X
eco-rides-sibiu-trotinete (1)

Primul magazin de închiriat trotinete electrice în Sibiu: „Un mod distractiv de a petrece după-amiaza”

În Sibiu s-a deschis primul magazin de închirieri trotinete electrice, Eco Rides, o modalitate ecologică de transport în oraș evitând aglomerația. Cele 30 de trotinete pot fi închiriate de la prețul de 20 de lei de pe strada Faurului.

Donița Bogdan Cosmin este un tânăr întors din Franța, unde a lucrat o perioadă. Din dorința de a se întoarce acasă și de a realiza ceva pe meleaguri mioritice, a decis să introducă o nouă metodă de călătorit ecologic în Sibiu. În oraș este primul serviciu de închirieri trotinete, există în Cluj, București și Brașov, iar la Muzeul ASTRA se pot închiria trotinete cu trei roți și șezut.

Eco Rides se adresează unui public larg, începând cu vârsta de 16 ani și până la vârste înaintate. La închiriere se oferă echipament de protecție, vestă reflectorizantă și cască. Toate trotinetele, în număr de 30, au două trepte de viteză, 25 km/h sau 15 km/h, acesta fiind motivul pentru care nu pot fi utilizate pe trotuar. „Eu pun siguranța pe primul loc, deși recunosc că nici eu nu port mereu cască. De exemplu, am fost până pe Turnului, la două minte și nu am folosit. Dar dacă merg mai departe folosesc cască, poți aluneca foarte ușor”, spune Bogdan.

eco-rides-sibiu-trotinete (8)

Înainte de a porni în plimbare, Bogdan va pregăti doritorii cu un instructaj legat de modul de funcționare și utilizarea trotinetei în trafic. Prețurile pentru închiriere sunt de 20 de lei pe jumătate de oră, 40 de lei pe oră și 100 de lei pe o zi întreagă. Ofertele funcționale în acest moment sunt pentru grupuri, la cinci trotinete închiriate se plătesc doar patru, adică 400 de lei. De asemenea, la două ore plătite va exista o marjă de jumătate de oră în plus, timp în care clienți vor avea timp să predea trotineta fără penalizări.

„Este un mod foarte distractiv de a petrece după-amiaza, mai ales în grupuri mari”, spune patronul.

Programul începe ora 10:00 dimineața și se închide la ora 20:00, timp în care trotinetele pot fi luate și pot aduse. Ele pot fi colectate doar din punctul de lucru de pe strada Faurului numărul 12, iar plata se poate face numai cash și se face la înainte de plecare. Clientul semnează un proces verbal de predare-primire și un contract de închiriere trotinete electrice, unde sunt stipulate mai multe puncte despre închiriere. În momentul semnării, camerele video din locație vor înregistra automat persoana preluând trotineta iar apoi ele sunt urmărite. Nu se percepe garanție.

eco-rides-sibiu-trotinete (9)

Dacă trotineta electrică se strică sau se termină bateria, se poate anunța prin telefon iar angajatul firmei va veni să rezolve problema în locul semnalat. „Dacă se întâmplă ceva, nu trebuie să se încerce repararea vehiculului. Dacă sunt sunat o să înlocuiesc trotineta sau o să reparăm pe loc. În general ar trebui evitate gropile sau piatra cubică pentru a evita deteriorarea”, atenționează antreprenorul.

eco-rides-sibiu-trotinete (2)

 

Pentru o plimbare mai lungă ar fi recomandat ca trotinetele să fie închiriate pentru o zi, o plimbare prin parc va dura mai mult de o oră.  „Vin oameni și întreabă dar pleacă, cred că prețul acesta li se pare enorm. Eu aș încuraja pe oricine să ia pe o zi, nu pe o oră, având în vedere că un drum până la Muzeul ASTRA și înapoi este mai lung”, explică Bogdan.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

19 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Relu Dostetean

  Hello guys! Finally avem si noi, cei different, de unde sa rent aceste minunate vehicles care nu polueaza si sunt awesome!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hipsterul pe trotineta

  Vad ca se plange lumea de preturile mari. Va rog sa nu confundati trotineta electrica cu cazanele voastre de BMW-uri de 1000 euro care ne polueaza aerul. Pentru a fi eco trebuie sa platesti un anumit pret dar si recompensele sunt pe masura.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  io

  Foarte buna initiativa dar am o nelamurire: bateria unei trotinete tine cam 20-25km, dupa care trebuie reincarcata. Daca o inchiriez pentru o zi si fac mai mult de 20-25km, pot suna sa-mi aduceti alta, ma intorc sa o las la incarcat sau caut prize prin oras? :)

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alexandra

  Oamenii sunt vesnic nemultumiti ….,eu zic ca e ok ,ce ati vrea sa puna 5 lei ..plus ca se incarca pe curent ,nu la lumina soarelui si dupa cum bine stim costa ..ei au venit cu o idee foarte buna avand in vedere cat de poluat e orasul,dar si distractia este pe masura …eu am incercat si mi-a placut maxim ,acum parerile sunt impartite !!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bogdan

  Prețul este enorm , sa o iei întreaga zi și când se descarcă o aduci și tot așa , înseamnă chin. 100 lei le zi, .ai pui ceva și închiriezi un Logan de la rent a car.
  Serios , acum poate ar mai merge, poate ! Dar când este frig sau plouă ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact