X
independenta gara

Au fost respinse toate variantele pentru sediul Tribunalului

Procedura de achiziție publică pentru închirierea unui spațiu în care să funcționeze Tribunalul și Judecătoria Sibiu va fi reluată. Ultimele două oferte care au rămas în analiză au fost respinse, astfel încât din cele șase oferte depuse inițial au fost toate considerate necorespunzătoare. ”În urma analizării și verificării propunerilor financiare și tehnice, Comisia de evaluare a stabilit: Oferta financiară a  SC Casa Albă Independența SA este inacceptabilă; Oferta financiară a PF Șufană Constantin, Șufană Mărioara şi Șufană Lorena este inacceptabilă, iar oferta tehnică a PF Șufană Constantin, Șufană Mărioara şi Șufană Lorena este neconformă. Întrucât niciuna dintre ofertele prezentate nu a fost declarată câștigătoare, urmează a se relua procedura de achiziție publică”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de Informare şi Relații Publice al Tribunalului Sibiu.

Precedentele patru oferte au fost respinse în luna iunie

Oferta care propunea fostul sediu central al Băncii Carpatica, de pe str. Autogării a fost prima care a ieșit din calcul: a fost depusă cu 28 de minute întârziere față de termenul limită și a fost restituită nedeschisă. Ulterior, comisia de evaluare “a analizat candidaturile ofertanților din punct de vedere al respectării criteriilor din documentația de atribuire, inclusiv răspunsurile la solicitarea de clarificări“ și a respins trei oferte (cele depuse de AS Imob SRL, Imperial Logistic SRL și, respectiv, Development XXL SRL).

În aceste condiții, potrivit reprezentanților Tribunalului, au fost admise la etapa finală a negocierilor două oferte: cea depusă de Casa Albă Independența SA și cea a lui Constantin Șufană, persoană fizică, însă conform anunțului de astăzi, nici acestea nu au fost conforme cu cerințele.

Prima ofertă propunea ca Tribunalul și Judecătoria să funcționeze în fosta clădire de birouri de pe strada Ocnei a întreprinderii Independența, iar cea de-a doua ofertă propunea ca spațiu de funcționare a celor două instanțe parterul, mezaninul și primele două etaje ale clădirii de pe str. Regele Ferdinand, nr. 4, bloc în care la etajele superioare au fost amenajate locuințe.

Data de la care reprezentanții Tribunalului speră să se mute în noua chirie este 20 noiembrie 2019, dată până la care ofertantul declarat câștigător va trebui să amenajeze spațiile astfel încât să poată fi utilizate de către instanțele sibiene.

Pentru chiriile care ar trebui plătite pe anul în curs, Ministerul Justiției a alocat Tribunalului Sibiu suma de 314.000 de lei.

Reprezentanții Tribunalului și ai Judecătoriei Sibiu caută un spațiu în care să funcționeze pe o perioadă de minim cinci ani. Prevăzători – având în vedere dezastrul în care s-a transformat proiectul de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu- magistrații sibieni au în vedere și posibilitatea prelungirii acestui contract.

Condițiile

Printre condițiile impuse prin caietul de sarcini pentru selectarea viitoarei chirii (spațiile folosite acum pe Calea Dumbrăvii ar trebui, teoretic, eliberate în câteva săptămâni) se numără o suprafață utilă de aproximativ 4.500 de mp (plus încă cel mult 450 de mp), din care holurile să aibă o suprafață de cel mult 1.000 de mp (dacă acestea sunt mai mari, chiria oricum va fi plătită pentru cel mult 1.000 de mp de holuri).

Clădirea care ar trebui să servească drept sediul Tribunalului și Judecătoriei va trebui să fie situată în zonele de impozitare A sau B ale municipiului Sibiu și să aibă o parcare disponibilă cu cel puțin 70 de locuri.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Recomand cortul achizitionat de Primarie in 2007.Ca tot veni vorba,pe unde mai bintuie cortul de aur cu cristale Swarovski,simbolul Capitalei Culturale Europene?Daca-i prea frig iarna sa-i faca termosistem ori Terra Building ori Constructii SA.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hermanndorf

  Iti dai seama ce mare metropola e Sibiu village daca nu are o singura (UNA) cladire care sa poata gazdui o asemenea institutie de anvergura. Ce teatru, ce cinema, ce aquapark, ce stadion, ce polivalenta, ce centru de conferinte? E bine ca avem smoothie, triciclete electrice, rezistenti si, in general, un vibe de Neversea!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   daniela

   sau nu se vrea sa se accepte :) de departe Casa Alba e cea mai buna solutie, a mai fost refuzata si inainte de ”Expo Retezat ” :)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Hermanpork

   Hai “boss” mai lasa-ne cu textele… ideea e ca ministerul justitiei, capusat nu e instare sa isi repare propria cladire dar daca te uiti la ei, multi au masini de lux si case in zone bune !

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  de cladirea de pe vitoriei siau batut joc 2 primari si vreo 5 guverne
  rusine sa la fie
  banii furati de cei 3 falimentari/constructori sau coruptori/unde sint?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vechea Cladire

  Sa-i cazeze in vechea cladire……. sau ce, e tot neterminata de ani de zile ? Si nu e vina nimanui ?…. DIN NOU ?
  Incompetenta greu de descris in cuvinte, practic aproape imposibil.. sa ai tu cladirea in reparatii de peste 5 ani si sa nu fi in stare s-o refaci… asa e cand toti banii se duc pe salarii si zero la investitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact