Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cititor la Bord împlinește un an. Au beneficiat 4.700 de cititori

Cititor la Bord împlinește un an. Au beneficiat 4.700 de cititori

Se împlinește un an de la deschiderea și implementarea serviciului nou de bibliotecă publică în spații neconvenționale Reader on Board (n.r. - Cititor la Bord). În total au fost 4.700 de persoane care au beneficiat direct de pe urma proiectului, iar cățiile valorează peste 50.000 de lei.

De 365 de zile în Zona Plecări, curse interne și externe, a Aeroportului Internațional Sibiu există un spațiu destinat petrecerii timpului de așteptare prin lectură, cu posibilitatea de a lua cartea mai departe, în călătorie. Fără îndoială, Reader on Board (n.r. - Cititor la Bord) este un proiect de succes prin impactul major pe care îl are la public, dar și prin efectele generate, ca program, în principala poartă de intrare într-o capitală culturală europeană, Sibiu.

cititor-la-bord (2)

”Este un alt gen de împrumut, pe termen nedefinit, extrem de generos, care, printre altele, oferă programului Reader on Board (n.r. - Cititor la Bord) statutul de open-space în care este încurajată lectura. Reconectarea cititorului cu cartea sau informația tipărită prin degrevarea cititorului de la <<returnarea standard>>, la termen, a volumului. Cartea nu se restituie, ci își continuă călătoria, în folosul călătorilor cititori de pe toate meridianele, fiind un purtător de identitate și inițiativă culturală locală, prin mesajele și logo-urile inițiatorilor existente pe fiecare carte”, spune Anca Vasilescu, inițiatorul și managerul proiectului Reader on Board.

Indicatori de performanță arată că 4.700 de persoane care au beneficiat direct de pe urma proiectului, 3.690 de volume au fost recepționate, prelucrate și distribuite. Valoarea cărților este de 57.125 lei.

„Citește și descoperă lumea! – un motto inspirat al proiectului Cititor la Bord, care încă de la început și-a propus să aducă mai aproape cititul de experiențele celor care călătoresc, iar după un an de la lansare s-a dovedit a fi un proiect de succes. Îi felicit pe colegii mei care au făcut posibil și care au înțeles misiunea noastră de a contribui prin proiecte inovative atât la creșterea calității spațiilor și diversificarea serviciilor oferite de aeroport, dar în același timp și la încurajarea cititului”, a declarat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.
Colecția este alimentată, în medie, la fiecare 2 luni, cu carte nouă în limbile principale de circulație internațională. Pe lângă volumele de carte, cu diferite ocazii, pentru cei mai mici călători, pe rafturi se găsesc jucării și jocuri cu personaje și teme celebre din multi-media pentru copii. „Pentru mulți dintre noi, termenul de călătorie capătă o aură mult mai amplă, și nu doar cea legată de zbor, destinații sau vacanțe. Ne oprim de data aceasta la cea legată de călătoria în lumea foșnetului filelor de carte, deoarece este cea care ne hrănește sufletul și ne motivează înspre alte tipuri de călătorii, necesare dezvoltării în armonie a fiecăruia dintre noi. Împlinim un an de la lansarea proiectul Reader On Board, proiect care ne oferă posibilitatea de a călători în lumea cărților, în lumea cititului la înălțime și a timpului petrecut într-un mod valoros în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu. Ne dorim continuarea și dezvoltarea acestui proiect de suflet pentru noi, dar cel mai important să oferim pasagerilor noștri experiențe de calitate atunci când vine vorba despre aeroportul sibian”, Marius Ioan Gîrdea, Director General al Aeroportul Internațional Sibiu.

cititor-la-bord (3)

Program realizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu în colaborare cu Aeroportul Internațional Sibiu, cu participarea partenerilor România EduCab și KeepCalling Team și cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus