X
panouri_acustice

De ce să decorezi pereții locuinței tale cu panouri acustice?

Daca iti renovezi apartamentul sau iti construiesti o casa, primul aspect la care trebuie sa te gandesti il reprezinta compartimentarea, mai exact impartirea pe camere si scopul pe care fiecare dintre acestea urmeaza sa il deserveasca. Apoi, vine momentul in care alegi mobila, atat piesele masive, precum patul, canapelele si dulapurile, dar si obiectele mai mici, precum scaunele sau noptierele.

In ultima vreme, este la moda stilul minimalist sau industrial, care presupune ca incaperile sa nu fie incarcate cu obiecte de mobilier, pentru a mari spatiul. Acest trend a venit ca urmare a faptului ca apartamentele noi, scoase la vanzare in blocurile proaspat construite, au de obicei dimensiuni mai reduse decat cele din vremea comunismului sau chiar mai vechi.

In consecinta, nici peretilor unei locuinte moderne nu le sta bine prea incarcati. Cu toate acestea, albul este o culoare care are tendinta sa depersonalizeze o incapere, motiv pentru care iti recomandam sa alegi totusi cateva decoratiuni pentru acestia. Daca tablourile sau fotografiile ti se par variante prea “clasice”, avem solutia ideala pentru tine: este vorba despre panouri acustice.

Spre deosebire de alte decoratiuni pentru pereti, panourile acustice nu au doar un rol estetic, ci mai ales unul functional. Mai exact, acestea sunt folosite sa opreasca reflexia sunetelor si sa asigure cea mai mare claritate audio posibila in incinta unei anumite camere.

Suprafetele dure precum finisajele pentru pereti reflecta sunetele, iar panourile acustice trebuie plasate in locuri cheie, numite puncte reflexive, pentru a le absorbi. Astfel, ecourile si reverberatiile vor disparea. In mod logic, cu cat o camera este mai mare, cu atat va avea mai multe puncte de reflex si, deci, va fi nevoie de mai multe panouri acustice.

Trebuie sa faci, insa, distinctia clara intre panourile acustice si cele fonoabsorbante, intrucat doar acestea din urma opresc trecerea sunetelor dintr-o camera in alta. Totusi, panourile acustice au si un important rol estetic. Avand in vedere formele, dimensiunile si culorile lor, dar si faptul ca sunt foarte usor de imbinat, acestea pot fi combinate intr-o sumedenie de moduri, rezultand adevarate “opere de arta” care iti vor orna peretii.

Panourile acustice sunt un concept relativ nou pe piata din Romania si au fost incluse de curand in oferta AlbertaCasa, magazinul tau de mobila din lemn masiv si canapele extensibile de inalta calitate. Aici vei gasi panouri acustice pentru receptii, sali de conferinte, teatre, cinematografe, dar si pentru incaperi mari.

Acestea nu doar ca iti vor asigura cea mai buna calitate si claritate a sunetului in incaperea in care sunt montate, dar vor reprezenta si o aditie foarte inspirata din punct de vedere estetic. Cu siguranta, cine te va vizita va remarca faptul ca peretii locuintei tale nu sunt ornati cu tablouri sau fotografii, ci mult mai original, cu panouri acustice.

In concluzie, aceste decoratiuni extrem de inovative iti vor permite sa te inscrii in randul oamenilor moderni, care nu respecta neaparat canoanele clasice si nu se tem sa iasa din tipare, construindu-si locuinta exact asa cum isi doresc.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    bere gratis

    “apartamentele noi, scoase la vanzare in blocurile proaspat construite, au de obicei dimensiuni mai reduse decat cele din vremea comunismului sau chiar mai vechi”….PE BUNE??!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact