Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Americanii investesc o jumătate de milion de dolari într-un sat sibian

Americanii investesc o jumătate de milion de dolari într-un sat sibian

Proiectul de restaurare a bisericii fortificate din Alma Vii, judeţul Sibiu, a primit o finanţare de 500.000 de dolari din partea SUA, la ceremonia de acordare a donaţiei fiind prezent, joi, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

SUA au finanţat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat un proiect de restaurare a complexului bisericii fortificate din Alma Vii, cu 500.000 de dolari, aceasta fiind cea mai mare finanţare oferită de AFCP anul acesta în categoria Large Grants.

Ambasadorul Hans Klemm a declarat, joi, la Alma Vii, că investiţia este una în comunitate şi speră ca finanţarea să contribuie semnificativ la lucrările bisericii.

„Proiectul nu vizează doar o clădire, ci este o investiţie în comunitatea din Alma Vii. Faptul că ne aflăm astăzi (joi – n.r.) aici demonstrează forţa şi viziunea proiectului propus de Fundaţia Mihai Eminescu Trust. Această competiţie (AFCP) are loc anual, iar anul acesta, în 2019, dintre toate propunerile venite din partea tuturor ambasadorilor şi ambasadelor SUA din întreaga lume, proiectul de restaurare a bisericii de aici, din Alma Vii a obţinut cea mai mare finanţare. Felicitări! Sper că finanţarea va constitui o contribuţie semnificativă la lucrările necesare la biserică, însă va fi nevoie de dumneavoastră, de comunitate, pentru a asigura un succes de durată al tuturor acestor proiecte", a spus ambasadorul Hans Klemm.

Potrivit reprezentanţilor bisericii, lucrările de restaurare ar trebui să se finalizeze în următorii patru ani.

În 2010, când a fost început proiectul, în Alma Vii nu erau turişti la Alma Vii. În primul an, au fost 3.000 de vizitatori ai bisericii, iar a

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Huaba

Acum 4 ani

1/2 de milion - kakes makes - nici de mortar nu ajunge ! :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus