X
sursa: History Channel - Vikings

Artiștii care au compus muzica din „Vikingii” concertează diseară în Piața Mare

Trupa Wardruna, recunoscută pentru muzica din serialul de televiziune Vikingii, concertează în această seară în Sibiu în cadrul festivalului ARTmania. Trupa norvegiană este recunoscută pentru muzica care explorează cultura tradițională nordică și o reinterpretează într-un stil contemporan, cu o notă de mister.

Wardruna, înființată în 2003, a colaborat cu serialul „Vikingii” pentru ultimul sezon al serialul, sezonul 5. Selvik, vocalul trupei, a lucrat și în trecut pentru acest serial, pe lângă muzică, a apărut ca și actor pe micile ecrane. „Pentru ultimul sezon și cel care urmează nu am lucrat foarte mult la muzică, am făcut mai multe bucăți mici în coloana sonoră. Am fost prezent mai mult la ce se întâmplă în fața ecranului în momentele în care este implicată muzica. Au folosit multe piese vechi și muzică de la trupa Wardruna. M-ați văzut, cu siguranță, în serial”, a spus Selvik într-un interviu pentru revista NME.

Trupa a impresionat iubitorii de neofolk cu albumul de debut, primul din trilogia muzicală „Runaljod”, care stă sub semnul a 24 de rune. Ultimul album din trilogie, „Runaljod – Ragnarok”, a fost lansat în 2016, prin acesta trupa a încheiat călătoria inițiatică.
La festivalul ARTmania, Wardruna își promovează ultimul album „Skald”, care a fost lansat în 2018. Albumul poartă ascultătorul într-o călătorie mistică, bazat pe poezie, voce și sunete ale instrumentelor tradiționale. O abordare surprinzătoare pentru fanii obișnuiți cu sunetul trupei Wardruna.

„Cel mai multe poeme vechi și mituri pe care le-am găsit pe parcursul timpului ne învață de fapt ciclul naturii. Descriu perfect legătura omului cu natura și o conturează ca un cerc complet între viață și moarte. Cred că motivul pentru care rezonează atât de bine cu fani este faptul că nu încercă să refacă o legătura cu trecutul sau Vikingii, e vorba despre înțelepciunea străveche, cunoștințele, cultura și prezentarea lor într-un mod relevant în muzica contemporană”, a spus muzicianul pentru presa citată.

sursa foto principal: History Channel – Vikings

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact