De câteva zile, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu s-a deschis prima microberărie din centrul istoric al Sibiului. Înglobată sub brandul HuB13, berea produsă aici este comercializată proaspătă, la draft, într-un restaurant tocmai inaugurat și pe o terasă liniștită, aflată la doi pași de agitația Corso-ului sibian.
Proiectul primei microberării din centrul istoric al Sibiului a avut nevoie de aproape doi ani de ”fermentare”, timp în care au fost achiziționate utilaje de ultimă generație din străinătate, în urma unei analize amănunțite a pieței internaționale, iar un maestru berar german a venit la Sibiu și a stabilit rețetele exacte după care se fabrică în prezent trei sortimente de bere B13: Lager, Pils și Dark.
”Această microberărie a venit în întâmpinarea pieței berii, care de la an la an crește, se diversifică și se maturizează treptat. Cota de piață a berii craft crește constant în România, motiv pentru care i-am acordat o atenție sporită acestui proiect. Rezultatul final în reprezintă o bere vie, nepasteurizată, nefiltrată, creată din patru ingrediente simple, naturale: malț, drojdie, hamei și apă”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Mircea Pop, partener în această afacere. Pentru început, aici se produc 1500 de litri de bere pe lună.Investiția totală se ridică la aproximativ 500.000 de euro, bani care au mers atât microberărie cât și în amenajarea unui nou restaurant în centrul Sibiului. Se numește Ribs&Beer și se află la subsolul imobilului cunoscut popular în Sibiu drept ”Clădirea Telefoanelor” de pe Bulevardul Bălcescu nr. 13. Pentru a ajunge în restaurant, clienții trec obligatoriu prin fața microberăriei și pot vedea în direct cum se produce berea.
”Meniul este unul specific de restaurant pentru berărie, cu accent pe coastele la cuptor și rețete special gândite pentru sortimentele de bere pe care le oferim. Ca să vă dau un exemplu, avem coaste transilvănene afumate pregătite ore în șir la cuptor, servite cu inele de ceapă roșie, dar și aripioare de porc pe varză călită, diferite sortimente de cârnați și ștrudel cu brânză sărată sau cu mere”, mai spune Mircea Pop.
Alături de microberărie și restaurant, din conceptul HuB13 mai face parte și o terasă de vară, inaugurată chiar în vecinătatea intrării în clădire. Berea se poate consuma pe loc la țap, halbă sau cal, dar se poate lua la plecare și acasă la tetrapack îmbuteliata la sticlă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Turnul Sfatului , Bulevardul Bălcescu , premiera , Cladirea Telefoanelor , Mircea Pop , berarie , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Pentru Sibiu , hub13 , stiri sibiu
Vizualizari: 13503
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
MB
Acum 2 ore
Claudiu
Acum 2 ore
Liberal autentic
Acum 2 ore
Neli Oproiu
Acum 2 ore
Bobo