X
cod-galben-de-ploi-si-vijelii-in-judetul-sibiu-33751

Cod galben în a doua parte a zilei: caniculă și vijelii. Cod portocaliu în sud-vestul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că astăzi, în a doua parte a zilei, se vor înregistravijelii, averse cu descărcări electrice, iar pe alocuri – grindină. Fenomenele vor ajunge și în partea de sud-vest a județului Sibiu.

Astfel, începând cu ora 14 și până mâine dimineața la ora 10 printre zonele afectate se numără regiunile Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și zonele montane. Meteorologii spun că codul galben de vreme rea se va manifesta prin vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. În același timp, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Codul galben de vijelii se anunță a intra în vigoare după o zi toridă. Și județul Sibiu este vizat, mai precis partea de sud-vest. „În intervalul menționat, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp. Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului”, precizează meteorologii.

ANM mai transmite că local în zonele de câmpie și podiș, în după-amiaza zilei de duminică, 28 iulie, va fi caniculă, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Totodată, în sud-vestul țării se anunță un cod portocaliu de vreme severă, vizând județele Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact