În 2015, stăteam 55 de minute în așteptarea unui burger, la Music Pub. Pe atunci se fuma încă în restaurante, banii aveau o altă valoare, iar muzica era cu totul alta.
Acum, în 2019, nu am stat ”decât” 30 de minute până să vină mâncarea, aerul e perfect respirabil, restaurantul e aproape gol, iar banii valorează tot mai puțin. În rest, totul e la fel.
Music Pub e parcă de-o viață în colțul de Piața Mică. Aici s-au perindat deja câteva generații de liceeni, iar pereții ar putea face un curs de istorie a muzicii, de-ar putea vorbi. În Music Pub nu e niciodată liniște, indiferent de vreme și vremuri. O întoarcere aici e întotdeauna un prilej de a-ți începe orice conversație cu ”îți mai aduci aminte...”
Timpul pare încremenit. Noroc că nu-s oglinzi, să te trezești la realitate. Aceleași picioare de fier brut ale meselor, aceiași pereți despuiați, aceleași lumânări arse și răs-arse. Meniul pare și el din altă lume, de mult trecută, doar prețurile sunt actualizate. Burgerii sunt aceiași din 2015, iar pizza la fel și ea. Dacă acum patru ani un burger era între 18 și 23 de lei, cel mult, acum nu scapi sub 30 de lei orice ai face. Așa că burger să fie.
Am comandat un burger Farm Boy, o apă plată, un Pepsi. În plus, o porție de cartofi prăjiți și niște aripioare de pui, adică BBQ Chicken Wings. Cartofii prăjiți ”extra” sunt necesari aproape în orice restaurant sibian, dacă ți-e foame. Ei însoțesc de regulă mâncarea doar ca decor, nu ca să dea gust și calorii întregului ansamblu pus pe masă.
Burgerul e neschimbat. Nici nu știu dacă e bine sau nu, însă cantitățile par aceleași. Nu e atât de bun, încât să fie un reper în domeniu, însă e decent. Poate sătura un animal de bărbat, iar sosul e și el în parametrii acceptabili. Aripioarele sunt exact mâncarea care-ți deschide apetitul de vorbă și dacă mai iei acea porție de prăjiți în plus, chiar te satură. E mâncarea care pornește conversația și te ține activ în orice zi, fie iarnă, fie vară. Dar nu e ceva extraordinar. Nu are nimic ingredient de-al casei, încât să te atragă la un moment dat aici doar amintirea gustului.
În după amiaza în care am picat aici, Music Pub era aproape gol, dar asta nu i-a împiedicat pe ospătari sau pe cei din bucătărie să întârzie comanda vreo jumătate de oră. Puțin cam mult pentru un local cu doar câteva mese ocupate, rodat în aceeași activitate de mii de zile.
Music rămâne locația decentă în care îți poți risipi timpul și în care să ai parte de-o masă decentă. Dar ascuns acolo de atâta timp, rămas blocată în timp, restaurantul e mai mult locul de refugiu al nostalgicilor și al sibienilor care n-au mai prins loc prin restaurantele și terasele din Piața Mare.
Am plătit pentru întoarcerea în trecut 32 de lei pentru burger Farm Boy, 9 lei pentru cartofii prăjiți, 30 de lei pentru aripioarele de pui și alți 17 lei pentru o apă și un Pepsi. Ne revedem în 2023.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Piata Mare , Piața Mică , Music Pub , Chicken Wings , Farm Boy , Pentru Sibiu , În Music Pub
Vizualizari: 7365
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Matei
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
John
Acum 4 ore
John
Acum 4 ore
Adina