Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Sibiu, exemplu de bune practici pentru ploieșteni. Elementele comparate: cimitir, parcări...

Sibiu, exemplu de bune practici pentru ploieșteni. Elementele comparate: cimitir, parcări...

Pe principiul „în curtea vecinului iarba pare întotdeauna mai verde”, Sibiul a fost oferit drept exemplu de „Așa DA”, de trei ori doar în ultima lună. Jurnaliștii de la Observatorul Prahovean au găsit aspecte care ar putea fi îmbunătățite în Ploiești și spun că autoritățile ar putea lua exemplul Sibiului.

De la parcări, până la modul în care se „prezintă” cimitirul nostru, Sibiul a fost oferit drept exemplu de bune practici de publicația Observatorul Prahovean, iar admirația jurnaliștilor este evidentă.

„Cum de alții pot și noi nu?”, spune autorul unui articol intitulat „Bună ziua, Primăria Ploiești! Scoateți un pix și o coală de hârtie și notați cum se face la Sibiu”, referitor la curățenia întâlnită în parcarea de la Cazarma '90 și modul în care aceasta este amenajată.

„Așa arată o parcare din Sibiu (...). Este curată, impecabilă, este supravegheată video, este marcată, este semnalizată din toate direcțiile, are locuri pentru persoane cu handicap, are stație de încărcare pentru autovehiculele electrice. Ooo, dar oamenii aceștia vor să prindă civilizația din urmă! Am fost ironic, pentru că deja au prins-o. Sunt mai relaxați, mai zâmbitori. Și știți de ce? Pentru că nu le miroase pestilențial pe străzi, pentru că nu-și rup mașinile prin gropi, pentru că nu au motive să înjure primăria și consiliul local. De ce ar face-o, dacă se simt bine în orașul în care își plătesc taxe și impozite? Acești oameni primesc ceva pentru contribuțiile lor! Noi primim justificări, explicații alambicate, inutile și umilință”, notează jurnalistul.
Un al doilea articol, redactat în aceeași notă și semnat de același jurnalist, face referire la modul în care arată cimitirul Sibiului vs. cel ploieștean.
„Nu vom relua acum întreaga temă, refăcând argumentația, însă putem să vă prezentăm comparativ cum este la noi, versus cum se poate să fie la alții. Și ei sunt români, și ei au aceeași legislație, și la ei a plouat suficient, iar vegetația s-a dezvoltat la fel ca la noi, și ei plătesc taxe și impozite. Există o diferență fundamentală: pe ei are cine să îi administreze!”
Cel mai recent articol a apărut chiar în urmă cu câteva zile. Se numește „La Sibiu se spală coșurile de gunoi cu detergent ca în Viena. Ploieștiul, îngropat în gunoaie” și are chiar și un video atașat, realizat la în centrul orașului nostru.

Sursa: Observatorul Prahovean

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

S

Acum 4 ani

Eh, înjuram primăria și consiliul, dar pt ca vrem sa fim mai sus decât suntem. E foarte bine ca suntem peste Ploiești, dar nu e destul.
Raspunde

Ion ionescu

Acum 4 ani

Acum pe bune, suntem peste Ploiesti, Făgăraș, Slatina sau Giurgiu? Mare scoafala, ce sa zic. Pe de alta parte la Ploiești exista stafion modern, la Sibiu nu, traficul la noi e mult mai nasol, asa ca se gasesc destule elemente. Iar de spalat coșurile se face doar in centru, in Vasile Aaron nu pomenești de astea. Eu zic sa facem o comparație cu Brasov, Oradea sau chiar cu, surpriză, Piatra Neamt. S-ar putea sa nu ne placa.
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Domnisoara sau doamna Cristina Balau, ati fost in cimitirul Sibiului, ati fost ptintre aleele dintre morminte sa vedeti ce iarba mare este, nimeni din administratia cimitirului si a primariei nu face nimic. Fiecare isi intretine mormantul cum poate, ca sa-l ai ingrijit fara iarba printre alei trabuie sa vanezi pe unul cu trimarul sa o taie si dai 50 lei, nu stiu daca s-a facut stropiri pentru capuse, soparle ce mijuna prin iarba si pe mormite la soare, de ce nu ne asfalteaza toate aleile mai late dintre mormite. Este adevarat ca s-a zugravit gardul cimitirului cand a fost samitul, deoarece s-a vizitat Muzeul satului si in rest nimic. Bani frumosi se iau pe mormite, impozite, parcare, dar ceva pentru cei morti nu se prea face.
Raspunde

Sfatul turnului

Acum 4 ani

Nu are timp, e ocupată să scrie baliverne.
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Sibianco,trezeste-te!Asfaltat alei intre morminte?Visezi,poate!Nu sunt asfaltate strazile,parcarile si trotuarele pentru cei vii, de dincoace de gardul cimitirului,darmite pentru cei plecati intr-o lume fara dor! Poate insa, ca intr-un oras unde clanul Cosma face legea, un lucru normal este total deplasat si iesit din comun!
Raspunde

si nici nu voteaza

Acum 4 ani

Mai la sud mortii si voteaza si nici n-au conditii... Sibianco... revino-ti ca vorbesti numai baliverne.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus