X
conditii camin elevi teleorman 3

Doi olimpici din Sibiu, printre liceenii cazați în condiții mizere la Teleorman. „Pușcăriașii au condiții mai bune”

În spațiul public au apărut mai multe imagini, postate de unul dintre elevii participanți la Concursul național de referate şi comunicări ştiinţifice pentru disciplina Istorie, ce a avut loc timp de 4 zile la Turnu Măgurele, județul Teleorman, referitoare la condițiile în care au fost cazați tinerii. La concurs au participat 72 de elevi, printre care doi tineri din Sibiu. „Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă!”, a comentat tânărul care a distribuit imagini din interiorul a două cămine în care au  fost cazați aceștia.

Precizăm că Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, a organizat, în perioada 25-28 iulie 2019, la Turnu Măgurele, etapa națională a Concursului național de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, pentru disciplina istorie. Evenimentul a fost găzduit de Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele.

La ediția 2019 s-au înscris 72 elevi din învățământul liceal, din 36 de județe ale țării și din municipiul București, pentru cele două secțiuni, după cum urmează: 39 de elevi, la secțiunea Istoria românilor și 33 de elevi, la secțiunea Istorie universală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, din județul Sibiu au aprticipat doi elevi – unul de la Colegiul Tehnic ”Cibinium” și celălalt – de la Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu. Aceștia ar fi fost cazați în căminul Liceului „Sfântul Haralambie” și cel al Liceului Tehnologic „General David Praporgescu” din Turnu Măgurele. În anul 2015 la nivelul IȘJ Teleorman se discuta ca în aceste cămine să poată să fie găzduiți imigranți.

Unul dintre participanții la concursul național, un elev din Târgu Mureș, a postat mai multe imagini despre condițiile în care aceștia au fost cazați, adresându-i-se mnistrului Educației, Ecaterina Andronescu: „Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România”.

Publicăm mai jos mesajul acestuia, precum și imaginile făcute publice pe pagina sa de Facebok.

Alin Popoviciu: „Așa am fost primiți la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie desfășurată la Turnu Măgurele, Teleorman!

Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă!

Eu nu pot decât să vă rog să scoatem împreună la lumină această situație deosebit de gravă pentru a nu fi supuși și alți elevi la o asemenea umilință!

Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România.. Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți!

Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?!

Fotografiile le-am realizat în internatele în care am fost cazați: internatul liceului Sfântul Haralambie și internatul liceului Praporgescu, Turnu Măgurele.

Las pozele astea aici cu speranța că vor ajunge unde trebuie pentru a nu mai trece și alți elevi prin ce am trecut noi în aceste zile la Turnu Măgurele…”

conditii camin elevi teleorman 4

conditii camin elevi

conditii camin elevi teleorman

conditii camin elevi teleorman 2

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pesedistan

  Aia e zona PSD-ului…. asa-i tin clanurile pe oamenii aia acolo. Traiesc in evul mediu si au ajuns sa se bucure daca un ghiolban de fiu de primar sau sef de post le arunca o guma de mestecat de pe geamul bmw-ului.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unu

  Si cine a castigat la concursul asta, evident tot unul de-al lor, indiferent ca alti participanti au fost mai buni. Asa era si pe vremea noastra, cand se tinea olimpiada la Craiova(sau similar, in sud), prostul lor era pe primul loc. Apoi veneau cei meritosi. La fel ca la bacalaureatul sustinut in Oltenia! Campioni nationali! Bineinteles, la copiat si la fentat legea!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  Și salteaua e numai ruptă dar n-are ploșnițe ☺!
  Lăsați nu mai fiți așa filfizoni, în așa condiții se face performanță, dovadă că Teleormanul are un scor miraculs la Bac. Puneți mâna pe carte și nu vă mai plângeți! ☺

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Curelea Daniela

  Elevii din Sibiu au fost defavorizati de catre Comisia de Jurizare. Si-au batut joc de munca elevilor si a cadrelor didactice carr i-au îndrumat. Elevii din Sibiul au fost intenționat deputați.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Curela Transmisie

   Au fost depunctati de indivizii care i-au cazat in mizeria aia…. la ce sa ne putem astepta ! of of.. sa te depuncteze unii care stau in cocina… putin le mai pasa elevilor de punctele lor, dupa ce si-au batut joc de ei in halul ala…. probabil de-aia au fost si depunctati ca au avut “nesimtirea” sa arate lumii mizeria in care zac aia acolo…
   Sigur au socotit ca sunt sorisisti si le place luxul etc… las ca-i punem noi cu botu pe labe pe sibienii aia, s-au “gandit” teleormanienii….. romani adevarati, ce sa mai, din ei a izvorat sfantul natiunii, eminentul dragnea, rusinea natiunii. Nimic nou sub soare..

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  Mai rumanasilor…Eu cred ca olimpici au gresit adresa…trebuiau sa se cazeze cateva strazi mai la vale la VILOIU lu Dragnea pe trei stazi si cu piscina …se poate vedea pe YOUTUB .Dar lasand gluma la o parte asa cum a spus si copilu asa stimuliaza psd-isti talentele tinere …motivul de a parasii tara si a ajuta la dezvoltarea altor natiuni…mult succes…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jean luc

  Daca toti elevii ce apoi devin cetatenii Romaniei ar invata sa ia atitudine de fiecare data cand este nevoie , exact asa cum au facut cei 2 olimpici sibieni, altfel ar sta lucrurile in tara asta.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vai de capul lor olteni

  Acum 1-2 ani, a trebuit sa ajung in Alexandria; nu mi-a venit sa cred, am fost socat, acesti oameni traiesc ca acum 30-40 ani. Am fost oripilat de mizeria si lipsa de civilizati din acel oras.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  HOP

  cu cit mai prosti ,saraci,…mai usor de condus(citeste furati ),cu hotii astia de hura tara asta ce vreti ? si nu se va termina vin altii mai flaminzi ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact