Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Primele reacții din timpul prologului Red Bull Romaniacs

Primele reacții din timpul prologului Red Bull Romaniacs

Ediția a 16-a a Red Bull Romaniacs debutează astăzi cu tradiționalul Prolog din centrul Sibiului. Participanți din 50 de țări se întrec în aceste zile pe un traseu catalogat greu chiar și de ei.  

Pasionații de raliu hard-enduro au ocazia de a vedea pe drumurile județului Sibiu, începând chiar din centrul orașului nostru, concurenți de toate nivelurile, din cele patru categorii la care s-au înscris: Gold, Silver, Bronze și Iron. Câțiva dintre ei sunt deja bine cunoscuți de către sibieni și ceilalți spectatori: Jonny Walker, Wade Young, Alfredo Gomez, Billy Bolt sau Graham Jarvis. Mulți dintre ei au venit cu susținători de acasă, familia și prietenii, dar la fel de mulți au fost cei veniți din diferite părți ale lumii care i-au îndrăgit pe concurenți fără să-i cunoască.

O familie din California a venit pentru a-și susține cei doi băieți care participă la acest raliu. Gavin și Dustin Mccarthy le dau mari emoții la fiecare competiție: ,,Este foarte înfricoșător să îi privesc de pe margine, mereu sunt fericită când termină'', a declarat mama acestora.

,,Eu mă bucur mereu când mama mea poate să fie aici lângă noi. Nu este prima dată când vin în România și îmi place mult aici. Cred că este cel mai tare eveniment la care am participat până acum, noi nu avem acasă în California competiții ca aceasta. Sper să nu fie la fel de greu ca anul trecut când a plouat, dar se pare că vremea aceasta ploioasă nu vrea să se despartă de noi. Îmi doresc ca experiența de anul trecut să mă facă să mă descurc mai bine de această dată. Cu toate acestea îmi place foarte mult aici în Sibiu, oamenii sunt foarte drăguți. Am văzut cum se descurcă participanții din România și am rămas impresionat, sunt cu siguranță niște adversari pe măsură'' a spus Dustin Mccarthy înainte de începerea prologului de astăzi.
Dustin Mccarthy Dustin Mccarthy

Reprezentanții Cehiei au fost și ei vocali în prima zi a raliului susținându-și conaționalii care participă la competiție, precum David Cyprian, dar și adversari ai acestuia care sunt în top. Pentru unii dintre ei a fost prima dată când au ajuns în România și au rămas de asemenea cu o părere bună după spusele acestora. ,,Pare un traseu destul de complicat din ce am văzut până acum, dar cred că cel din Indonezia o să fie cel mai dificil'', a mărturisit un cuplu din Cehia.

Dacă oamenii cred că acest sport este doar pentru cei cu media de vârstă peste 20-25 de ani, copiii de la categoria de juniori îi contrazic. Am stat de vorba cu unul dintre participanți, care a venit tocmai din Israel pentru a concura și are numai 16 ani.

,,Sunt pentru a treia oară în România, vin aici de când aveam 13 ani și am reușit să vizitez câteva locuri foarte frumoase. Cred că această competiție este de un nivel foarte înalt și mă bucur că îi pot face față. Consider că noi, cei tineri, susținem acest sport pentru că performanța se face de mic și nu suntem cu nimic mai prejos noi, cei mai mici de aici”, spune acesta. „Încercăm să ne ridicăm la un standard și să ne menținem  în top. Am auzit că este un raliu foarte bine văzut și am spus că trebuie să particip și eu, să văd cum e. Se pare că de când am făcut asta pentru prima dată am rămas atras de cât de frumos este tot ceea ce se întâmplă aici, încât am decis să revin. Le-aș recomanda și altora să vină aici, o vacanță cel puțin ar fi bine venită'', a mărturisit Guy Nursella.

WhatsApp Image 2019-07-30 at 12.19.06

Jonny Walker (Marea Britanie) și Wade Young (Africa de Sud) sunt principalii favoriți în această competiție, ambii având la activ câte o victorie în Sibiu. Raliul va continua până în trei august cu diferite probe care îi vor pune la încercare.

Jonny Walker Jonny Walker

Programul raliului

Marți, 30 iulie

08:00 – Clasa Bronze, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

10:45 – Clasa Silver, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

12:00 – Clasa Gold, Calificări pt. Prolog,  Bd-ul Coposu, Sibiu

12:45 – Clasa Iron, Calificări pt. Prolog,  Bd-ul Coposu, Sibiu

17:00 – Finalele de la Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu 

Miercuri, 31 iulie - Sâmbătă, 3 august

Zilele 1-4 de off-road.

Sâmbătă, 3 august

11.30 – Finișul raliului pe dealul Guşterița de lângă Sibiu

22:00 – Festivitatea de premiere și petrecerea Red Bull Romaniacs - Versailles Events, Adresa: DN 106 Sibiu, Cisnădiora

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

35 comentarii

George

Acum 4 ani

Cea mai mare bataie de joc la adresa locuitorilor de pe strazile alaturate bulevadului Coposu prin poluarea fonica si cu gaze de esapament insuportabile.Nu departe de afla sectiile maternitate si cardiologie ale spitalului judetean si spitalul de pediatre,dar ce conteaza,bani sa iasa.Circulatia data peste cap de citeva zile....Halal...!
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

ASA ESTE ! Singura tara din UE (daca nu din lume) care permite ca aceste Enduro sa ii distruga muntii si sa alunge animalele salbatice ! Tot timpul anului in zona Paltinis sunt zeci de motociclsti ( austrieci,cehi , elvetieni ) care fac un zgomot infernal si distrug potecile , raurile , etc . Ciobanii din Bistrita si-au facut singuri dreptate cand au vazut ca statul roman nu ii protejeaza ... (din pacate ) .
Raspunde

africa

Acum 4 ani

Vin din toata lumea in centrul Sibiului fiindca la ei este INTERZIS acest gen de spectacol ce blocheaza orasul, deranjeaza linistea cetatenilor platitori de taxe plus ca sunt considerate nocive ptr natura!!!! Despre ce vorbim aici? Mai ramane sa ne mandrim cu un concurs de prostitutie!!!
Raspunde

Vasile

Acum 4 ani

Ar trebui sa faca prologul in strand, in spate la poligonul de pompieri si restul cursei in Austria de unde e organizatorul principal. An de an hoarde de motorizati terorizeaza padurile si ara dealuri munti si vai
Raspunde

wut

Acum 4 ani

Adevarul este ca, desi acest eveniment unic in lume - in sensul ca are loc in centrul unui oras - aduce un plus de imagine orasului (sau cel putin asa ar trebui, d.p.d.v. turistic), ca si cetatean de rand care traieste zi de zi in urbe, chiar nu vad niciun beneficiu. Nu vad ca si "recompensa" pentru ca induram toate strazile inchise un proiect masiv de infrastructura, nu vad un plan de imbunatatire a traficului, nu vad proiecte majore care sa faca viata mai placuta. Asa ca, de ce sa suportam chestiunile astea? Ca sa-si umple unii cuferele cu bani? Devine cam veche treaba cu B-dul Coposu inchis, nu ca si cum am muri toti instant de la gazele de esapament, ca oricum le inhalam zilnic, dar asa cum am spus, faptul ca, cetatenii de rand nu au nici un beneficiu ca urmare a acestor evenimente, lasa de dorit.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

kokos

Acum 4 ani

Numai carcotasi comenteaza pe aici
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florin

Acum 4 ani

Fara să mă exclud, dar mai prost că romanu' n-am gasit în toată Europa (poate suntem peste Africa). Red Bull Romaniacs promovează Sibiul cum nu reușește nici o alta "instituție". Daca vreți să înțelegeți foarte puțin din beneficiile acestui eveniment întrebați un administrator de hotel/pensiune/service,etc și o sa vă lămurească imediat. Da' cârcotașii (asistații sociali) care nu produc nimic , decât pretenții de cheltuială moka, au întotdeauna nesimțirea să pretindă fara sa miște un deget. Și ca să nu dau șanse de interpretare , spun direct că nu am contact cu acest sport ,enduro. Azi am venit din Brașov în Sibiu, împreună cu familia, special pentru acest eveniment și a fost o relaxare super tare! Multa sănătate tuturor!
Raspunde

wut

Acum 4 ani

Si ia zi stimate turist mie ce-mi iese, ca simplu cetatean ce nu detin pensiune / hotel / restaurant / etc., de pe urma faptului ca tu si si alti "xyz" vizitatori ati venit in Sibiu? :-) Crezi ca primim o limonada gratis din partea detinatorilor de restaurante daca dovedim ca suntem din SB? Sibiul e promovat si de FITS si de alte platforme, nu cred ca tot turismul orasului sta in Red Bull Romaniacs. Oricum stam precar la capitolul promovare, dar sincer, chiar nu ma intereseaza, fiindca nu am legatura cu industria turismului.
Raspunde

gicu

Acum 4 ani

ia bicicleta si urca catre vf Magura pe poteca turistica marcata, vezi daca e relaxare sau chin.
Raspunde

africa

Acum 4 ani

Pentru hoteluri si pensiuni, cel mai profitabil ar fi, asa cum am zis, un concurs de prostitutie. Ar fi unic in lume si ne-ar promova fix in randul celor care consuma acest gen de distractie asa cum exista un gen ce consuma enduro... Iti dorim la Brasov asa ceva!
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

daca este inchis bulevardul si merg acesti sportivi cu siguranta polueaza mai putin decat daca ar merge masinile intr o zi normala...
Raspunde

wut

Acum 4 ani

Aia s-o crezi tu :) Habar nu ai cum functioneaza dinamica fluidelor
Raspunde

Primarie de 2 lei...

Acum 4 ani

Prostiile lui Johanis le-a perpetuat si baba Astrid. Cum dracu sa blochezi orasul pentru niste bezmetici pe motociclete? De ce nu se face in parcarea de langa Metro care este mare si goala ?
Raspunde

Furaceanu

Acum 4 ani

Dar voi PSDisti cand terminati sa faceti propaganda pentru ciuma rosie ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetatean roman

Acum 4 ani

Daca le dai de ce le dai,daca nu le dai de ce nu le dai.In loc sa fie mandrii cu acest mega concurs care pune tara pe loc fruntas intre tariile terei dpdv al aceatui sport...pe ei ii deranjeaza "ca nu e mici si bere moca" sau ca o saptamana pe an tre sa ocoloeasca putin.Rog organizatorii sa puna trasuri aurite la diapozitia acestor cetateni de vaza in urma carora nu vedem decat comentarii frustrate aparute in lipsa propriului succes.
Raspunde

In Preajma

Acum 4 ani

Intr-un oras sufocat intr-o zi normala ce s-au gandit edilii orasului? Hai sa-l blocam si mai mult inchizand o artera principala din oras pentru un eveniment care n-aduce niciun castig sibienilor de rand. Da Sibiul este plin de evenimente. Incontestabil. Aceste evenimente sunt insa in mare parte fara rost. Parca se fac doar pentru a da bine pe agenda. Pana cand?
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Nu ma deranjeaza inchiderea stazilor cat ma deranjeaza acesti indivizi in trafic. Nu au respect fata de ceilalti participanti la trafic. Se comporta exact ca in padure. Chiar ieri era sa iau unul pe capota (parca imi pare rau ca am pus frana). Pe langa asta, politia nu vede ca ficiorii astia umbla cu motociclete neinmatriculate pe drumurile publice?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pensionarilor nu le plac motoarele - ce surpriză!

Acum 4 ani

”care n-aduce niciun castig sibienilor de rand.” Aceeași mentalitate bolnavă cu cea de mai sus: ”mie ce-mi iese?!”. Întreb și eu: e oare posibil să realizezi că nu ORICE eveniment din Sibiu nu se adresează fiecărui sibian. Alo?! Nu-ți place ție, dar îi place altuia, și au fost destui spectatori. Nici mie nu-mi plac concertele kitchoase de muzică populară din Piața Mare, dar nu m-am plâns niciodată că ”cu ce mă ajută pe mine?/ ce câștig îmi aduce?” Auzi și tu, ”CÂȘTIG”?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Primarie de 2 lei

Acum 4 ani

O idiotenie marca Johanis. Fodor continua ca, saraca nu prea stie ce face...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

periscop

Acum 4 ani

”Banii vorbește”. Că sibienii nu valorează nici cât ... 2 bani pentru edili....
Raspunde

Red Spanac

Acum 4 ani

Nu va mai miorlaiti atat pentru ca va inchid strazile, nu aia e problema.... Problema e ca RedBull e o companie care vinde zahar si hormoni in cutie si e uriasa. Asta spune ceva despre lume... cum sa bei asemenea mizerie ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 4 ani

hai zau, ai citit tu ce are in compozitie. stiai ca sunt cei mai importanti sonsori ai sportului si a evenimentelor sportive din Europa? No meri la tine la partid si zi-le si la aia rosii
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

ve viitor ar trebui ca acest concurs sa nu mai fie in oras ci la groapa de din Strand sau pe dealul gusteritei si cine vrea sa ii vada sa mearga acolo sa ii vada. in alta ordine de idei ar trebui o lege clara si dura ca sa interzica accesul acestor nesimtiti (ii vedeti in trafic cum se comporta cand sunt mai multi si au impresia ca drumul este doar al lor si ei au drepturi) in paduri si pe drumuri sa respecte legea circulatiei. Daca tot au atatia bani si nu au ce face cu ei sa isi faca ei zone de antrenament bine stabilite si atata. De ce nu fac in Austria, Germania, Italia sau alte tari civilizate ce fac aici in Romania? De ce acolo respecta padurea, cararile si muntele? Pentru ca acolo ii mazileste politia si cei abilitati sa ii amendeze. La noi insa isi permit ca este HAOS total. Suplimentar acest eveniment pe Bulevardul Spitalelor unde este Materniatea si calea de acces primordiala pentru ambulante este cea mai mare idiotenie facuta vreodata...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 4 ani

e uite ca eu si multi altii vrem sa-l vedem in oras
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ionica

Acum 4 ani

Cati dintre voi care comentati aici mergeti cu mijloacele de transport in comun sau cu bicicleta la lucru? cred ca sunteti toti niste putori care dau doar din gura. daca un sfert din sibieni s-ar duce cu bicicleta la lucru atunci sa vezi ce liber ar fi orasul.(doar ca nu avem mentalitatea asta noi -cum sa ma duc cu bicileta la lucru) in alte tari se duc barbati si femei imbracati la costum pe bicicleta. au inchis astia 3 zile un bulevard si gata sariti de cur in sus. in fiecare zi se sta in trafic foarte mult dar asta nu vedeti.
Raspunde

wut

Acum 4 ani

Mergem cu bicicleta la lucru cand primaria ne pune la punct o infrastructura care sa permita acest act in DEPLINA SIGURANTA pentru toti...iar primaria ar putea sa faca acest lucru pentru cetatenii orasului cu lopetile de bani primite de pe urma evenimentelor gen red bull romaniacs si multe altele. Dar primaria nu face asta pentru cetateni, intelegi? :) Aia e problema
Raspunde

konrat

Acum 4 ani

Sper ca sa vina cineva in Primaria Sibiu sa ridice problema aceasta a blocarii circulatiei de catre o mana de indivizi dubiosi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus