X
64782644_423902628204768_3432000549669568512_o

Tinerii sibieni deschid primul club de street workout din România. „Oamenii ne văd ca pe niște circari”

Primul club sportiv de street workout din țara noastră va fi deschis în curând chiar în Sibiu. Inițiatorii proiectului sunt tinerii de la „FLUX – Street Workout Team”, pasionați de astfel de activități în aer liber.
În urma competiției „FLUX Summer Challenge’’, organizată recent de sportivii sibieni pasionați de street workout, sportul acesta a câștigat admirația publicului. Tinerii au hotărât așadar că este cazul să facă demersurile necesare pentru a construi un club sportiv dedicat amatorilor care vor să atingă performanța în acest domeniu sportiv.

37327215_257891628139203_4318093500160671744_o
La competiția din 20 iulie au participat cinci grupe de sportivi: două din Timișoara, una din Brașov, una din Sighișoara, una din Brașov și doi sportivi din București. În total au fost 50 de participanți, un număr destul de mare au considerat organizatorii, având în vedere că este prima ediție a acestui eveniment.
„Au fost sute de oameni care ne-au privit exercițiile. Abia acum crește acest sport și oamenii încep să înțeleagă despre ce e vorba. Cel puțin la partea de freestyle foarte mulți dintre ei au fost entuziasmați să ne privească” a declarat Florentin Cismaru, membru FLUX.

36952666_252563245338708_6002227185685889024_o
Deși este un sport spectaculos pentru privitori, puțini văd toată munca depusă de către sportivi la antrenamente. Mulți dintre aceștia cred că este doar o joacă și că nu implică un antrenament serios, dar în realitate sacrificiile sunt mai mari: „În timpul evenimentului ne-am simțit apreciați de public, dar în general oamenii ne văd ca pe niște circari, chiar profesorul de sport al unui coleg de-al meu a spus asta cu toate că băiatul este pe locul doi în țară la categoria lui. Cred că aceste reacții vin din cauza faptului că oamenii nu știu prea multe despre acest sport”, a completat acesta.

42500470_302424833685882_38425917051109376_o
Florentin Cismaru și colegii lui de la FLUX își doresc ca în urma înființării clubului sportiv imaginea acestui sport să devină din ce în ce mai pozitivă. Speră ca oamenii să privească acest sport cu mai multă admirație pentru eforturile depuse de aceștia și chiar să își îndrume copiii spre mișcare. Sportivii sunt deschiși să împărtășească tehnicile deja învățate cu copiii pasionați de street workout. În schimb, precizează și că e recomandat să ai vârsta de minim 14 ani pentru a începe să practici acest sport.
Pe cei de la FLUX îi puteți găsi de luni până vineri în Parcul Sub Arini de la ora 17:00 la antrenament.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   TipOarecare

   Nu ne deranjeaza aceasta comparatie , dar spre informarea ta , practicam exercitii si miscari diferite fata de acei acrobati. Un mic sfat, nu spune ceva despre lucruri pe care nu le cunosti. Succes 😉

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Galagiosul

   Cand ajungi tu sa practici un sport de la 0 sa faci performanta , sa participi la un campionat national si sa iti modifici corpul cum doar in visele tale vezi fara antrenor personal si doar de capul tau prin munca zilnica , atunci ai dreptul sa vi sa ne critici . Pana atunci numa bine si continua sa speri la ceea ce altii au realizat deja .

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ionica

  Este bine ca fac miscare si atrag cat mai multi tineri in randul lor.
  dar sunt foarte galagiosi + ca mai aduc si o boxa si dau muzica ft tare. ( nu este nimeni obligat sa asculte muzica lor)

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Galagiosul

   Bine ca , galagia de pe stadion nu va deranjeaza sau alte manele de la bodegile de langa . Dar va deranjam noi cu muzica 2-3 ore pe zi cat ne antrenam.
   Plus de asta nu va obliga nimeni sa stati in parc in zona cu bare unde se practica sport . Aveti 2 km de parc cu banci si locuri pline de liniste unde va puteti conecta cu natura sau cu ce doriti dumneavoastra.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alandala

  Bună ziua! Îi felicităm pe acești tineri pentru inițiativa lor și le dorim tot succesul posibil.
  Însă, regretăm faptul că se pune accentul pe sensul peiorativ al termenului circar de către jurnalistă.
  Ca urmare, din parte primei și singurei școli de circ contemporan recreațional din Sibiu – Alandala Circus Project, o invităm pe Doamna Bianca Laura Lăpădat să încerce un curs de circ pentru adulți (ne găsiți pe Fb).
  Cu speranța de a-i oferi posibilitatea unei alte perspective asupra acestui domeniu inedit.
  Vă dorim o zi frumoasă. Echipa Alandala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sport
 • Contact