X
photo-1513106580091-1d82408b8cd6

Filme celebre provenite din Sibiu

Nimic nu se compară cu un film bun vizionat în compania celor dragi la sfârșitul unei zile încărcate. Indiferent de tipul de film preferat, fie că este vorba de un film de acțiune, de aventură sau de o comedie pe cinste, este imposibil să nu se ia în calcul anumite detalii. Nu mai este un secret faptul că marii producători de filme se folosesc de ultimele tehnologii pentru a crea efecte speciale, dar există foarte multe locuri care au un farmec deosebit, locuri care i-au făcut până și cei mai importanți realizatori de capodopere cinematografice să se îndrăgostească de plaiurile românești. Un astfel de loc este și orașul Sibiu, cunoscut nu doar datorită istoriei bogate și a obiectivelor turistice populare peste tot în lume, dar și pentru celebrele festivaluri de film care adună la un loc toți iubitorii acestei arte.

De cele mai multe ori nu este suficient să aduni cei mai buni actori la un loc și să ai o acțiune care captivează ochii privitorului încă din primele secunde. Elementele care întregesc peisajul joacă un rol la fel de important în momentul realizării unui film care să primească laude nenumărate.

Curiozități despre Sibiu

România are o frumusețe aparte, lucru dovedit în repetate rânduri de călătorii veniți din toate colțurile lumii pentru a o vizita. Cu toate că fiecare loc este special în felul său, orașul Sibiu a reușit să impresioneze la un nivel mai profund. Să fie oare vorba de peisajele transilvănene care te lasă fără cuvinte, sau de celebrele muzee – Brukenthal , Muzeul de Istoria Farmaciei, Galeria de artă Contemporană – catedrale și turnuri – Turnul de Poartă, Turnul Olarilor – a căror istorie rămâne neschimbată odată cu trecerea timpului? Toate aceste obiective turistice au fost luate în vizor de mulți producători de film care au reușit să pună în valoare frumusețea locului, folosind aceste meleaguri drept fundal în mijlocul acțiunii lor.

În plus, orașul Sibiu este cunoscut și pentru celebrele Festivaluri de Film care are loc în fiecare an. Un prim astfel de eveniment a ajuns deja la a 10-a ediție și reunește la un loc atât producătorii cât și iubitorii de filme documentare.

sibiu-1606378_960_720

Subiecte abordate în filme

Realizarea unei capodopere cinematografice nu este un lucru tocmai ușor. Pe lângă un scenariu captivant, o coloană sonoră excelentă, actori care reușesc să se transpună în pielea personajului fără probleme și un peisaj pe măsură este nevoie și de o acțiune care să se potrivească cu toate aceste elemente în parte. Ei bine, de cele mai multe ori tematica principală este tocmai elementul care „prinde” cel mai bine la public. Poveștile de iubire sau trădare pot fi duse la un alt nivel cu ajutorul ingeniozității. Umorul este la fel de bine apreciat de către privitori datorită caracterului facil care poate fi urmărit de către oricine. În continuare, războiul și filmele de acțiune sunt la fel de apreciate, mai ales dacă este vorba despre un documentar bine realizat care ne aduce aminte de istorie.

Filmele au ocupat un rol important în viața oamenilor încă de când au apărut. Unii le vizionează pentru divertisment, în timp ce alții își doresc îmbogățirea cunoștințelor prin urmărirea unui documentar. Indiferent de tipul de film preferat, există diverse teme care reușesc să atragă atenția. Cele mai populare sunt iubirea, misterul, trădarea, dar există și alt tip de elemente care atrag ochiul privitorului încă din primele secunde.

sibiu-1540549_960_720

Nicolas Cage a filmat la Sibiu

Celebrul actor de origine americană a avut onoarea de a filma într-un loc de poveste câteva secvențe ale lungmetrajului Ghost Rider 2. La acea vreme actorul a fost asaltat de sutele de fani care s-au strâns în centrul orașului pentru a-i cere autografe și pentru a-l aclama. Echipa de producție a ținut să filmeze la o biserică franciscană de aici. Rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor, toate acestea datorându-se câtorva secvențe surprinse în orașul transilvănean.

Cu toate că Nicolas Cage nu a fost prezent la secvența care s-a filmat pe Transfăgărășan, actorul fiind înlocuit de dublura sa, nu s-a putut ca acesta să nu își facă apariția la cadrele filmate în centrul orașului. Cum o astfel de producție necesită multă recuzită, au fost amplasate zeci de rulote, pentru a avea la îndemână tot ce este necesar.

Alte pelicule filmate aici

Chiar și unul dintre cel mai faimoși actori de la Bollywood, Salman Khaan, a filmat în orașul de poveste. Acțiunea scenelor principale ale peliculei Jai Ho (Mental) a avut loc pe Podul Minciunilor, în Piața Mare, în Piața Huet și nu în ultimul rând la Muzeul Tehnicii Populare – Dumbrava Sibiului. Este o onoare că filme și actori de o asemenea talie își recită rolurile pe meleagurile țării noastre. Cu toate acestea, mai există alte câteva filme la fel de cunoscute ale căror fir epic s-a desfășurat în România. Câteva exemple includ filmul horror The Nun, o altă producție de la Bollywood – Spyder  și nu în ultimul rând – Amen.

Filmele vor fi mereu un subiect de interes, dar este important să nu uităm că în spatele imaginilor pe care le urmărim se află ore intense de muncă, scenarii și acțiuni puse cap la cap. Astfel, putem spune că fiecare film vizionat rescrie o veritabilă lecție de istorie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact