Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

O nouă stradă se proiectează în Sibiu, pe un teren estimat la peste 21 de milioane de euro

O nouă stradă se proiectează în Sibiu, pe un teren estimat la peste 21 de milioane de euro

Consilierii locali ai Sibiului au aprobat efectuarea unor lucrări cadastrale în urma cărora, fosta autobază Tursib să fie traversată de o viitoare stradă.

În vederea creării noii artere, reprezentanții Primăriei Sibiu au arătat că este nevoie de o serie de lucrări cadastrale pentru reglementarea regimului juridic al terenurilor fostei autobaze Tursib, de pe Calea Dumbrăvii. “Pentru crearea drumului sunt necesare mai multe operațiuni de carte funciară. În prima etapă se alipesc trei imobile-terenuri. Două imobile sunt proprietatea Tursib SA Sibiu, iar unul este proprietatea publică a municipiului Sibiu“, se arată în referatul de aprobare a hotărârii de Consiliu Local. Terenurile necesare acestei viitoare străzi au fost dezmembrate în vara anului trecut.

Viitorul drum, cu o lungime care poate fi aproximată la 300 de metri, va lega alte două străzi: Arieșului și Siretului. “Am inițiat proiectul privind reglementarea situației juridice a terenului situat în zona străzilor Calea Dumbrăvii și Arieșului în vederea realizării drumului de legătură între cele două străzi, având ca scop decongestionarea, fluidizarea și reducerea timpilor de așteptare în trafic“, se mai arată în referatul amintit.

Sursa: proiect de hotărâre a CL Sibiu Sursa: proiect de hotărâre a CL Sibiu

Terenul care va fi traversat de viitoarea stradă măsoară aproximativ 50.000 de mp și a fost folosit până la începutul anului 2017 drept autobază a societății locale de transport. Din suprafața totală, 46.899 de mp (adică suprafața totală minus cea alocată străzii) sunt de vânzare. Reprezentanții Tursib au încercat să vândă acest teren în toamna anului trecut, în cadrul unei licitații al cărei preț de pornire a fost stabilit la peste 21 de milioane de euro, cu tot cu TVA (455,77 euro/mp, cu tot cu TVA), însă procedura nu a avut succes.

Potrivit reprezentanților Tursib, acum încă nu a fost luată o nouă decizie în ceea ce privește modalitatea de vânzare a terenului: dacă va fi vândut ca un întreg sau să fie dezmembrat. Pentru respectiva zonă, administrația locală a demarat în 2015 un plan urbanistic zonal, care propunea ridicarea a 21 de blocuri cu șase niveluri (unul la subsol) și a unui al 22-lea imobil de locuințe cu cinci niveluri (unul la subsol), în care să fie amenajate 580 de apartamente. Cartierul astfel creionat ar fi beneficiat de 525 de locuri de parcare (dintre care 350 amenajate la subsoluri). În plus, PUZ-ul respectiv era propusă și amenajarea unui complex comercial cu o suprafață de aproximativ 1.225 de mp și o clădire în care ar urma amenajată o unitate de învățământ. Respectivul plan urbanistic nu a mai fost, însă, adoptat.

Notă: schița din imaginea principală este doar o estimare a traseului viitoarei străzi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Mircea B.

Acum 4 ani

de perca zona nu era deja sufocata... 580 apartamente cu 525 de locuri de parcare! SUPER! si mai au si tupeu sa scrie " având ca scop decongestionarea". Unde naiba se varsa 525 de masini in fiecare dimineata? Si unde naiba vor sta cele 55 fara loc de parcare (asta in cazul in care nu vor fi mai mult de 1 masina/apt). Viziunea functionarilor din primarie este stralucitoare!
Raspunde

Ion Vizi

Acum 4 ani

O sa fie o mare surpriza cand va lovi criza... doua trei fabrici inchise si se vor gasi apartamente la 60% din pretul de acum. Bancile si-au facut treaba.. au bagat toata generatia asta de 'proprietari' datori pe viata.
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

Dar la anularea unei linii de cale ferata (dezafectata) din Gara Sibiu , si transformarea ei intr-o strada , nu s-a gandit nimeni ? Ar putea face legatura dintre Broscarie(Selimber) si Terezian . Sau ma insel ?!
Raspunde

nu gandesc, deci exist in PMS

Acum 4 ani

21000000 euro /580 apartamente = 36000 euro. deci orice dezvoltator care cumpara terenul trebuie sa bage in pretul apartamentelor aproximativ suma de mai sus. plus utilitatile, plus constructia in sine, si ajungem la apartamente similare ca metri patrati cu altele, de vreo 100000 euro (2 camere). oare cati cumparatori vor fi la preturile astea? daca ar fi viziune in primaria sibiu s-ar investi in zona pentru crearea unei sali polivalente, nu a unui cartier de blocuri. dar cum e jale la capitolul gandire in primaria sibiu, vom avea o noua aglomeratie urbana care va sufoca si mai mult traficul in zona.
Raspunde

wut

Acum 4 ani

auzi ca "artera" :)))))))))) cu o banda pe sens, nu? :) oricum nu au unde sa se "verse" atatea vehicule, deci sunt foarte curios cum va arata zona si traficul acolo, peste 5-6 ani :)
Raspunde

Moisiu Simona

Acum 4 ani

Era foarte bine dacă pe așa o suprafață se construia un strand cu topogane de apă, un teren de fotbal, un teren de tenis, un parc de joacă pentru copii, etc. De aglomerație și blocuri inghesuite suntem sătui.
Raspunde

Scenariu

Acum 4 ani

580 apartamente ... probabil cca 1160 autovehicule ... exercitiu de imaginatie ora de varf: sensul giratoriu Calea Dumbravii - Mihai Viteazu, Calea Cisnadiei, Ocravian Goga ... asta inseamna "orasul lucrului bine facut"
Raspunde

sibia

Acum 4 ani

Daca tot e teren liber, de ce naiba nu face o strada dreapta?
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

sa nu mai vorbit de linia "dreapta" pe care o va avea acea strada, ca doar cel care a trasat strada nu avea rigla sa traseze o linie dreapta intre punctele A si B... vai si amar de ea administratie locala si primarie... incompetenta isi spune cuvantul. problemele vor fi toate cele enumerate mai sus de toti cei care incearca sa atraga atentia ca acest proiect este unul deastros asa cum este de fapt intreg sistemul urbanistic din sibiu si modul cum functioneaza si viziunea pe care o are...
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

Nu mai faceti calcule 21.000.000/500 de apartamente, ca nu se inghesuie nimeni la banii astia. Deci ori va scadea pretul, ori nu se vinde. Si, daca si cand il va cumpara cineva, acel cineva poate nu vrea sa faca ce-si inchipuie dobitocii aia din primarie. Poate face altceva...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus