Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

TSTV Paul Porr: ”Există diferențe de idei între FDGR și FDGR Sibiu. Trebuie o întinerire”

TSTV Paul Porr: ”Există diferențe de idei între FDGR și FDGR Sibiu. Trebuie o întinerire”

Președintele FDGR, Paul Jurgen Porr, a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că la alegerile locale, FDGR va trebui să aibă o altă echipă la nivelul municipiului și județului. ”Pot să vă spun de pe acum că vom avea candidat la Primăria Sibiu. Candidat al FGDR. Și la Consiliul Județean vom avea candidat, plus listă completă de consilieri la municipiu și județ. Trebuie o întinerire, eu am spus asta și acum patru ani. Numai că Forumul este o organizație democrată, nu numai cu numele. Eu nu sunt Dragnea, să spun al doilea din stânga va fi președinte sau consilier sau primar. Acum patru ani, am sugerat pentru municipiul Sibiu trei tineri. Acești trei tineri erau de perspectivă și dacă erau consilieri patru ani s-ar fi putut obișnui cu problemele orașului cu administrația în principiu, ori acești tineri foarte capabili au fost puși pe poziția 21, 27, 29. (...) Da există diferențe de idei (între FDGR și FDGR Sibiu). Eu am argumentat atunci întinerirea și aceiași consilieri, care au fost, s-au votat practic la unison. Așa zisa întinerire a fost că cineva de 70 de ani a fost înlăturat și pus cineva de 82 de ani. Un membru nou a fost cineva care era de un an în pensie. Cu așa întinerirea nu văd șanse reale în viitor”, a declarat Porr.

Unul din tinerii pe care Porr i-a propus pentru Consiliul Local Sibiu este Leopold Langtaler, administratorul mocăniței din Vișeu. Născut și școlit în Sibiu, Langtaler putea fi o variantă pentru Consiliul Local, susține liderul FDGR. ”De exemplul domnul Langtaler (n.r. Leopold Langtaler), care a venit de la Vișeu. Acolo apus bazele FDGR, unde nu era nimic înainte. El este administratorul mocăniței care merge în Valea Vaserului. Proprietar este un holding elvețian și el este administrator A dovedit că la 31 de ani a reușit să facă o treabă serioasă. El era atunci flotant în Sibiu, a venit pentru copii care merg la școala germană și l-am determinat să-și facă buletin de Sibiu. Și mai sunt și alți tineri. Părerea mea e că trebuia să venim cu o listă mult întinerită și la nivel de municipiu și la nivel de județ. Dar, sigur că votează majoritatea, evident”, a mai spus Porr.

”USR va lua din voturile FDGR”

Liderul FDGR spune că a comandat un sondaj de opinie la nivelul municipiului și că în funcție de acesta se va face lista pentru Consiliul Local și se va alege și candidatul Forumului pentru Primăria Sibiu. În plus, dr. Paul Jurgen Porr spune că FDGR va avea în USR un competitor puternic la alegerile locale. ”Eu sper să nu scadă numărul consilierilor. Depinde și de candidat, care trebuie să fie o locomotivă, dar și de listă. Dacă venim iar cu o listă cu vârsta medie de 65 de ani, zic și eu acum o cifră din burtă, atunci eu cred că sibienii vor spune hai să încercăm cu alții mai tineri, de genul USR sau Alianța USR+PLUS. (...) Sigur, USR va lua voturi de la FDGR. Depinde și cu cine vin ei și cu cine mergem noi. Dar este absolut posibil și poate chiar probabil, cum vor lua și de la PNL și de la PSD, vor lua voturi și de la FDGR”, a mai spus Porr.

Despre posibilul pact între PNL și FDGR la alegerile locale, despre colaborarea cu USR și despre cum îl va susține FDGR pe Klaus Iohannis la prezidențiale puteți vedea aici:

https://youtu.be/zQ9l1mg7OyM

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

zzz

Acum 4 ani

USR va lua +30% in municipiu, luand voturi de la PNL si FDGR. relevanta FDGR in CL si CJ s-a terminat
Raspunde

ardeleanul

Acum 4 ani

Asa sa fie! Ne-am saturat de FDGR! Hai liberare!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Posibil ca divergentele sa fie doar de ordin sintactic: unii zic ''Arbeit macht'' ceilalti ''Arrrrbeit macht''.
Raspunde

yyy

Acum 4 ani

posibil ca pentru tine diferenta intre "sintaxa" si "pronuntie" sa fie doar teoretica.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Furaceanu

Acum 4 ani

Bovino, mai incerci pe ungureste sau chineseste
Raspunde

sibianu' excedentar

Acum 4 ani

Hai USR cu candidati buni si sa scapam de FODOR !
Raspunde

Furaceanu

Acum 4 ani

dar cum scapan de tantalai ca tine ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Scena9

Acum 4 ani

ptr sibianu' excedentar tie ti-a spus careva páná acum cá esti un BLOEDMANN?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

In pruncipiu - corect ! Totuși , vârsta NU este un criteriu , îndeosebi in politică : dacă nu și bătrâni sa-ți cumperi ! Un exemplu este însuși dl Porr ! Cert este că baza de selecție a FDGR este foarte îngustă ; decât la “ civici “ , mai bine s-ar orienta spre oameni de afaceri potențial mai motivați și capabili de a oferi idei de dezvoltare a orașului - vezi Zona Metropolitană Inexistentă .
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

de acord cu tine doar ca "oamenii de afaceri potential mai motivati" vor avea interesul de a-si dezvolta tot ei afacerile si implicit cercul de prieteni cu care fac afaceri si au interese comune. nu vor cauta binele comunitatii ci cel personal. altfel spus pleaca niste baroni si vin altii in devenire... eu zic ca trebuie oameni care au lucrat sau lucreaza intr-o multinatioanala unde sunt obisnuiti cu reguli si standarde si principii de munca din care multe pot fi aplicate la nivelul administratiei, oameni care au fost in delegatii afara din tara unde au vazut ce inseamna modernism si civilizatie. sunt cei mai potriviti oameni ca sa schimbe sistemul, sa goneasca pilosii si incompetentii din administratie si sa faca angajari pe baza de concurs si profesionalism nu pe pile si incompetenta...
Raspunde

sibianu' excedentar

Acum 4 ani

Vad ca e frica mare... ca ati sarit imediat cu replica si cu "dislike" la comentariul meu. Adevarul e ca Fodor e un primar foarte slab care sta de ani de zile pe saci de bani si nu dezvolta orasul. Nu vrea zona metropolitana, nu a pornit niciun proiect mare (sala de conferinte/sediu nou teatru, sistematizare trafic in Piata Unirii, un stadion NOU - in afara orasului cu parcari subterane si cu park and ride, transport in comun extins , etc...) Nu am nimic cu FDGR , dar sper sa vina USR, PNL, PLUS cu oameni noi si cu idei noi. Sa luam exemplu de la Oradea si Cluj si sa vedem ceva investitii serioase si modernizarea orasului, nu blocajul in care suntem acum.
Raspunde

Hermanndorf

Acum 4 ani

Forumul Democrat al Germanilor a fost inlocuit, cu precadere in ultimii 20 de ani (ca sa nu zic 100), de Uniunea Balcanica Olteneasca a Manelelor de Suflet.
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Spun de aproximativ un an,ca fdgr este in cadere libera,datorita mai multor factori pe care nu i mai enumar acum!Noi sibienii vrem oameni tineri,competenti si performanti,ne am saturat de povesti si promisiuni !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Merisor Lostriteanu

Acum 4 ani

USR trebuie sa castige toate alegerile, sa facem curatenie in tara si sa o facem bine prin desfiintarea celorlalte partide, desfiintarea bisericilor, arestarea preotilor, obligarea tuturor sa fie vegani si raw vegani, interzicerea masinilor si subventionarea tricicletelor electrice, concedierea masiva a aparatului de stat si angajarea exclusiva de corporatisti, interzicerea casatoriilor si obligarea tuturor sa devina lgbt!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

usr avangarda lui soros e csolos vindutul frantuzilir/oriscum nu recunoaset ca e cetatean francez/e o s..a goala
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Neorganizarea din timp a zonei metropolitane cu in plan urbanistic adecvat fostului viitor ( adică prezentului deplorabil ) este marea lipsa a administrației . In schimb pun berbeci la protap ...
Raspunde

NumaivotezSAs

Acum 4 ani

In cei 19 ani de cand sunt la conducerea urbei ,majoritatea membrilor fdgr sunt milionari in euro!
Raspunde

Decebal

Acum 4 ani

VOI ati votat Clubul - GERMAN OLDYS - data viitoare fiti mai atenti !
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 4 ani

Amice esti prost cu crengi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus