Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Cea mai mare pensie din România: Peste 73.000 de lei pe lună pentru un fost magistrat comunist

Cea mai mare pensie din România: Peste 73.000 de lei pe lună pentru un fost magistrat comunist

Presa centrală anunță că cea mai mare pensie de serviciu plătită de Casa Națională de Pensii Publice(CNPP) este de 73.890 de lei brut și aparține unui fost magistrat din timpul regimului comunist.

Datele au fost comunicate de Ministerul Muncii la o interpelare a deputatului PNL Florin Roman. 

Potrivit B1 TV, pensionarul care primește acești bani este un fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului Colibași.

Ministerul Muncii precizează că, în luna mai, CNPP a achitat pensii de serviciu în valoare toatală de 105,2 milioane de lei.

​Peste 9 miliarde de lei au fost bugetați anul trecut pentru plata pensiilor speciale, din care peste 8 miliarde pentru plata pensiilor militare de stat și 1 miliard a pensiilor de serviciu. În total, în România se plătesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale.

În categoria pensiilor speciale sunt încadrate, generic, pensiile militare și pensiile de serviciu.
De pensii militare beneficiază cei care au fost încadrați la MApN, MAI și SRI
De pensii de serviciu beneficiază cei care au fost:
  • procurori, judecatori
  • personal aeronautic
  • personal auxiliar în instanțe judecătorești și parchete
  • funcționari publici parlamentari
  • diplomați
  • auditori publici externi ai Curții de Conturi
  • deputați și senatori

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Cadoul Bolșevic

Acum 4 ani

E oarecum normal pentru niste jegosi fara spirit si atei de comunisti sa fure pana la moarte populatia care traieste intre granitele proprietatii lor. Pentru ca asta este Romania... propritetatea vechilor bolsevici si a puilor lor care conduc acum, numiti psd-alde si udmr dar de la udmr n-avem ce spera, ei pun umarul la prabusirea natiei romane ori de cate ori au ocazia. Romania a intrat pe mana unora ca tudorel toader, dragnea, tariceanu, culita tarata, toni grebla, firea, rovana plumb, valcov si toata tagma de lipitori care ne vand in fiecare zi si isi fac pensii speciale, se plimba cu elicopterul smurd daca au diarie si se trateaza in alte tari. Spitalele romanesti abia daca sunt bune sa trateze diaria acestor jegosi. Ce sa zic... mai stati acasa cand vine ziua votului si mirati-va ca Romania se prabuseste peste voi si odata cu voi. Comunistul ala ia pensia unui intreg sat si nu e singurul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus