Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

O firmă sibiană amenajează o zonă de picnic în Iași. În Sibiu astfel de locuri degradează

O firmă sibiană amenajează o zonă de picnic în Iași. În Sibiu astfel de locuri degradează

Ieșenii se vor bucura în curând de o nouă zonă de picnic într-o zonă de la marginea orașului, însă la câteva minute de Parcul Copou sau Grădina Botanică. Spațiul este amenajat de o firmă din Sibiu, contractată de primărie.

Potrivit presei locale, noua zonă de picnic de pe Buulevardul C.A. Rosetti va fi gata în acest weekend. „În baza unui parteneriat cu Primăria, Highlight Agency SRL din Sibiu s-a angajat să furnizeze 13 foişoare, 24 de băncuţe şi mese, o poartă de intrare, un totem, şase panouri cu „mesaje educaţionale Ciucaş“, grilaje de lemn pentru toalete ecologice şi pubele de colectare selectivă a deşeurilor, 15 grătare şi un panou cu indicaţii privind normele legale şi recomandări pentru păstrarea zonei în bune condiţii”, scrie ziaruldeiasi.ro.

Primăria Iași a pus la dispoziţie pentru amenajarea acestui spațiu o suprafaţă de 2.500 mp. Agenţia sibiană a mai amenajat astfel de locuri de relaxare în Braşov şi Prahova, fiind lansat un program naţional în acest sens.

„În luna iunie 2019 am demarat un amplu proiect naţional ce vizează renovarea sau amenajarea unor zone de picnic şi relaxare în care turiştii să găsească toate elementele necesare petrecerii în natură a unui timp agreabil. Proiectul a demarat cu reabilitarea a două zone din Braşov: Lacul Noua şi Pietrele lui Solomon şi a continuat cu amenajarea de la zero a unei zone de picnic din judeţul Prahova, respectiv Valea Doftanei“, se arată în scrisoare de intenţie pe care agenţia a trimis-o Primăriei.

În Sibiu au fost amenajate zone de picnic cu 4 ani în urmă. În noiembrie 2015 Primăria anunța că a terminat amenajarea locurilor pentru picnic în trei locații din Sibiu: în zona străzilor Oaşa, Aleea Şelimbărului şi în cartierul Ţiglari, lângă Lacul lui Binder. Era vorba de câteva mese, unele cu foișoare, și locuri de grătar pe niște platforme de beton. În această perioadă acestea au degradat, iar oamenii nu le mai prea folosesc. La inaugurare, mulți s-au plâns că lipsesc toalete ecologice și că autoritățile ar fi putut identifica alte spații pentru grătare, cum ar fi zonele de la marginea orașului.

http://www.turnulsfatului.ro/2015/11/18/locurile-pentru-picnic-in-sibiu-sunt-gata-comunitatea-are-nevoie-de-spatii-de-intalnire/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elvis Mitrescu

Acum 4 ani

E normal ca in zonele sarace ale tarii sa se investeasca in astfel de zone specifice obiceiurilor locale. Sa fim seriosi, la Sibiu si maturatorii isi permit sa mearga la cele mai trendy si bine cotate localuri sibiene.
Raspunde

Alex S

Acum 4 ani

Esti off.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus