X
bani lei salariu

Premieră pe piața muncii din Sibiul: Salariul mediu brut a depășit 5000 de lei

În premieră pentru piața muncii din sudul Transilvaniei, salariul mediu brut a depășit în Sibiu 5000 de lei, mai mult decât oricare alt județ învecinat.

Conform specialiștilor Direcției Regionale de Statistică Alba, care au centralizat datele din economie din toate județele care compun Regiunea Centru, sibienii au cel mai mare salariu.

”În luna aprilie 2019, câştigul salarial mediu brut (calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din regiune) a fost de 4740  lei, reprezentând 92,9% din caştigul salarial mediu brut la nivel national ( 5105 lei ), în creştere faţă de luna anterioară cu 3,5% şi cu 20,1% față de luna corespunz[toare din anul anterior. Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu (5021 lei), iar cel mai mic în Harghita (3909 lei). Faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu brut lunar a înregistrat creşteri în 5 din cele 6 judeţe ale Regiunii Centru, astfel: Covasna (+5,3%), Mureş (+5,2%), Sibiu (+2,2%),  Harghita (+1,3%), Braşov (+0,2%) și a scăzut în Alba (-0,5%).”, explică specialiștii Direcției Regionale de Statistică Alba.

tabel 2

Cât privește salariul mediu net, valoarea cea mai mare a fost în judeţul Sibiu (3052 lei), iar cea mai mică în judeţul Harghita (2410 lei).

”Faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în toate judeţele Regiunii Centru, după cum urmează: Covasna (+5,2%), Mureş (+4,8%), Sibiu (+2,4%), Harghita (+1,4%), Braşov (+0,6%) și Alba (+0,3%),  Comparativ cu luna corespunzătoare din anul anterior, câştigul salarial mediu lunar net a crescut în toate judeţele, astfel: Covasna (+20,5%), Harghita (+15,6%), Alba (+15,1%), Mureş (+13,3%), Braşov (+10,8%), Sibiu (+5,2%).”, mai arată reprezentanții Direcției Regionale de Statistică.
tabel 1

Nu în ultimul rând, aceștia specific faptul că indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, pentru luna aprilie 2019 faţă de luna precedentă a fost 103,21%, iar faţă de luna corespunzătoare din 2018 de 108,91%.

tabel 3

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  aiurea, sunt foarte multi care castiga minimul sau aproape minimul pe economie sau impus (la cei cu studii superioare). dar daca iei cel mai mare si cel mai mic si faci media aritmetica atunci iasa cum spuneti voi…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unu

  Sibiu, orasul contrastelor, al extremelor. Sunt enorm de multi muncitori care traiesc cu 500 ron dupa ce-si platesc ratele, fortati sa munceasca suplimentar in weekend pt a putea trai decent!

  Imi e scarba cu maghernita sibiana, o cocina de oras! Ce-au construit sasii e lux pe langa cum arata orasul in prezent.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bla bla bla

  Propaganda mincinoasa si ieftina. De unde pana unde 5.000 lei brut? De aia sunt peste 8 milioane de romani plecati (si pleaca in continuare)…..de frica megasalariilor si condiotiilor oferite de psd si restul clasei politice. Miroase a propaganda belicoasa stil latrina 3.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   dan

   5000 brut = 2800 net. Din 2800 scazi bonurile de masa si ramai cu 2500 de lei. Si mai sunt bugetarii care trag media bine de tot in sus.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact