Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Sibienii luară primele trei puncte

Sibienii luară primele trei puncte

”Aștept un rezultat bun”, spunea antrenorul Costel Enache în conferința de presă dinaintea meciului de astăzi cu Universitatea Craiova. ”Singurul lucru care ne lipsește e lipsa de omogenitate și faptul că nu am avut suficient timp la dispoziție pentru a pune lucrurile la punct. Dar, cred că, pe zi ce trece, putem să corectăm lucrurile astea și aștept cu mare încredere bătălia de duminică”, a continuat Enache și probabil puțini suporteri sibieni l-au crezut.

Enache a avut dreptate. FC Hermannstadt, echipa care a jucat duminică, a arătat la ani lumină distanță față de echipa care termina gâfâind sezonul trecut. Se joacă fotbal, se pune la muncă portarul advers, se aleargă și, ce e cel mai important, se vede un fir în jocul echipei, ceva ce pare exersat la antrenamente.

Sibienii au început tare meciul de ”acasă” și în minutul doi au avut o ocazie clară. Cu puțină șansă, Yazalde putea împinge în plasă o minge scăpată în față de portarul craiovenilor, Pigliacelli. Ocazia sibienilor e urmată însă de golul lui Vasile Constantin. Un atac desfășurat pe partea dreaptă, pasă în lateral, centrare și gol din mijlocul careului. Simplu.

Pe parcursul primei reprize sibienii și-au revenit după șocul primirii golului și au început să devină din nou periculoși în atac. Golurile au venit însă în repriza a doua. Petrișor Petrescu prinde un șut din afara careului și mingea ajunge în plasă, trecând prin pădurea de picioare din preajma porții lui Pigliacelli. În numai trei minute a mai fost loc de o ocazie și un nou gol. Ratarea îi aparține lui Jo Santos, iar cu golul a venit Ousmane Viera. Atacantul sibienilor s-a înălțat în careu ”a la Cristiano Ronaldo” și a marcat în ciuda marcajului din mijlocul careului, în urma unui corner. La 2-1, tot sibienii au dictat mersul jocului și au mai avut cel puțin două ocazii mari de gol până în minutul 90. Meciul s-a încheiat cu 2-1 pentru sibieni, dar și cu o eliminare. Autorul golului victoriei, Viera, a primit al doilea cartonaș galben și implicit cel roșu, după un fault în apropierea careului. Hermannstadt a primit un cartonaș roșu după trei cartonașe galbene, în timp ce craiovenii au avut pe parcursul partidei nu mai puțin de șapte cartonașe galbene, diferență făcută de experiența jucătorilor.

Statisticile după meci au arătat o dominare clară a sibienilor: 9-3 la șuturi pe poartă, 13-8 la ocazii de gol, 8-4 la cornere, 2-7 la intervenții ale portarilor.

67812362_535577503648261_2523681886451007488_n

Antrenorul sibienilor, Costel Enache, a dezvăluit la sfârșitul meciului cum a reușit să reseteze jocul echipei după pauză. ”Victoria e importantă pentru moralul jucătorilor. La pauză am schimbat un pic strategia, am pus o presiune mai mare în jumătatea adversă. Am făcut o schimbare și am avut niște discuții mai energice la vestiar. Le-am spus ce aștept de la ei în repriza secundă. Jucătorii au încercat apoi să aplice ce am stabilit. Avem jucători de calitate. Știam că cei de la Craiova pică fizic în repriza secundă, dar nu ne-am bazat pe această deficiență. Nu mi s-au părut că au suferit foarte mult azi”, a declarat Costel Enache la Look Sport.

68335652_366404790711122_8664539797429157888_n

Etapa viitoare, sibienii vor avea din nou un adversar de cupe europene: CFR Cluj. Jocul se va desfășura la Cluj, sâmbătă 10 august, de la ora 21. După această victorie, sibienii urcă pe locul 10 în clasamentul interimar al etapei, mai fiind de disputat încă trei partide din etapa a patra.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Valjan jan

Acum 4 ani

Bravo Dacilor santeti mari Felicitari ....da sa jucati asa frumos si la Cluj si sa veniti cu puncte ....
Raspunde

John

Acum 4 ani

Au facut t sibienii si oktenii un blat la pariuri...2 pauza 1 final avea cota de vreo 40!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Porfir Radauteanu

Acum 4 ani

Un articol oltenesc, scris de un oltean, pentru olteni, in dialectul primitiv oltenesc. Tipic sibian.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mulin B

Acum 4 ani

Ce titlu frumos, ma bucura cand vad si eu pe sibienii astia vorbind cum trebuie. Nu va mai plangeti de olteni ca noi astia v-am scos din foamete. Sper ca toata valcea sa se mute aici, nu de alta dar nu ati mai putea fii sibieni mandri daca noi suntem prea multi.
Raspunde

Xxx

Acum 4 ani

Mutati -va ! Desi cred ca ati cam venit toti ! Se vede dupa mizeria din oras si nesimtirea si tupeul din trafic ! PS. Nu ne -ati scos din foamete pe noi ci pe voi ! Fain la occident nu ?
Raspunde

bill clinton

Acum 4 ani

Am facut pe olteni ce face guru bivolaru pe adeptii lui. Indiciu....e galben.
Raspunde

John

Acum 4 ani

Trebuie viza la turnu rosu pt invadatorii flamanzi din prazburgia!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus