X
proteste

Sibienii merg la protest la București, pe 10 august. Și la Sibiu va fi protest

Sibienii au început deja să se mobilizeze pentru protestul din 10 august. O parte din comunitatea #vă vedem din Sibiu va rămâne la protestul din oraș, iar o parte va merge la București. Nemulțumirile sibienilor sunt chiar mai multe decât anul trecut și speră să pună presiune pe Guvern.

În capitală precum și în marile orașe din țară se anunță proteste în 10 august în memoria evenimentelor care au avut loc, anul trecut, în Piața Victoriei. Și sibienii au început deja să se mobilizeze. O parte din comunitatea #vă vedem va merge la București, în vreme ce alți membrii vor rămâne la Sibiu, unde deja a fost aprobat avizul pentru un protest de la ora 18:00.

„Știm cât de importantă este semnalarea presiunii pe Guvern. E important ca guvernanții să vadă că presiunea pe ei este în continuare mare, că oamenii au așteptări de la clasa politică în sensul modernizării ei. Ce s-a întâmplat anul trecut în 10 august a fost inimaginabil: un stat manifestându-se ca în anii 50, cu cetățenii unei Europe moderne și nu vrem ca asta să se repete”, spune Radu Vancu.

Motivele revoltei sunt tot mai multe iar oamenii sunt tot mai nemulțumiți.

„Revolta e tot aici, cauzele ei sunt tot aici, legile justiției sunt în continuare active în forma lor inacceptabilă și malignă. Există 13 solicitări de schimbare a Legilor Justiției venite prin raportul GRECO, există 12 recomandări plus alte opt suplimentare venite de la rapoartele MCV în sensul schimbării acestor legi. Din acest total de 33 de solcitări au fost aplicare vreo patru, adică aproximativ 11%. În plus, a venit și decizia Curții Constituționale după care modificările Codurilor Penale sunt neconstituționale integral și acest parlament refuză să pună în practică ceea ce cer și MCV și Greco și iată, chiar și Curtea Constituțională a României. Sunt atâtea motive pentru care trebuie să fim la București pe 10 august”, mai spune sibianul.

Și el se va alătura protestului de la București dacă nu va interveni ceva. Totodată, și la Sibiu va avea loc pe 10 august un protest de la ora 18:00, care a primit deja avizul Primăriei.

Reamintim că pe 10 august se împlinește un an de la protestul diasporei când au avut loc confruntări violente între jandarmi şi protestatari.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Asaniciodata

  Sibieni? Da !”Dar nu ARDELENI ! Veneticii ne fac de râs si ne au distrus Sibiul. Ies in strada ca prostituatele. Pe vremea comunistilor ei sau parintii lor au făcut CAP urile .. In 89 erau popândăi lași acolo la ei….Acum au venit la Sibiu ca la ei le pute….să ne lase sa aiba grijă să si curete casa si pe ei …nu ne trebuie circ in Sibiu. Alta este calea democrației..sa mai citească

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  La cum se comporta politicienii, jandarmii, militienii, medicii si altii cu romanii, singura solutie e un al doilea cernobil si dupa aia un nou inceput.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   periscop

   @mihai : ”un nou început”?! după ”al doilea cernobil”?! adică un coșmar?! Wow! ”Ce tare!” Ca în jocurile pe computer! Ca în filme! Cu tâmpiți.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact