X
depozit deseuri inerte 1

Aproape zece ha și jumătate de milion de euro. Sibiul are primul depozit pentru deșeurile din construcții

Din prima zi a acestei luni, la Sibiu a devenit operațional primul depozit de deșeuri inerte din județ și printre extrem de puținele de acest fel la nivel național.

Aproape jumătate de milion de euro au fost investiți în amenajarea primului depozit de deșeuri inerte din județ și al patrulea de acest fel din România. Depozitul a devenit operațional de la 1 august, fiind amenajat pe aproape zece ha de teren, concesionate în Dealul Dăii – zona Remetea (lângă fosta groapă de gunoi a Sibiului, închisă în urmă cu mai mulți ani). Noua investiție de lângă Sibiu va prelua doar deșeurile din categoria celor inerte: cele din construcții și demolări, sticlă, pământ și pietre fără conținut de substanțe periculoase etc (lista completă a acestor deșeuri poate fi consultată aici).

“Deșeurile din această categorie a celor inerte le regăsim, din păcate, aruncate pe marginea drumului, prin păduri și așa mai departe. Noi am identificat această oportunitate, de a înființa la Sibiu un astfel de depozit, mai ales că la nivel național deocamdată au fost deschise doar trei alte astfel de amenajări. În acest depozit pot fi aduse deșeuri inerte atât de către persoane juridice, cât și fizice. O parte din materiale vor fi și refolosite, în sensul că este în interesul tuturor ca fierul beton, de exemplu, sau betonul concasat să fie reutilizate în construcții. Este vorba de o gestionare corespunzătoare a acestui tip de deșeuri“, arată, pentru Turnul Sfatului, reprezentanții Urban Ecoline, firma sibiană care a realizat investiția.

Primul depozit de deșeuri inerte din Sibiu a fost amenajat în Dealul Dăii

Primul depozit de deșeuri inerte din Sibiu a fost amenajat în Dealul Dăii

În noul depozit din Dealul Dăii a fost deschisă în primă fază o celulă de depozitare pe o suprafață de aproximativ 18.000 de mp și cu o capacitate de circa 300.000 de tone. Din estimările investitorilor, această celulă de depozitare își va atinge capacitatea maximă în decursul unei perioade cuprinsă între trei și cinci ani.

Până acum, deșeurile din construcții și amenajări puteau fi depozitate în gropile ecologice de genul celei de la Cristian. Tarifele percepute în astfel de situații sunt egale deșeurilor din categoria celor menajere. Reprezentanții Urban Ecoline apreciază că tarifele percepute la depozitul de deșeuri inerte din Dealul Dăii vor fi la jumătate din nivelul celor percepute de administratorii depozitelor de deșeuri menajere.

Conform prevederilor din autorizația de mediu emisă pentru noul depozit de lângă Sibiu, deșeurile inerte transportate în Dealul Dăii vor fi verificate, presortate, procesate (de ex. concasate), iar resturile rămase în urma acestor procese vor fi depozitate.

Contact: urbanecoline.com

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    constructor

    nu merge link-ul cu lista deseuri, adica eu cetatean al sibiului renovez apartamentul, rezulta o remorca de moloz, il pot duce in depozit contra unui cost ? asa nu mai ajung caramizile pe marginea drumului.

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact