X
telefon

Consiliul Județean, Primăria și alte instituții publice nu vor plăti angajaților abonamentele pentru telefon. Demnitarii – excepția de la regulă

Guvernul a pregătit un proiect de ordonanță care prevede că autoritățile și instituțiile publice nu vor mai putea plăti angajaților abonamentele pentru telefoanele mobile. Documentul urmează să fie aprobat odată cu rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat.

Interdicția vizează toate instituțiile publice, chiar și pe cele finanțate integral din venituri proprii, ce nu primesc bani de la buget, scrie profit.ro. Există însă o excepție, adică interdicția va ocoli o categorie de angajați la stat:

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, autoritățile și instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu pot achiziționa din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepția personanelor care ocupă funcții de demnitate publică”, conform proiectul de act normativ.

Amintim că recent, Camera de conturi Sibiu a scos la iveală modul în care bugetului județului i-a fost adusă o pagubă de 633.000 lei prin „plăți nejustificate pentru servicii de telefonie facturate în baza unor acte adiționale la contractele încheiate cu prestatorii de servicii”. Conducerea CJ Sibiu a anunțat că va formula o plângere penală pentru depistarea celor responsabili de dispariția din instituție a unor telefoane în valoare de aproape 100.000 de lei (dintre care zece iPhone), dar și de cheltuirea a mai bine de jumătate de milion de lei pe abonamente care nu au mai fost utilizate.

Din Consiliul Județean au dispărut telefoane iPhone de peste 12.000 de euro. Și abonamente de peste 500.000 de lei

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact