X
FOTO bucataras.ro

„Corpuri străine” în pâine, la Sibiu. Cele mai mari amenzi din țară date de inspectorii DSVSA

Firmele care activează în domeniul de fabricare a produselor de panificație sau a altor produse de origine nonanimală au primit amenzi în valoare totală de aproape 170.000 lei – cea mai mare sumă acordată la nivel național de inspectorii sanitari.

Este vorba despre controale tematice, care au loc lunar. Astfel, în cursul lunii iulie 2019 Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 10.156 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Inspectorii au verificat dacă aceste unități respectă standardele de calitate a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite.

În total, au fost acordate 219 amenzi în cuantum de 857.600 de lei. Ca și la precedentele controale, cea mai mare sumă a fost pentru activitatea necorespunzătoare a agenților economicic din județul Sibiu.

Sibiul, în topul județelor cu cele mai mari amenzi pentru lipsa de igienă din magazine și depozite

Astfel, potrivit ANSVSA, în județul Sibiu au fost aplicate amenzi în valoare totală de 169.500 de lei, iar printre neconformitățile identificate se numără „corpuri străine în pâine, igienă, etichetare, depozitare, trasabilitate necorespunzătoare, întreţinere spaţii”.

Directorul adjunct al DSVSA Sibiu ne-a explicat că în cazul „corpurilor străine” din pâine a fost vorba despre o sesizare primită la nivelul instituției venită pe numele unei fabrici de producție dintr-o localitate din județ. Nicolae Frăsei nu a știut să ne spună despre ce fabrică este vorba.

Al doilea cel mai mare cuantum al amenzilor acordat în cadrul acestor controale s-a înregistrat în județul Bistrița Năsăud – 155.000 de lei, pentru „igienă necorespunzătoare, pereţi cu porţiuni degradate, porţiuni cu mucegai, recipiente neigienizate, ustensile depozitate necorespunzător, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, lipsă echipament de protecţie, stare de sănătate neatestată, lipsă dezinfectanţi, produse alimentare fără elemente de identificare sau etichete nelizibile, produse modificate organoleptic, lipsă înregistrări temperatură, lipsă efecturare acţiuni de dezinsecţie-deratizare”.

FOTO: bucataras.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Anonymus

    de ce nu sunt puse ca si nume, firmele care au fost amendate ca sa stie lumea de unde sa nu mai cumpere sau sa fie atente cand cumpera. Asta este cea mai buna metoda de a ii pune la punct si a-i face responsabili. daca le scad vanzarile si clientii sa vezi cum sunt mai atenti ce fac si ce vand…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact