Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Neagu: Crima din Caracal putea fi evitată

Neagu: Crima din Caracal putea fi evitată

Deputatul liberal Nicolae Neagu susține că Alexandra, tânara de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă putea fi salvată ”dacă guvernarea PSD – ALDE ar fi luat din timp măsurile de consolidare a siguranței cetățeanului!”

PNL solicită convocarea de urgență a Parlamentului pentru adoptarea Legii "Alexandra" care să facă modificările legislative necesare pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să poată fi prevenite. ”Din "mărețele realizări" ale PSD în materie de justiție și siguranța cetățeanului, prin recursul compensatoriu, 18.849 de infractori au fost eliberați prematur din pușcării. Dintre aceștia, 1834 de criminali, 762 de violatori! 1299 au fost deja rearestați, la nivelul lunii iulie! Reamintindu-ne și de cazul de la Mediaș care a dus la moartea unui om pentru că un condamnat pentru fapte grave a fost eliberat condiționat prin recursul compensatoriu, PNL vrea prin Legea "Alexandra": introducerea detenției pe viață pentru criminali feroce care ucid minori, femei însărcinate; violatorii, criminalii, tâlharii și corupții să nu poată fi eliberați condiționat; dublarea amenzilor completat cu zile de muncă în folosul comunității pentru cei care fac farse la 112; restricționarea cartelelor prepay neidentificabile!”, susține Neagu.

În opinia deputatului, tragedia de la Caracal a scos în evidență deficitele majore ale sistemului 112, informaționale și umane, precum și faptul că aplicația de indentificare a locației de unde suna Alexandra, nu putea fi descărcată. ”De altfel, astăzi în România, prin "grija" PSD, bazele de date pe care le-a "digitalizat" fiecare instituție pe "bani grei" nu sunt interconectate. Interconectara lor, așa cum propunem noi, PNL, va permite atât operativitate cât și transparența decizională, intervențiile exclusiv politice ar fi inutile! Din nefericire, aici se ajunge când politicul, așa cum a procedat PSD își dorește subordonarea instituțiilor de STAT. Statul finanțat de OM, nu-l slujește pe OM, ci îl călărește!”, a mai spus deputatul liberal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

...

Acum 4 ani

Dar domnule deputat, de ce nu v ati implicat pana acum??? dupa ce au murit atatia copii veniti cu propuneri si solutii... v ati desteptat dintr o data... si dati vina unii pe ceilalti...totusi, sunteti deputat... nu sunteti un muritor de rand, ca noi...nu ne mai mintiti ca ne am saturat....
Raspunde

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 4 ani

Frate, dacă zice Neagu e gata. El le știe pe toate. E adevărul absolut. Nu mai ai ce spune. Și frapiera știe despre ce vorbim noi aici. Cei mai tineri să se intereseze de faza cu guru Neagu si frapiera petrecută pe o masă într-un restaurant... . PS. Rog redacția T.S. nu cenzurati pentru că știți si voi povestea cu frapiera.
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Este o vorba din "mosi stramosi" care spune asa : "Dupa razboi multi stramosi se aduna" asa ca hai sa nu mai promovam toti prostanii astia care spun "Ca se putea face" dupa ce faptul a fost implinit .
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

astia care fac politica la nivel inalt ca sa se faca vazuti ,la asemenea tragedii ,intrebati ce au facut ptr. a preveni ....raspund ca au fost ocupati cu degingolada din jur, sa va spun eu NU FACETI NIMIC , de parca traiti in Olimp ,NIMIC,!!!! oferta in politicieni de buna calitate(patrioti,gospodari,.....)este nula !!!! de 30 de ani ..nimic ! cizmarul de-a condus tara asta are muuuult mai multe realizari decit ati fi voi astia cu diplome de doctori in stare sa realizati ,nu stiu daca si Dvs. aveti timp sa faceti ceva,demn de remarcat ! dar va doresc sa stati bine acolo in camera deputatilor.(nu-i spus cu rautate,astai societtatea in care traim ,de 2 lei )
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

P.S.sint atitea rele in tara, nebagate in seama (decit la evenimente date in vileag,ca asta) inciyt colegii Dvs. ar trbui sa sara peste concedii,si sa faca ceva ptr. asstia de-si pun sperantele in voi !ca de promisiuni .....nu va mai retin atentia ,daca ati citi sint multumit ! ramin cu ceva !
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

inca unul care a descoperit apa calda!!!
Raspunde

Cl.anul politic

Acum 4 ani

Sau berea rece...
Raspunde

crocozauru de fer

Acum 4 ani

Foarte pertinenta opinia. La fel pot si eu afirma că daca strabunica ar fi avut roți, ar fi fost tramvai
Raspunde

un doi trei!

Acum 4 ani

Metalcar....?...restul e can-can!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus