Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Regiunea Gastronomică își propune să realizeze un record național, un proțap de 30 de metri lungime

Regiunea Gastronomică își propune să realizeze un record național, un proțap de 30 de metri lungime

“Gusturile Verii” are loc în perioada 9 – 11 august în Piața Mare din Sibiu. Un eveniment dedicat gastronomiei locale în care sibienii și turiștii sunt invitați să savureze numeroase preparate specifice sezonului estival. În cadrul evenimentul se va realiza un record național, un proțap care va prăji 16 carcase de oaie.

În cele trei zile de festival participanții se vor putea delecta cu bucate din gastronomia locală într-un show de bucătărie ciobănească autentică. Bucătăria internațională va fi realizată de către Chef Marius Rafa. Restaurantul Pop Up îi are ca invitați speciali pe Celebrity Chef Giorgio Diana împreună cu mai mulți maeștri bucătari, ospătari profesioniști și somelieri. Ei vor pregăti în fiecare zi un mediu compus din cinci feluri de Fine Dining. Cei care își doresc să participe la aceste degustări se pot înscrie la tragerea la sorți aici la rubrica Gusturile Verii.

Masters of Flames vor realiza un record național în ziua de sâmbătă, 10 august. Se va realiza un proțap pe care e vor prăji simultan 16 carcase de oaie, acesta va avea o lungime de 30 de metri liniari. Va fi alimentat cu aproximativ 500 kg de cărbune și o echipă formată din 20 de bucătari va găti.

sursa: Master of Flames Facebook sursa: Master of Flames Facebook

Mâncarea va fi acompaniată de concerte de muzică românească. Compact B va concerta vineri, 9 august de la ora 21:00. Iris va încheia sera de sâmbătă, ora 21:00 iar duminică Piața Mare va cânta „Ziua Vrăjitoarelor” împreună cu trupa Cargo. Gazda evenimentului va fi Liana Stanciu.

Producătorii locali care își doresc să participe pot să contacteze organizatorii la adresa de e-mail [email protected]. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Masters of Flames Culinary Division și este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus