X
Ardealul

Ansamblul Folcloric Studențesc ,,Ardealul” va reprezenta România în Slovacia

Casa de Cultură a Studenților Sibiu, prin Ansamblul Folcloric Studențesc ,,Ardealul”, va reprezenta România în perioada 09-12 august 2019 la a 60-a ediție a Festivalului Folcloric Zemplínske Slavnosti din Michalovce, Slovacia.
Pe lângă spectacolele și paradele din cadrul acestui eveniment, participanții vor putea gusta porumbei tradiționali, care vor fi pregătiți de grupurile folclorice din regiune și vor participa la atelierele creative de meșteșuguri tradiționale. Tinerii din Ansamblu, alături de orchestră, au pregătit și un concert de muzică tradițională românească, care va fi susținut duminică, în Biserica Romano-Catolică ”Nașterea Maicii Domnului” din Michalovce.
ARDEALUL 008
Programul ce va fi prezentat pe scenele festivalului include suite de dansuri din diverse zone etno-folclorice ale României, coregrafia fiind semnată de Sorin Bădiță, iar orchestra este condusă de dirijorul Doru Sava.
„Este o onoare pentru Casa de Cultură a Studenților Sibiu să fie invitată la acest festival, unul dintre cele mai longevive festivaluri de gen din Europa. Studenții sibieni percep acest festival de talie internațională ca o poartă deschisă spre extinderea relațiilor de cooperare și ca o apreciere directă a sutelor de ore petrecute în sala de repetiții”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.
ARDEALUL 004
ARDEALUL 000

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact