Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Șpagă cerută la Șelimbăr: 10.000 de euro pentru concesiunea unui teren

Șpagă cerută la Șelimbăr: 10.000 de euro pentru concesiunea unui teren

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au în lucru un dosar în care este urmărit penal un sibian care a cerut 10.000 de euro pentru “a rezolva“ la Primăria Șelimbăr concesionarea unui teren.

Dosarul a fost deschis încă din luna aprilie a acestui an, când în fața procurorilor sibieni s-a prezentat un bărbat de 42 de ani. Acesta a descris și printr-un denunț scris cum s-a întâlnit întâmplător cu o persoană al cărui nume are inițialele C.E.N. și cu care a povestit despre faptul că intenționează să obțină un teren în concesiune de la Primăria Șelimbăr. Terenul vizat se află în Cartierul Tineretului din Șelimbăr. “Numitul C.E.N., aflând că denunţătorul este interesat de obţinerea unui teren în concesiune, i-ar fi pretins acestuia suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr pentru a-i determina pe aceştia să îi atribuie denunţătorului un astfel de teren în concesiune“, arată procurorii sibieni într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. Ca urmare a acestui denunț, procurorii arată că au demarat cercetări penale într-un dosar de trafic de influență.

Până luna trecută, între denunțător și cel care cerea cei 10.000 de euro pentru “a rezolva concesiunea“ au avut loc mai multe întâlniri, în cadrul cărora cel din urmă declara că are relații în Primăria Șelimbăr, inclusiv la primar. “Ulterior s-a stabilit că inculpatul C.E.N. cunoştea, într-adevăr, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, însă aceştia din urmă, în ciuda intervenţiilor inculpatului, nu au procedat la atribuirea imediată a unui teren în concesiune denunţătorului. În acest context, inculpatul C.E.N. l-a asigurat pe denunţător că «va rezolva» dobândirea terenului, iar după semnarea actelor de concesiune urmează a primi suma de solicitată cu titlu de preţ al influenţei“, mai relatează procurorii sibieni.

Aceștia din urmă l-au reținut în cursul zilei de miercuri pe C.E.N. pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi vor cere Tribunalului Sibiu să încuviințeze arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

#va vedem

Acum 4 ani

Și de ce nu au avut procurorii răbdare să-l prindă și pe primar și pilele din primărie. Acolo trebuie făcută curățenie, toți sunt oamenii lui Maricuta, toți fac ce i-a învățat inculpatul ăsta de la Grecu la femeia de serviciui, primăria aia colcăie de acuzații de corupție. Ăștia o au în sânge. Chiar despre Maricuta nu mai scrieți nimic sau v-a cumpărat și pe voi ăștia de la TS? E liber bine mersi.
Raspunde

aling

Acum 4 ani

marincuta e sefu!
Raspunde

badea gheorghe

Acum 4 ani

Astia din Selimbar au avuyt cash si pt. Cruduta... Plus plimbari, sedinte spa, masaje etc... Si-apoi sa mai fie lumea lume si sa faca primaria investitii, vreau sa spun sa gospodareasca comuna sau orasul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus