Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” Sibiu - Blestemul vrăjitoarei

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” Sibiu - Blestemul vrăjitoarei

Trecutul devine prezent, din cauza unui blestem aruncat asupra Sibiului. O tânără din 1519 a fost acuzată de vrăjitorie și condamnată la ardere pe rug.

Aceasta, pentru a scăpa de pedeapsă, a blestemat locuitorii și orașul Sibiu din anul 1519 să călătorească într-o „lume plină de vrăjitori și magie”, în anul 2019 pentru a vedea cum s-a schimbat orașul de-a lungul veacului. Ea încearcă astfel să scape de condamnare și să le schimbe locuitorilor concepția despre ce înseamnă arta vrăjitoriei. Ca orice blestem, poate fi dezlegat doar dacă „cele două săbii, mânuite de cei mai vrednici cavaleri, se vor încrucișa în cel mai de preț loc al orașului” – Despina – tânăra vrăjitoare din 1519.

Ediția din acest an a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane” din Sibiu prezintă încercarea strămoșilor noștri din anul 1519 de a dezlega blestemul Despinei. Desfășurat sub tema „Blestemul Vrăjitoarei”, aventura festivalului începe vineri, 23 august, de la ora 11:00 , iar timp de trei zile, până duminică, 25 august, Piața Mare din Sibiu va fi gazda acestei legende a Sibiului.

Ajuns la a nouăsprezecea ediție, evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, este răcorit de Bergenbier și realizat cu spirjinul Zacaria.

Cronica festivalului

Pentru a rupe blestemul Despinei, cei mai vrednici dintre cavaleri și domnițe vor putea participa zilnic la ateliere de creație. Aceștia vor învăța să mânuiască armele celor mai curajoși luptători, să picteze săbii și scuturi sau chiar să confecționeze coroane pentru regi și regine.  Blestemul Despinei va aduce cu el „Cetatea micilor cavaleri” unde copiii vor învăța jocuri medievale sau se pot antrena pentru a ocupa postul de arcaș al orașului.

De vineri până sâmbătă, în tabăra medievală din Piața Mare vor poposi, paladini și cavaleri din diferite colțuri ale țării, aceștia își vor demonstra curajul și dibăcia prin spectacole stradale.

Parada Festivalului

Vineri, în prima zi a blestemului, locuitorii Sibiului din 1519, aduși prin blestem de vrăjitoarea Despina în vremurile noastre vor străbate orașul pentru a vedea cum s-a dezvoltat Sibiul de-a lungul anilor. Începând cu orele 20:45 ei se vor aduna în Parcul Cetății și vor mărșălui pe Bulevardul Coposu, Piața Unirii, Nicolae Bălcescu până în Piața Mare.

Iarmaroc Medieval

Blestemul Despinei aduce din trecut un iarmaroc medieval unde cei mai iscusiți meșteșugari și negustori din toate breslele își vor prezenta podoabele. Iarmarocul va fi prezent pe toată durata festivalului.

Posterv2

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” Sibiu vă invită în perioada 23-25 august 2019 într-o lume de poveste și mister unde trecutul devine prezent, evul mediu devine realitate, iar spectacolele și concertele vor recrea atmosfera evului mediu.

Blestemul vrăjitoarei Despina se va rupe duminică, 25 august, la ora 22:30, cu spectacolul pirotehnic al trupei Crispus din Sibiu iar locuitorii orașului din 1519 se vor întoarce și vor continua dezvoltarea orașului.

Informații complete despre programul acestei ediții a evenimentului sunt publicate pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro și pe pagina de https://www.facebook.com/FestivalulMedievalCetatiTransilvaneSibiu/

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” Sibiu este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Eveniment răcorit de Bergenbier. Partener de eveniment: Zacaria.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus