X
filarmonicii-14-casa-iohannis (4)

Noua atracție turistică a Sibiului: Casa cu citate din Iohannis

Două plăci de marmură au fost amplasate pe fața unei case din Sibiu cu fragmente dintr-o alocuțiune susținută de președintele României, Klaus Iohannis. Discursul a fost susținut în cadrul întâlniri sașilor din 5 august 2017 și este scris în limba română și germană.

Pe strada Filarmonicii numărul 14 au fost amplasate două plăci din marmură pe care este inscripționat un fragment dintr-o alocuțiune a președintelui României Klaus Iohannis, în timpul celei de a 27-a întâlnire a sașilor. Casa este deținută de un sas plecat în Germania, inițiativa fiind a proprietarului.

filarmonicii-14-casa-iohannis (5)

“Vă întâmpin cu căldură în România, la Sibiu, capitala istorică a sașilor, în frumoasa Transilvanie. Sunt impresionat de faptul că Piața Mare din Sibiu este neîncăpătoare. Sunt bucuros să văd alături de seniori mulți copii și tineri. Este dovada că noile generații nu văd în Transilvania doar un loc de unde provin părinții lor, ci și locul de unde le vine identitatea. Sunteți rodul unei comunități care, timp de secole, a dat locurilor unde s-a stabilit și lumii un exemplu de identitate și de stăruință. Mesajul fundamental al istoriei sașilor transilvăneni, pe care-l rostesc piatra cetăților, cărțile, tradițiile muncii și portului, este acela de a-l căuta neobosit pe Dumnezeu, de a nu renunța niciodată la lupta pentru libertate. Să avem toată viața respect față de celălalt, să prețuim solidaritatea și toleranța. Oricât de departe de aceste locuri ați trăi, acest de neînlocuit tezaur, care aparține celui mai umil sat din Transilvania, dar deopotrivă României și umanității în integralitatea ei, ne reapropie și ne reunește. toleranța.“, a spus Klaus Iohannis în 2017.

filarmonicii-14-casa-iohannis (3)

Discursul a fost susținut în limba română și în limba germană în fața a peste 12.000 de etnici sași. Cele două plăci de marmură prezintă doar un fragment scurt din această alocuțiune, fiind scrise în ambele limbi.

Primii care au observat plăcile au fost vecinii, care nu s-au arătat deranjați de gest. Ulterior, vestea s-a răspândit în rândul comunității săsești, devenind un fel de mit urban. În prezent tot mai mulți etnici germani și turiști vin să se fotografieze cu imobilul.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Felicitari pentru initiativa ! E un lucru bun. Cei care critica aici sunt bieti frustrati, ingusti la minte, de genul celor ce scriu porcos, cu creta, pe zidul bisericii. Sa le fie la șoric !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   fals frustrat

   Daca iti place initiativa, inseamna ca ai retinut vreun panseu al dlui presedinte! Spuneni-i, adica scrie-l pe acest forum sa stim si noi, frustratii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact