X
67953921_733492353771634_5409381227637506048_n

Deputatul Emanuel Ungureanu, din nou la Sibiu: „Să nu spună nimeni că sunt dezafectate acele locuri, este o minciună ordinară”

Prezent din nou la Sibiu, Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj, continuă atacurile la adresa sistemului sanitar sibian. Deputatul a explicat mai pe larg imaginile surprinse în subsolul secției Chirurgie II din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

Deputatul USR, prezent în Sibiu pentru o conferință de presă, spune că a cerut rapoarte și explicații din partea mai multor instituții, iar acum așteaptă un răspuns. Totodată spune că ceea ce a surprins în imaginile postate pe pagina sa oficială de Facebook sunt de fapt mult mai puțin dure decât ceea ce a văzut.

„Practic imaginile pe care le-a captat telefonul mobil sunt mult mai puțin dure decât ceea ce captează ochiul. Când pătrunzi în subsolul tehnic al SCJU, nu ai voie de fapt să aduci în acest spațiu nicio vietate. Ca să nu vorbim despre faptul că nu au ce să caute acolo sub nicio formă cadre medicale, nici măcar o secundă. Imaginile arată de fapt o situație pe care conducerea spitalului nu o poate justifica sub nicio formă. Gradul de mucegai de la subsol arată că nu s-au făcut lucrări de hidroizolație. Degeaba s-au pus termopane la jeg”, spune deputatul.

Deputatul continuă apoi prin a spune că sunt multe alte imagini pe care a ales să nu le capteze cu telefonul sau să le publice.

„Am vrut să atrag atenția comunității din Sibiu că nu este spitalul unui deputat, al unui manager, al nimănui, ci este o instituție în care medicii sunt disprețuiți într-un asemenea hal încât să li se permită să se schimbe aici și să intre apoi în spital. Dulapurile din capăt, unde e cel mai gros strat de mucegai, sunt ocupate cu haine. Am filmat și asta, dar din respect pentru oamenii aceia, am preferat să nu public. Să nu spună nimeni că sunt dezafectate acele locuri, este o minciună ordinară”, spune Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu a mai spus că a contactat ANMCS (n.r. Autoritatea națională pentru controlul managementului calității în sănătate), pentru a demonstra faptul că în rapoartele care țin de acreditarea spitalului sibian nu se vor regăsi informațiile privind acest subsol și situația semnalată de el.

„În țara asta există trei reacții”

Privind răspunsul transmis de spital după imaginile filmare de deputat, acesta a menționat că același tip de răspuns este oferit de mai multe instituții. Totuși, Emanuel Ungureanu a găsit și un motiv de laudă pentru Sibiu.

„În țara asta sunt trei reacții – nu putem face nimic, sunt de vină cei de dinainte, nu avem bani. Nu au justificare aceste declarații ale spitalului. Veți găsi aceeași declarație, copy-paste, la Cluj. Avem însă și exemple de bune practici în Sibiu, la spitalul de copii. Acolo s-a putut. Cei care nu fac, nu este pentru că nu pot, ci pentru că nu vor. Până nu vor ieși în stradă sibienii, ca să se schimbe situația în spitale, nu se va schimba nimic. Sibiu și Cluj sunt la pământ. Sunt o rușine. Nu trebuie să ne mai umflăm penele cu festivaluri”, spune deputatul.

Reamintim că deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a fost prezent la Sibiu zilele trecute, timp în care a poposit și pe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, de unde a făcut un video live pe pagina oficială de Facebook. În filmuleț ar fi fost captate mai multe imagini care ar fi reprezentat încăperile în care personalul medical se schimbă la început și la final de tură, condițiile fiind insalubre.

Imagini horror filmate de un deputat în Spitalul Județean Sibiu: ”Un imens focar de infecție”

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au transmis a doua zi poziția oficială în care explică situația acelor încăperi, arătând în imagini foto și unde s-ar schimba în realitate personalul medical. Citiți în articolul de mai jos răspunsul:

Reacția Spitalului Județean Sibiu, la filmarea din subsolul secției Chirurgie II: „E o situație scoasă din context”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Ionescu

  Bravo, omul a pus punctul pe I. De genul asta de oameni e nevoie, indiferent de partid. Iar afirmatia ca avem de spitale inoc de festivaluri e absolut corecta. La Cluj si la Sibiu deja se exagereaza la acest capitol.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Clujean

   Domnule deputat, va rog sa va întoarceți la Cluj. Avem si noi mucegai, nu veti fi dezamăgit. Lasati-l pe Iohannis in pace. Dacă scăpați spitalele din Cluj de mucegai va dam noi voturile noastre, sunt mai multe. Sa dam exemplu intregii tari ca se poate. Mai aveti un an de mandat, sa trageți tare!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    #EU

    Mai fiinto, CLUJUL E CONDUS DE ATATIA ANI DE USR SAU DE PNL? Or avea psdistii 1 neuron,dar voi nici cu aia multi pe care sustineti ca ii aveti nu sunteti instare sa dati un contraargument cu care sa nu va poata apoi combate opozantii! Gandeste !Cum sa ataci tu in calitate de pnlist Clujul, cand Clujul e condus de ai vostrii?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  City Zen

  Medicii au salarii destul de mari – plus ce mai câștigă și de la clinicile private (oare la asemenea salarii nu ar trebui să lucreze doar la spital ?) și își pot permite să finanțeze lucrările de reparații de la subsolul clădirii. Până la urmă, sunt plătiți regește din bani publici. O parte din acești bani publici ar fi normal să susțină lucrările de reparații și de achiziționare de aparatură medicală. Dacă sunt chiar dedicați acestei profesii !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   aaa

   Buna logica, adica tu si eu platim taxe si impozite apoi sa vina medicul sa scoata din banul platit tot de tine si mine sa faca treaba ?
   Aici e clar vorba de managementul defectuos, bani sunt doar de salarii, investitii 0, iar cand sunt pentru renovari se fac prost si fara interes, acelasi sistem comunist in care toti se acopera.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un oarecare

  Spitalele din Cj nu le vezi?! Mult mai varza, mizere, infecte. Nu mai zic de personal…
  Daca astia, aflati clar in campanie, cred ca ne castiga cu o astfel de atitudine….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   corina

   Spitalele din clujul lui Boc sunt varza?Mesi! Stiam,dar nu credeam ca un clujean va recunoaste pe fata acest lucru! Cat despre campanie,cine a strans ieri semnaturi,la miting,Iohanis sau domnul Barna? Iohanis a folosit evenimentul in folosul lui personal.Domnul Barna nu a strans semnaturi din respect fata de evenimentele de anul trecut! Ca sa nu mai vorbim ca hastagistii,cum ii numiti voi,s-au comportat exemplar,0 violente! Bravo domnul Barna,va votez!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    #rezist

    Dacă știți că spitalele din Cluj sunt varză, de ce domnul deputat vede doar paiul din ochiul altuia si nu vede bârna din ochiul lui? A venit în Sibiu, a filmat mucegaiul prin subsolul uneia dintre putinele clădiri inca nerenovate si pozează în justițiarul sistemului de sanatate. Dacă asta nu este campanie electorală atunci ce este? Recunoașteți că e in campanie si gata. Asa este in politica, dar măcar nu mai mințiți ca nu este!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luati plasa cu USR

  Deputatii nu au voie sa respecte regulile?
  Au voi sa intre oricand si oriunde? Se pot substitui la orice. Au voie sa dea cu rahat orunde? Oricat? In oricine?
  Perfect…inchideti spitalul. USR are ceva viariante mai bune? Ce face cu bolnavii de la oncologie….?. Dar de la diabet? Dar de la chirurgie…ii trateaza nimeni in drum acesta ….stie tot? Poate tot? Poate un pic bun simt are? Pacat de saracii oameni bolnavi carora cu mizeriile astea le zdruncinati increderea in oamenii care si-au sacrificat multi ani de viata invatand…faceti voi mai mult…dati numai un examen de rezidentiat si…vorbim…dar cand nu stiti bine tabla inmultirii …comentati mai putin!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  ,,felicitari” conducerii spitalului judetean sibiu pentru mizeria si atitudinea din interior.
  In Sibiu , cel putin in spital , nu este nici o diferenta in ceea ce face pnl fata de ceea ce face psd in Teleorman. Toata conducerea este politica si fac ce vor ,,pt ca pot”.
  Spitalul este condus nu de manager ci de unul din directori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact