Evit cât de mult pot să-mi petrec timpul prin mall-uri, însă când trebuie să faci mai multe cumpărături ajungi inevitabil la Șelimbăr. Și când știi că sus cineva te așteaptă cu mâncarea gata, n-ai cum să rămâi fidel gândului că acasă gătești tu cel mai bine. Urcând cu gândul la un pui Shanghai, îmi aduc aminte despre o glumă macabră cu pui și schimb privirea mai în față. Observ, pentru prima dată, un local cu mâncare libaneză – Al Hamra.
Nu sunt dintre cei care strâmbă din nas la carnea din oaie, am mai avut ocazia să gust din bunătățuri libaneze, așa că mă apropii de panoul pe care este scris meniul. Sunt întâmpinat respectuos:
Cu ce pot să vă ajut? Pot să vă recomand ceva?
Răspund că sunt foarte flămând, așa că vreau ceva consistent. Am ales un meniu Mix Grill cu trei feluri de carne – frigăruie de oaie, frigărui de pui (n-ai cum să scapi) și frigăruie de Kafta kebap. Cele trei ace cu carne se întind pe două foi de pită, o porție generoasă de cartofi pai, humus, castraveți murați și varză. Am mai comandat și o salată Tabbouleh, care mi-a plăcut foarte tare, dar în alte locații și în alte circumstanțe. Toate sunt servite cu tacâmuri de unică folosință, din plastic, din păcate.
Așadar, carnea a fost fragedă, mirosul similar unei frigărui coapte cum se cuvine. Nu știu care o fi fost secretul cartofilor, dar mi s-au părut cei mai gustoși cartofi pai pe care i-am gustat în comerț. Salata de varză și castraveții murați de lângă acest mix grill și-au îndeplinit cu succes misiunea. Humusul a fost ok, deși am avut senzația că nu simt nici urmă de năut. Am gustat fel de fel de combinații, l-am și gătit acasă, după rețetele originale și, sincer, îl prefer pe cel pe care ți-l faci în condiții de casă.
Salata Tabbouleh nu mi-a plăcut. Am preferat-o chiar în alte condiții și, la fel ca și năutul, am gătit-o în condiții de casă și iese fenomenală. E ușoară, cu ingrediente inteligent alese. Asta mi-a plăcut la acest fel de mâncare, că nu conține mixuri de alimente calorice, „grele” pentru stomac și ficat. Tabbouleh este perfectă, dacă e gătită corect. De data aceasta însă mi s-a părut că avea mult oțet și prea mult suc în ea. Oricum, nu vreau să se considere acest lucru ca o critică vehementă.
Pentru tot prânzul am plătit 50 de lei. Mix Grill a costat 35 de lei, iar salata - 15 lei. La Al Hamra puteți comanda și mâncare gătită. De exemplu, puteți alege tajine cu legume și carne de miel, preparat cu arome orientale, servit cu orez galben și mirodenii. Au și diverse salate cu denumiri orientale, așa că dacă sunteți în căutare de ceva nou, recomand să treceți pe aici.
În concluzie, pentru varietate, mâncarea libaneză merită încercată. Am văzut că cei de la Al Hamra sunt în căutare de personal - cred că vor câștiga multe păreri bune dacă vor găsi bucătari care, în ciuda vitezei de a găti pentru gurile flămânde din mall, vor pune accent pe calitatea bucatelor. De aceea, o să mai trec pe la ei și sper că vor scăpa de tacâmurile din plastic.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 7022
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
HBomb
Acum 2 ore
@Pol-Pot
Acum 2 ore
Soso
Acum 3 ore
Bunu
Acum 3 ore
A