X
sursa: MICROBIS Dance Company

Spectacol de teatru-dans marca Microbis: „Vreau să arăt lumii ce înseamnă să fii om bun”

În cadrul Festivalului de Dans trupa Microbis a prezentat noul spectacol: „Fetița cu Chibrituri”. Coregrafiat de Hugo Wolf , acesta prezintă clasica poveste a lui Hans Christian Andersen într-o reinterpretare contemporană, unde magia și realitatea se întâlnesc.

Microbis este o trupă de dans contemporan a cărei fondator și coordonator este coregraful Hugo Wolf. Cu o activitate de peste 20 de ani în județ, compania de dans a reprezentat Sibiul și România la mai multe festivaluri internaționale. Membrii ei sunt studenți care iubesc dansul și care reușesc să execute coregrafii complicate.

sursa: MICROBIS Dance Company

sursa: MICROBIS Dance Company

Hugo Wolf este sufletul companiei, el a reușit să atragă publicul în mrejele dansului prin coregrafii inedite. “Frumoasa și Bestia”, “Compasiune”, “Balade”, “Bețivii”, “Metamorfoza lui Narcis”, “Clipe de luciditate”, “Curtea Miracolelor”, “Adam și Eva” sau “Teodora împărăteasa Bizanțului” sunt doar câteva dintre spectacolele cu care Microbis a adus premii la Sibiu, proiectele devenind din ce în ce mai complexe cu trecerea timpului. El a primit titlul de Coregraful Anului în 2012 în Turcia pentru spectacolul „Hamlet”.

Anul 2019 găsește trupa Microbis pe scena din Piața Mică cu un nou spectacol, „ Fetița cu Chibrituri”. Acesta a avut avanpremiera în Rășinari în primăvară. În cadrul Festivalului de Dans ei au prezentat povestea în seara de sâmbătă, 10 august.

sursa: MICROBIS Dance Company

sursa: MICROBIS Dance Company

Ce înseamnă să fi un om bun?

„Fetița cu Chibrituri” este un spectacol complex, care reușește să treacă de granițele dansului și să se transforme într-un spectacol de teatru. Povestea nu este complicată, de fapt ea este „subtitrată” încă de la început, astfel ajungi să te pierzi în mișcările fluide ale dansatorilor. Rolul principal îi revine dansatoarei și actriței Diana Cătănescu, rol ce îi pune în valoare atât mișcările ample și exacte, cât și experiența pe scena de teatru. Expresiile faciale te fac să înțelegi trăirile micuței fete degerate din cauza ignoranței oamenilor. Bucuria de a dansa de vede în fiecare încordare de mușchi și în fiecare deget întins.

sursa: MICROBIS Dance Company

sursa: MICROBIS Dance Company

Florian Oros este cel mai vechi dansator din trupa Microbis, acesta a participat în toate coregrafiile unde a avut de cele mai multe ori rolul principal. Fiecare mușchi din corpul său este controlat, mișcările fiind conturate exact. Diana Duțu și Sabrina Bărbulescu domină scena de când pășesc pe ea, două tinere frumoase, coordonate în mișcare constantă. Ca de fiecare dată, Hugo, a reușit să își evidențieze dansatorii și să le sublinieze calitățile. Din distribuție mai fac parte: Alexandra Popa, Teofil Baluta, Raluca Adam și Bogdan Miron.

 „Am așteptări mai, vreau să arăt lumii ce înseamnă Crăciunul, ce înseamnă să fi un om bun și ce înseamnă să îți dorești ceva cu adevărat să și reușești. Prima dată am avut și eu impresia că e prea de speriat pentru copii. Dar nu e așa, reacțiile au fost foarte bune până acum”, explică fondatorul trupei Microbis.

Pentru realizarea noului spectacol, „Fetița cu Chibrituri” s-a lucrat intens două luni, pe lângă coregrafia mare și rutina de dans pe care dansatorii au trebuit să o învețe s-a lucrat mult pe expresiile facile și trăiri. Întreaga distribuție reușește să transmită emoții dintre cele mai diverse, precum frica, fericira, senzualitata, dezgustul sau ignoranța. Este o poveste de iarnă împachetată într-un mesaj relevant în orice perioadă a anului.  „Când ai nevoie de sanie iarna o faci vara și când ai nevoie de car vara îl faci iarna. Am lucrat undeva la două luni pentru acest spectacol, am lucrat un pic mai mult pe expresii și trăiri și acum suntem aproape gata”, spune Hugo.

sursa: MICROBIS Dance Company

sursa: MICROBIS Dance Company

Sursa foto principal: MICROBIS Dance Company

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact