X
vara canicula fantana arteziana

Sibiul sub cod galben de caniculă. Urmează furtuni și ploi puternice

Meteorologii au transmis marți o avertizare de tip cod galben de caniculă, valabilă pentru cea mai mare parte a județului Sibiu. Restul săptămânii va fi marcat de ploi și furtuni.

Specialiștii Centrului Meteorologic Transilvania Sud-Sibiu anunță că avertizarea de tip cod galben a intrat în vigoare la ora 10:00 și este valabilă pentru întreaga zi.

”Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice”, au transmis meteorologii.

Începând de mâine, ora 09:00, și până în 16 august, ora 09:00, vom avea parte de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

”Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, au mai transmis meteorologii.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact