X
6pensiunea mai

Se anunță o minivacanță de foc la Sibiu. Aproape tot județul e ticsit de turiști

Pentru weekendul prelungit de Sfânta Maria, românii au făcut rezervări la hoteluri și pensiuni din timp, mai exact cu o lună – două în avans. Bugetarii și-au planificat concediul legat de aceste zile libere pentru a petrece cât mai mult timp departe de „birou”. Din acest motiv, străzile vor fi aglomerate, iar oamenii se vor deplasa mai greu cu mașinile spre destinațiile alese.

Turiștii au făcut rezervări de câteva luni bune, iar on-line e greu să găsești o pensiune sau un hotel cu câte o cameră liberă. În județul Sibiu situația este similară, în Sibiel, Ocna Sibiului, Cisnădioara, Jina sau Gura Râului totul este rezervat. Am sunat la zece pensiuni din jurul orașului ca să primesc răspunsul „nu” de la toți recepționerii cu care am vorbit. În Cisnădioara am găsit o singură pensiune care mi-a putut oferi o cameră, singura liberă.

„Până ieri totul era ocupat, acum avem o cameră, poate două libere. Din cauza platformelor on-line specializate oamenii își permit să facă anulări pentru că nu sunt nevoiți să plătească nimic. Am avut două anulări, oamenii sunt neserioși”, spune o recepționeră din Cisnădioara.

Aceasta rămâne singura posibilitate de a rezerva o cameră pentru un weekend departe de oraș, șansa ca cineva să fi renunțat la o cameră zilele acestea. Pe site-urile de specialitate,  cele 274 de proprietăți din județ sunt ocupate în proporție de 93%. Bugetarii au planificat un concediu prelungit datorită zilelor libere oferite de stat.

booking-93%-ocupat-in-jud-sibiu

„Weekendul acesta nimic nu mai este disponibil în jurul Sibiului. E greu să găsești ceva acum, oamenii au făcut rezervări din timp. Cei care au avut tichete de vacanță au legat acest weekend prelungit de concediu în sine pentru o vacanță mai lungă”, spune consultantul unei agenții de turism din Piața Mare.

Ghizii turistici spun că se așteaptă la ambuteiaje pe străzi și cozi infernale în trafic. „Aglomerația o să fie mare între punctele turistice, pentru noi nu este un weekend prelungit pentru că deși turiștii străini nu au această sărbătoare, o să ne lovim în schimb de trafic”, explică Adela Dadu, ghid turistic.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact