Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Binefăcătorii fără voie: Cercetașii se trezesc adesea cu animale abandonate, aruncate peste gard

Binefăcătorii fără voie: Cercetașii se trezesc adesea cu animale abandonate, aruncate peste gard

Cinci pisoi de doar câteva săptămâni au fost lăsați în urmă cu câteva zile în curtea Centrului Cercetăşesc Nocrich. Aceștia le caută acum stăpâni iubitori. Nu este însă unicul caz întâlnit aici. Se pare că de multă vreme cercetașii se văd nevoiți să adopte cel puțin temporar animăluțele părăsite de oamenii din sat.

Cercetașii din Nocrich se transformă tot mai des în salvatori ai animalelor din sat, de voie de nevoie. Într-adevăr, copiii sunt foarte atașați de animale și se împrietenesc rapid cu orice patruped găsit prin zonă, dar mai presus decât atât, adesea se văd puși în postura de a fi dădace fără voie, pentru că oamenii din sat abandonează animale mici și mari în curtea din spatele centrului.

„Ne trezim de obicei cu animale în curte. Oamenii din sat le lasă în spatele clădirii pentru dușuri și noi le luăm, apoi trimitem mesaj pentru ele, încercând să le găsim stăpâni. Am mai dat din ele, dar încă avem trei câini și trei pisici, iar acum mai avem alți cinci pisoi de doar câteva săptămâni. Pentru doi dintre cei mici am găsit o stăpână, dar rămân alți trei. Nu e prima dată când se întâmplă asta. Chiar prin primăvară am mai dat spre adopție trei pisoi găsiți abandonați la noi în curte”, povestește Nadia Codreanu, directorul Nocrich Scout Centre.

pisoi nocrich (1)

Cei cinci pisoi găsiți în urmă cu câteva zile sunt simpatici foc, dar din păcate nu pot rămâne pentru totdeauna în curtea cercetașilor. Aceștia caută așadar iubitori de animale care ar dori să îi adopte.

„Suntem cinci gheme mici de blană; ştim că nu am câştiga vreodată un concurs de Pedigree, însă totuşi suntem nişte luptătoare adevărate. Avem doar câteva săptămâni de când am venit pe lume, şi de atunci am tot luptat să supraviețuim. Am fost abandonați pe pragul uşii Centrului Cercetăşesc Nocrich, de unde voluntarii ne-au luat în casă şi au avut grijă de noi cât de bine au putut, cu toate activităţile ce trebuiau să le desfăşoare în acelaşi timp. Noi am mâncat cuminţi lapte din seringă şi acum începem încet-încet să mâncăm şi mâncare solidă, dar cutia noastră din casă devine din ce în ce mai mică”, este povestea pe care centrul o spune în locul micuțelor pisicuțe.

pisoi nocrich (4)

Cei care doresc să facă o faptă bună și să ajute în orice fel aceste mici animăluțe, mai ales prin adopție, pot să contacteze unul din voluntari la 0725762903, pe Facebook sau pe mail la [email protected].

Foto: Facebook/Nocrich Scout Centre pisoi nocrich (3) pisoi nocrich (2) pisoi nocrich (5) pisoi nocrich (6) pisoi nocrich (7)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus