Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Ce le place și ce nu le place turiștilor în Sibiu: „Acoperișurile cu ochi sunt adorabile, dar parcările încurcă”

Ce le place și ce nu le place turiștilor în Sibiu: „Acoperișurile cu ochi sunt adorabile, dar parcările încurcă”

Orașul Sibiu este plin de turiști în perioada verii, după ce a fost Capitală Culturală Europeană orașul a găzduit din ce în ce mai mulți vizitatori. Oamenilor le place arhitectura, curățenia și culoarea care îi înconjoară în timpul plimbărilor de la un muzeu la altul. Vin din toate țările europene – Italia, Germania, Spania, Elveția dar și de peste oceane, cum ar fi Statele Unite ale Americii sau Canada.

Vreme de o oră am oprit turiștii pe care i-am găsit prin zona centrală și i-am rugat să ne spună ce le place și ce nu le place la orașul nostru.

Turiștii se plimbă pe străzile centrului istoric cât este ziua de lungă, merg de la un muzeu la altul și vizitează piețele orașului, majoritatea sunt cu harta în mână și aparatele de fotografiat la gât. Adevărul este că majoritatea rămân impresionați de orașul mic cu iz german.

„Orașul este extrem de curat, arhitectura este superbă iar noaptea orașul este și mai frumos, parcă se transformă. Îmi place să mă plimb mai ales noaptea. Singura problemă este vandalismul, văd scrisuri pe ziduri sau coșurile de gunoi. Înțeleg că este greu să controlez asta”, au povestit Amanda și Cristopher veniți din Canada, respectiv, Statele Unite ale Americi.
Un grup de turiști tineri stăteau pe strada Bălcescu cu o hartă în mână încercând să descopere unde se află pe harta lor mică din hârtie. „Ador faptul că e mic și curat, cred că e frumos să trăiești aici. Îmi amintește de micile orașe nemțești. Încă nu am ieșit din centrul istoric dar asta încercăm să facem azi”, spune liderul grupului, Francesco, originar din Roma.

Lara și Nina au venit din Elveția și au plănuit un tur al mai multor orașe din Transilvania, primul a fost Sibiul iar acum se îndreptă spre Sighișoara. Au petrecut trei zile în oraș, timp în care au încercat să viziteze locurile frecventate de sibieni, evitând cât de mult posibil zona turistică.

„Clădirile sunt colorate, ceea ce îți dă o stare de bine. Orașul este foarte calm și cel mai mult ne-a plăcut să ne plimbăm pe jos. În Parcul Sub Arini am petrecut cel mai mult timp acolo și am găsit o terasă drăguță, Budi Bar”, au detaliat încântate elvețiencele.
turist

Un turist spune că a mai fost în Sibiu, imediat după căderea comunismului, dar că orașul arată mult mai bine acum. „Îmi place cum s-a modificat orașul de când am fost ultima dată, este mult mai frumos. Păcat că șoferilor le este permis să vină cu mașinile atât de aproape, parcările blochează privirea și încurcă”, spune Helmuth din Germania.

Aceeași problemă au semnalat-o și alți turiști veniți din Spania.

„Nu îmi plac mașinile astea care trec prin piețe și nici clădirile vechi și neamenajate din exteriorul centrului istoric. În schimb arhitectura germană și acoperișurile cu ochi sunt adorabile”, a explicat Lidia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

13 comentarii

@@@

Acum 4 ani

Da, graffiti e o mare problema! La fel e si la Bucuresti. Am vazut un anunt pus de locatari pe zidul unei cladiri: Nu vrem graffiti. Multumim.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelutu

Acum 4 ani

Probabil HellMutu din Germania sta la tara; in Nurnberg, sau in alte orase, rezidentii , masinile de aprovizionare circula prin centru. Unii se duc, pleaca de acasa, altii aprovizioneaza magazinele. Daca vrei sa nu vezi asta, te duci in parc, la cinema, muzeu etc.
Raspunde

elena barbu

Acum 4 ani

Coana Primar.Era vorba ca,parcarea din P-ta Mica va fi inchisa autoturismelor.Nu va mai respectati promisiunea.
Raspunde

Nelutu

Acum 4 ani

D-na Elena Barbu : era vorba de P-ta Huet ! Acum au voie sa circule numai anumite masini , nu sa stationeze. Cînd se vor face parcari supra si subterane ( ăhăhă prin anul 3000 , cind parcari vor fi mii si mii iar noi din nou copii) se va închide P-ta Mica . Cel putin asa s-a comunicat. Eu înca mai astept sa se faca parcare pentru cei cu rezidenta in centru, in apropierea casei și nu la ....in praznic ! S-au facut pentru biserica,banca spital,taxi,acum si pentru motociclete. In curind si pentru trotinete ! Ce v-am facut noi de nu ne baga nimeni in seama? (pardon, ne baga amenzi cînd nu parcam regulamentar !)
Raspunde

Anonim

Acum 4 ani

Cea mai mare prostie să scoți parcarea din piața mică, puneți tarife cât mai mari să plătească cine vine ca în Cluj, să vedem câți mai vin să parcheze și cine își permite să contribuie la buget, așa se fac banii! Stoarceți fițele de banii cât de mult se poate!
Raspunde

Carmen

Acum 4 ani

@Nelutu este imporant să fim atenți și să nu mâncăm rahat ca să bulversăm lumea. În Nuremberg este cam interzis mașinilor prin zona pieței centrale. Mașinile de aprovizionare intră doar dimineața la prima oră (prin excepție ziua). Cei care locuiesc acolo nu se prea plimbă cu mașinile pentru că îi rupe la buzunar un permis. Acum la subiect și eu zic că în Sibiu deja este aproape ok cu mașinile în zona centrală. Piața Mică este utlima redută și eu zic că dacă se face parcarea subterană de la gară o să fie și aici blocat accesul mașinilor.
Raspunde

Un oarecare

Acum 4 ani

Serios? Behaie aia dn canada, raiul la graff. si mafie imobiliara (cautati pe net documentare cu ce se intampla in toronto).
Raspunde

S

Acum 4 ani

@nelutu Pai bine ar fi ca la noi în centru sa fie doar rezidenții și mașinile de aprovizionare.
Raspunde

ilie

Acum 4 ani

din cauza aia ca mai exista Multi cu mentalitatea lui Nelutu de aia merg treburiile asa de bine in Romania.
Raspunde

Radu

Acum 4 ani

Ptr. Ilie probabil esti fara "palarie"adica ai capul sec ...intelegi tu sau esti f greu de cap am uitat, tu unde locuiesti mai Ilie sau ce desteptaciune esti, probabil ai vreo 2 doctorate cumparate si copiate si te crezi mai destept " zau hai depune-ti candidatura "sa te votam pe tine ca poate cu tine la.conducere o sa fim primii din Europa........ lasa-ne si mergi la ..... iar ptr.d-na Barbu ...ar trebui sa isi manance pensia linistita sa nu o f... grija de parcarile din Sibiu
Raspunde

Nelutu

Acum 4 ani

In centrul Sibiului , mai sunt cel mult 30 masini ale rezidentilor . De ce nu le face parcare , in imediata apropiere ? Voi veniti sa va distrati ( foarte bine !) iar noi sa ne lasam masinile la piata? Cele mai multe masini din P-ta Huet erau ale angajatilor primariei si altor institutii. Adevaratul motiv este si repet , in centru de pe urma activitatilor ,,culturale" cineva cîstiga multi bani ! Multi! Dar pina la urma poate se vor afla ! Cit despre ,,Carmen" invata sa scrii numele orasului, iar despre ,,Ilie " , in 1992 eu lucram in Germania ,iar de atunci am mai acumulat ceva mentalitate, am copil acolo, chestia e ca mentalitatea ta este cam redusa cind scrii de ceva ce nu sti. Si tu te dai cu trotineta prin P-ta Mare si nu ai loc de locatari?
Raspunde

Nelutu

Acum 4 ani

Ca sa mai discutam : pentru Lidia , sa-i explice cineva ca acele case sasesti le-a renovat primaria , cu banii nostrii, iar pe urma le-a retrocedat bisericii (liceul de arta ) ; da mai sunt care trebuie renovate! Dar , nici un sprijin din partea autoritatilor : am asteptat 2 ani pina s-au facut toate hirtiile , iar plata afost aprox.2500 euro de familie pentru casa in care stau . Asta sa vina Ilie sau Carmen si Lidia sa spuna ca eu sa nu pot veni cu masina acasa , sau ca e urita casa. Si ala vorbeste de mentalitate.....!
Raspunde

locatar din V. Aaron

Acum 4 ani

Cica le-a facut dl. primar. Adica? S-au facut cu banii nostri! Parca ar fi presedinta de asociatie de la mine de la bloc care se tot lauda ca a pus cutii postale noi si usi noi de intrare, de parca le-ar fi pus ea cu mana ei, nu meseriasii pe banii asociatiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus