X
ddca4358-ec36-441f-b31b-0b286adb191e

Să mănânci sushi-n mall. Yummy Yang rupe japoneza

După ce s-a scris de încercarea chinezilor de a face mâncare thailandeză, nu neapărat cu succes, oamenii au studiat, s-au documentat și au încercat și altceva. De ceva vreme, atât în restaurantul din sensul giratoriu, cât și în cel din mall, Yummy Yang propune un platou cu ceva bucate japoneze. Sushi Mixt se numește și ar fi cam al treilea local de unde ai putea cumpăra sushi în Sibiu. Ceea ce nu e tocmai rău.

Am înțeles de vânzătoarele din mall că există un singur bucătar care pregătește sushi și acela e cu sediul la restaurantul din sensul giratoriu. ”La noi aduc câteva în fiecare dimineață, dar baza la noi este mâncarea chinezească”, ne-a spus sincer tânăra.

Sushi Mix să fie, ne-am zis. De arătat, arată cam așa:

124c9013-2e3a-493f-bc23-6b29aaf3718d

De gust, vă spunem mai departe.

Am identificat pe platou opt bucăți de Futomaki Somon, vreo patru Nigiri Somon, un boț de varză murată cu lămâie și ghimbir și ceva ce noi, profanii, am identificat ca fiind un mix chinezo-japonez, o coajă de pește prăjită cu orez. În plus, pe platou au mai pus niște wasabi și sos de soia, ca să amesteci gusturile.

640ce19c-4dc3-4a4c-ae6f-9c1e927d192f

Sincer, n-a fost rău. Daaaar… Somonul propus de cei de la Yummy Yang nu e foarte gustos, iar în bucățile de sushi mi se pare că e mult prea puțin pește și prea mult orez. Și puțin și rău la gust. Cele opt bucăți Futomaki Somon puteau fi diversificate, zic eu. E cam mult să mănânci somon și castraveți, bucătăria niponă e destul de darnică la acest capitol și se putea încerca o ciupercă, o brânză, o măslină ceva. Acum foarte serios, puteau intra o grămadă de ingrediente, grupate în ce formă voiau ei: castravete, ceapă verde, maioneză, măr, ardei, salată, cod, mango, hrean, avocado, etc Așa, a părut limitat și monoton. Din nou, vorbim de un preparat care se numește Sushi Mix.

Pe de altă parte, wasabi-ul, care este picant de la mama natură, a fost foarte gustos. Pentru că n-a pișcat atât de tare, încât să nu-i mai simți aroma. Tot la capitolul lucruri bune, notăm și varza murată cu lămâie și ghimbir. A fost foarte bună. De fapt, norocul platoului au fost tocmai aceste ingrediente: salata de varză, wasabi și sosul de soia au fost foarte bune și m-au ajutat să mă joc cu gustul preparatelor, în funcție de combinația în care le iei în gură sau în funcție de cantitate.

Ca să nu fim răi, trebuie spus că e vorba de un singur preparat pe care cei de la Yummy Yang îl propun din bucătăria japoneză. Așa că, ne-am dres gustul cu ceva local, dacă tot am inaugurat noul lor restaurant din mall. Ne-am oprit la un ”combo de vită” și un orez cu pui, ca să ne aducem de vechi bucătari de aici.

ae967d60-ef4e-48f7-8ef8-c89eb9df1eb4

Combo de vită e o noutate, combină kebab-ul la farfurie cu mâncarea chinezească. Ai pe același platou două preparate din carne de vită cu orez sau paste, astfel încât la final nu mai știi ce-i acolo. Dar gustul a fost decent, dacă scoți din farfurie bucățile de grăsime care numai a carne de vită nu arătau. La orezul  cu pui nu prea ai ce comenta. Îl fac așa de ani buni, iar dacă te-ai obișnuit cu gustul, un altul cumpărat de la alt local ți se va părea ciudat.

2cf80776-1fe3-4d3d-b113-0dc48e9710bc

Cred că ăsta e și norocul restaurantului. Sunt de mult timp pe piață și ani de zile a fost singura bucătărie chinezească din Sibiu. Așa că, sibian fiind, dacă încerci acum mâncare chinezească în altă țară ți se pare din alt film. Iar dacă se extind spre mâncarea thailandeză și cea niponă abrambureala gastronomică din mințile sibienilor va fi și mai mare.

Sushi Mix a costat 35 de lei. Decent, zic eu. Combo de vită – 26 de lei, iar orezul 16 lei. Cu două sucuri, unul inclus la meniul de vită, în total a costat 82 de lei. De m-aș întoarce la ei cu siguranță nu aș mai încerca sushi. Cel puțin până nu văd că au mai căpătat ceva experiență.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Muc the little

    Hipstereala comerciala.
    Toti o practica asiduu. Nu i numai la Y/Y sau numai la Sibiu. Am intalnit si la case mai mari ( pe bune! ) retete de luat fața si banii- mai ales – la clienti.
    Mi-a fost pusa de exemplu la grea incercare experienta dar si imaginatia, mai de curand cand am mâncat o chestie numita super-ademenitor ” Salade de viande Luxemboureoise , Marque Nationale ” si care a fost un fel de mixed grill dar mai săracuț.
    Treaba a cost at €68 cu o bere locala alaturi. Locatia : Park Hotel Alvisse in pitorescul Luxembourg. ….
    Nu era nimic specific luxemburghez, niste carne prajita cu cartofi prajiti intr-un castronel si exact o felie de castravete cu exact o felie de morcov asezata deasupra unei singure fi de salata. ….cool nu ?
    Eu am crezut ca Marque Nationale si Luxembourgeoise din denumirea mâncaricii o sa fie ceva cu moț, cand colo marketing grobian. …

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    uitati de ei

    pana nu-si schimba atitudinea fata de clientii sibieni . Ma refer la oferta de preparate cu gust indoielnic ,fata de mancarea chinezeasca dintr-un restaurant din afara tarii . Cel putin cea din Mall ,nu merita banii !

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Andra

    Cei de la Mândra de pe Soseaua Alba Iulia, nr.40 mai au Sushi.
    In meniul (all you can eat) de la Yummi Yang la restaurantul din sensul giratoriu, Sushi e chiar bun.

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Alin

    Manacati voi sushi la caserola care sta pe rafturi zile in sir la Lidl dupa ce a facut 2 zile de la Bucuresti.
    Facute prin Ilfov de italieni. Sushi e bun PROASPAT. Orice “sushi” care nu e facut in ziua respectiva … nu e sushi. E altceva. Nu sunt curios nici macar ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact