Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Astăzi se lansează pachetele de concerte la Festivalul Enescu de la Sibiu – un cadou pentru iubitorii muzicii clasice

Astăzi se lansează pachetele de concerte la Festivalul Enescu de la Sibiu – un cadou pentru iubitorii muzicii clasice

Sibiul se pregătește să găzduiască peste exact 2 săptămâni, în perioada 3-14 septembrie, o nouă ediție-extensie a Festivalului Enescu, care va reuni 8 recitaluri și concerte de gală susținute de artiști și ansambluri de talie mondială.

Evenimentul proiectează la Sibiu magia, anvergura și emulația celui mai important demers cultural din România – Festivalul George Enescu – unul dintre primele 3 festivaluri de muzică clasică din lume și un adevărat brand de țară, desfășurat sub înaltul patronaj al Președinției României.

Pachete-EnescuSibiuFest

Pachetele de concerte - un cadou pentru melomani

Fiind ultimele zile de vânzare a biletelor la festival, organizatorii anunță lansarea unor pachete speciale pentru publicul sibian consumator de muzică de calitate, cu ocazia zilei de naștere a marelui compozitor George Enescu.

Din dorința de a facilita accesul la marile nume ale muzicii clasice, melomanii pot opta acum să își achiziționeze unul dintre pachetele “Piano”, “Cameral” sau “Ansambluri”. Fiecare tip de abonament alătură artiști similari prin genul abordat, astfel sibienii se pot bucura de câte două momente muzicale unice la un preț special:

  • Pachetul “PIANO” prezintă măiestria și sensibilitatea a doi artiști de renume internațional, care au uimit spectatorii din sălile de spectacole din toată lumea: Charles Hamelin, considerat unul dintre cei mai promițători pianiști ai generației sale și Elisabeth Leonskaja, una dintre marile pianiste ale timpurilor noastre.
Charles Hamelin - 5 septembrie, Sala Thalia

Tânărul pianist canadian Charles Hamelin are deja la activ numeroase premii internaționale și este invitat să cânte pe scene importante ale muzicii din Londra, Lyon, Münich, Paris, Varșovia, dar și în Japonia. Este considerat unul dintre vârfurile generației sale. În prezent, lucrează în mod constant cu pianistul Jean Saulnier. Primul său album solo, cu lucrările târzii ale lui Chopin, a fost lansat în 2015, urmat de cel de-al doilea album cu lucrările lui Chopin, Beethoven și Enescu, în 2016. L-a descoperit pe Enescu în 2014, în cadrul unui Festival de Cameră din Danemarca, declarând că atunci a descoperit o abordare cu totul diferită în ceea ce privește muzica.

Elisabeth Leonskaja - 9 septembrie, Sala Thalia

Legendară pianistă de origine georgiană, Elisabeth Leonskaja este o prezență cunoscută publicului bucureștean, însă la Sibiu vine pentru prima dată. Cu Concursul Enescu a început cariera mea”, avea să declare în mai multe interviuri, concurs pe care l-a câștigat când era studentă. Este considerată „ultima mare doamnă a școlii ruse” și a fost apropiata legendarului Sviatoslav Richter, alături de care a și cântat. Cu o carieră impresionantă, cu premii și concerte în întreaga lume, este renumită pentru rigoarea interpretării și pentru franchețea ei.

Pachetul “Piano” se poate achiziționa de aici și aici

Elisabeth Leonskaja 1

  • Pachetul “ANSAMBLURI” aduce în atenție două grupuri recunoscute pentru exuberanța interpretării: La Grande Chapelle Madrid, un ansamblu vocal și instrumental spaniol de muzică sacră timpurie și Kremerata Baltica, un grup format din 28 de artiști, recompensat cu Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu cameral.
La Grande Chapelle Madrid - 10 septembrie, Biserica Catolică

Singurul concert care va avea loc la Biserica Catolică din Piața Mare va fi susținut de cei 24 de artiști care au fost denumiți „căutători de comori muzicale”. Asta pentru că obiectivul ansamblului este să readucă pe scenele lumii muzica sacră timpurie. Grupul este atât vocal cât și instrumental și a urcat pe scena diferitelor festivaluri din Spania, Belgia, Franța, Germania, Mexic, Canada, Japonia sau China.

 

Kremerata Baltica - 14 septembrie, Sala Thalia

Și-au câştigat reputaţia internaţională în săli de concert de prim rang din întreaga lume, esenţială pentru personalitatea artistică a Kremeratei Baltice fiind abordarea sa creativă în alcătuirea programelor. Sunt 28 de artiști, muzicieni desăvârșiți, care reușesc să creeze împreună o intensitate muzicală rar întâlnită. Au realizat turnee de succes în Japonia, Australia, SUA, America Latină şi Europa, unde au apărut în festivaluri renumite.

Pachetul “Ansambluri” se poate achiziționa de aici și aici.

 

  • Pachetul “CAMERAL” introduce spectatorii în atmosfera unor veritabile recitaluri de cameră de cea mai înaltă clasă, susținute de: Monte Piano Trio - un grup recunoscut pentru sensibilitatea și energia pe care o transmite spectatorilor și David Grimal - un renumit violonist, extrem de apreciat de compozitori și de publicul tânăr.
Monte Piano Trio - 3 septembrie, Sala Thalia

Trio-ul Monte Piano este format din doi italieni și o româncă: Francesco Sica (vioară), Claude Frochaux (violoncel) și Irina Botan (pian). Presa internatională îi recomandă drept un trio ce știe să redea calitatea nobilă a sunetului, capabil să creeze contraste extraordinare. Extrem de apreciați, cei trei muzicieni sunt invitați și au susținut concerte în spații importante. Sunt fondatori și ocupă funcția de director artistic al festivalului anual Kammermusikfest Sylt din Germania și apar pe coloana sonoră a filmului documentar Maestro, producție ce explorează viața muzicienilor prin ochii lui Paavo Järvi.

David Grimal - 11 septembrie, Sala Thalia

 

Are o carieră internaţională de violonist solo, de-a lungul căreia a susţinut concerte în ultimii 20 de ani pe principalele scene de muzică clasică ale lumii şi cu orchestre prestigioase. Mai mulți compozitori cunoscuți i-au dedicat piese, pentru că are un stil aparte și abordează repertorii grele. Predă cursuri de măiestrie în mai multe țări, colaborează cu dirijori celebri și se implică activ în viața socială, prin diverse proiecte muzicale.

Pachetul “Cameral” se poate achiziționa de aici și aici.

KremerataBaltica

În completarea celor 6 artiști și ansambluri, Festivalul Enescu mai prezintă la Sibiu un moment muzical unic cu marele pianist japonez Nobuyuki Tsujii, nevăzător din naștere, care impresionează cu fiecare recital prin virtuozitatea și sensibilitatea sa, ce l-au transformat într-un artist-reper în muzica clasică, la nivel mondial. De asemenea, Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu va susține un concert simfonic extraordinar - vineri, 13 septembrie.

Biletele individuale pot fi cumpărate de pe platformele Iabilet.ro, eventim.ro, dar și din rețelele de magazine fizice.

 

Festivalul Enescu de la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și AFCN

Parteneri: Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Romgaz.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus