X
David Engi

Jucător tânăr, cu experiență în Liga Națională, ultima achiziție a BC CSU Sibiu

Formația este de acum completă pentru BC CSU Sibiu. David Engi-Rosenfeld (22 de ani, 1.88 metri, fundaș) susține în această perioadă primele antrenamente sub comanda lui Dan Fleșeriu, Cătălin Vulc și Alex Mureșanu. Fostul jucător al lui CSM Târgu Mureș a semnat cu CSU un contract valabil pe un sezon și va îmbrăca tricoul cu numărul 33.

David Engi este unul dintre puținii jucători tineri care au prins experiență la nivelul Ligii Naționale. El a evoluat pentru BC Târgu Mureș. Cuza Sport Brăila și Timba Timișoara. În sezonul trecut, Târgu Mureș și-a câștigat grupa, iar noul fundaș al galben-albaștrilor a contribuit din plin la această victorie, strângând în 34 de meciuri medii de 27 de minute, 10.6 puncte (40%-3p, 76 de reușite), 1.8 recuperări și 1.9 asist-uri.

Stagiunea 2017/2018 a fost una dificilă pentru Târgu Mureș, dar asta i-a permis lui Engi să evolueze contra echipelor de top. În două jocuri împotriva lui CSU el a marcat câte 11 puncte, iar cele mai bune prestații au fost împotriva lui BC Timișoara – 23 de puncte (5/11-3p), Timba Timișoara – 23 puncte (6/11-3p) și BCM U PItești – 20 de puncte (4/7-3p).

David Engi a fost component al loturilor naționale de juniori de la vârsta de 15 ani, cea mai mare performanță obținând-o alături de generația lui Emi Câțe, la Campionatul European U20 de la Oradea, atunci când România a obținut aurul și calificarea în prima divizie.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sport
  • Contact