X
politist exercitiu politie (65)

Polițist sibian arestat sub acuzații de tentativă de viol. „Se caza cu fetele în aceeași cameră, apoi le atingea”

Un polițist sibian a fost reținut după ce s-a descoperit că ar fi încercat să violeze două tinere. Bărbatul era instructor de box în timpul liber, iar când a fost cu ele în deplasare, ar fi încercat să profite sexual de ele.

ACTUALIZARE. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu transmite că polițistul, care acum se află în arest la domiciliu, le-ar fi atins pe fete, fără acordul acestora. Bărbatul este cercetat pentru tentativă de viol asupra a două tinere, una de 13 și cealaltă de 17 ani.

Procurorii au transmis că în urmă cu mai bine de un an, în luna aprilie a anului 2018, polițistul s-ar fi cazat în aceeași cameră cu fata care acum are 13 ani, la București, în timp ce se aflau în deplasare la antrenamente pentru lotul național de box.

 „Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, se arată în comunicatul transmis de Parchet.

Aproape un an mai târziu, în februarie 2019, același lucru s-ar fi întâmplat cu tânăra de 17 ani.  „Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 şi 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)”, mai arată procurorii.

Poliţistul a fost reţinut miercuri pentru 24 ore, iar joi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, cerere care a fost respinsă, fiind în schimb dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

„Om calm, la locul lui”

Unul din tinerii antrenați de acesta spune că se îndoiește că bărbatul ar fi fost capabil de așa ceva.

„Îl știu un om calm, la locul lui și cu bun simț. Avea mereu răbdare cu noi, se comporta foarte frumos cu toată lumea și mergeai cu plăcere la antrenamentele lui. Mă îndoiesc că ar fi în stare de așa ceva”, a transmis băiatul reporterilor. Tânărul a ales să își protejeze identitatea, dată fiind întreaga situație. 
Agentul de poliție are 47 de ani și a fost încadrat la IPJ Sibiu în 2006, prin modalitatea încadrării directe, din sursă externă. Potrivit dosarului său, nu a avut sancțiuni disciplinare în perioada activității sale ca polițist.

 

Știre inițială. Agentul de poliție ar fi desfășurat în timpul liber activități în calitate de instructor de box, arată surse din cadrul anchetei. Acoperit de această activitate, bărbatul ar fi atras două tinere, de 13 și 17 ani, pe care ar fi încercat apoi să le violeze. Colegii săi, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în legătură cu abaterile acestuia.

„În cursul lunii iulie 2019, în baza datelor și informațiilor obținute, a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la faptul că un angajat, respectiv un agent de poliție din sistemul de ordine și siguranță publică, ar fi săvârșit infracțiuni cu privire la viața sexuală. În afara orelor de program, agentul de poliție desfășura activități în calitate de instructor sportiv, iar faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 și 17 ani”, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

În cursul acestei zile, Judecătoria Sibiu a dispus împotriva sa măsura arestului la domiciliu. Ca urmare a acestei măsuri, prin dispoziția șefului I.P.J. Sibiu, agentul de poliție a fost suspendat din funcție.

 

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Proadevăr

  Nu este de mirare ce se întâmplă. Ar fi interesant să ne comunice ”marii șefi” ce conduc I.P.J. Sibiu, de ce nu au luat măsuri înainte de a se întâmpla evenimentul, cum au desfășurat activități de prevenire, de cunoaștere a personalului din cadrul instituției etc. Atâta timp cât marea majoritate a șefilor din această instituție sunt praf sau suspecți de săvârșirea unor infracțiuni (”apropos”, poate se aduce la cunoștință opiniei publice cum s-a finalizat dosarul șefei de la Serviciul resurse umane, Serviciu care se ocupă cu recrutarea, selecția etc. personalului din cadrul I.P.J. Sibiu), nu se va întâmpla nimic spectaculos în funcționarea acestei entități publice.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @dan
  Nu cred ca e ceva nou, acum au mai mult curaj sa vorbească cele agresate

  Amuzanta declarația tânărului care spune ca nu-l vede în stare de asa ceva
  De parca pe unii dintre cei cu astfel de tendințe nu-i duce capul sa și le ascundă. Sau de parca tendințele se manifesta tot timpul. E relevanta ca și declarație pt ca arata ca nu existau semne anterioare, cel puțin pt “publicul larg”. Și atunci trebuie mai adanc investigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact