X
muzeul astra 1 mai (1)

Proiect: Tehnologii de ultimă generație în Muzeul ASTRA

În Muzeul ASTRA vor fi implementate tehnologii de ultimă generație pentru ca patrimoniul etnografic existent să fie mai accesibil.

Deocamdată, este vorba despre o idee la faza de precontractare, dar care va prinde contur în următoarea perioadă, având în vedere că adminstrația muzeului a solicitat Consiliului Județean Sibiu sprijinul financiar necesar.

Astfel, la următoarea ședință a consilierilor județeni, se va propune spre arobare proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generație în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA”. Proiectul a fost elaborat de instituțieîn cadrul programului RO-CULTURA, fiind ulterior acceptat. După ce a trecut în etapa de evaluare tehnică și financiară, muzeul a transmis o scrisoare CJ Sibiu în vederea solicitării sumei necesare. Bugetul total al proiectului este de aproape 787.000 lei, beneficiarul urmând să aibă o contribuție proprie de 180.000 lei.

În adresa CNM ASTRA se arată că proiectul se va derula timp de 24 de luni, începând cu anul 2020.

Obiectivul general este „dezvoltarea de metode inovative de valorizare, comunicare și interpretare a patrimoniului cultural al Muzeului ASTRA și al județului Sibiu, având ca obiective specifice valorificarea a 13 obiecte restaurate și clasate di patrimoniul Muzeului ASTRA, promovarea gatronomiei regionale prin dezvoltarea unui program cultural cu durata de 6 luni și încurajarea antreprenoriatului cultural prin implicarea în proiect a minim 5 meșteri și producători locali”.

Cele mai multe cheltuieli se estimează a fi pentru „bunuri și servicii”, adică pentru materiale și obiecte de inventar, dar și deplasări ale echipei de proiect și prestări servicii necesare implementării proiectului – peste 560.000 lei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact