Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

42 de directori, numiți prin detașare în școlile din Sibiu. Patru instituții încă rămân fără conducere

42 de directori, numiți prin detașare în școlile din Sibiu. Patru instituții încă rămân fără conducere

Inspectoratul Școlar Județan Sibiu a numit, prin detașare, nouă directori și directori adjuncți noi în școlile din județ, iar în cazul altor 33 le-au prelungit mandatul pentru încă un an. Alte patru instituții rămân în continuare fără director sau fără director adjunct cu 2 săptămâni înainte de începerea noului an școlar; în cazul unui liceu din Sibiu - fără ambii.

La mijlocul acestei veri scriam că mai multe școli și licee, precum și o grădiniță din județul Sibiu, s-au pomenit fără director sau director adjunct. În total, era vorba de 14 funcții de conducere vacante. Opt dintre directori și-au dat demisia, doi s-au pensionat, iar pentru restul - le-au expirat mandatul de detașare. Între timp, pentru nouă dintre aceștia IȘJ Sibiu a găsit înlocuitori, organizând interviuri pe data de 1 august.

Pe data de 20 august IȘJ Sibiu a publicat o listă cu 42 de directori și directori adjuncți ai școlilor din Sibiu care au fost numiți în funcție prin detașare. Această listă poate fi consultată aici.

„Cei noi sunt numiți în urma interviului din 1 august, restul din listă fiind acceptați ca prelungire la detașare”, a precizat pentru Turnul Sfatului Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Menționăm că pe data de 1 august au fost susținute zece interviuri, însă în cazul candidatului pentru funcția de director al Școlii gimnaziale Tilișca acesta a fost reprogramat. Instituțiile care au directori noi în locul celor demiși sau pensionați sunt: Școala gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (director adjunct - Liliana Marin Renet), Liceul de Artă Sibiu (director - Daniela Avrigean), Grădinița cu P.P. „Pinocchio” Mediaș (director - Gabriela Manciu), Școala gimnazială „Istvan Bathory” Mediaș (director - Ildiko Pocan), Școala gimnazială Avrig (director adjunct - Bianca Grancea), Școala gimnazială Marpod (director - Dana Bârsan), Școala gimnazială Șelimbăr (director adjunct - Mihaela Andreescu) și Școala gimnazială Șeica Mare (director - Alexandra Ștefan și director adjunct - Simion Sechel).

Precizăm că detașarea este valabilă până la organizarea concursului, dar nu depășește data de 31 august 2020.

În prezent, mai rămân fără directori Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (directorul a demisionat, iar directorului adjunct i-a expirat mandatul prin detașare și nu a dorit prelungirea); Școala Gimnazială ”Hermann Oberth” Mediaș (directorul a demisionat); Școala Gimnazială Tilișca (directorul s-a pensionat) și Școala Gimnazială Ighișu Nou (directorul nu a dorit prelungirea detașării).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus