Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Noul prefect al județului Sibiu trăiește din datorii

Noul prefect al județului Sibiu trăiește din datorii

Maria  Minea, noul prefect al județului Sibiu nu se laudă cu averi fabuloase: în ultima sa declarație de avere aceasta menționează că deține o casă și un autoturism. Venită la Sibiu de la Loamneș, unde a fost secretar al comunei, Minea declară în ultimii ani doar împrumuturi de la bancă.

Pe 24 mai 2019 Maria Minea a depus declarația de avere fiind încă în funcția de secretar al Primăriei comunei Loamneș. Potrivit documentului, noul reprezentant al guvernului în județul Sibiu menționează că este proprietarul unei case de locuit în Mediaș, pe care a obținut-o prin donație în anul1997, în suprafață de 120 mp. Prefectul mai spune că are un autoturism Chevrolet Aveo, fabricat în anul 2008. Acestea sunt singurele proprietăți ale Mariei Minea pe care le-a menționat, de altfel, și în declarațiile de avere din  cel puțin ultimii 3 ani.

În schimb, noul prefect al Sibiului declară în ultimii ani că s-a împrumutat de la bănci cu diferite sume de bani. În 2016 a declarat patru credite cu valoarea totală de 154.000 lei, două dintre care aveau perioada scadentă anii 2020 și 2021. Doi ani mai târziu, Minea a declarat cinci credite, cu valoarea totală de aproape 100.000 lei, iar perioada scadentă a acestora era între 2018-2021.

În declarația depusă în acest an, fostul secretar al comunei Loamneș a declarat o singură datorie - un credit contractat în 2019, scadent în 2024, în valoare de 39.000 lei.

Venitul anual declarat pentru funcția de secretar al Primăriei Loamneș a fost de 10.690 de lei în anul 2018.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

19 comentarii

cosmin

Acum 4 ani

Ce specimen...
Raspunde

TheFutureisNow

Acum 4 ani

Iti dai seama ce bine stie sa gestioneze banii? :)))))))))))))))))))))))
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

acuma-i momentul.!!!!!......peste un an...????...atunci sa vezi !!!!
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Din poza se vede ca banii nu-i ajung nici de mancare !! Hianele sint scumpe ca au multi de xxxl pe acolo,deci e plina de datorii.
Raspunde

Liviu Tudor

Acum 4 ani

Psd... no comment....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

analugojana

Acum 4 ani

articol tendentios si comentarii idioate pe masura articolului
Raspunde

Unu

Acum 4 ani

Vai de capu nostru, ne-am pricopsit ! Au ajuns sa ne conduca perifericii de pe comune, ca in interior nu mai avem valori.
Raspunde

Vasi

Acum 4 ani

Intreb si eu cum castiga doar 890 lei lunar, pe când salariul minim este 1263 lei.
Raspunde

S

Acum 4 ani

Care trăit din datorii? din declarații rezulta ca a avut nevoie o perioada scurta de cea mai mare parte a sumelor imprumutate, pana au venit bani mulți din alte surse, din care a rambursat anticipat. Probabil din banii copiilor/sotului (dacă are) sau din "vânzări anterioare" Sa scazi de la 154000 lei datorii la 39000 în trei ani e cam opusul traiului din datorii :))
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Analugojana, comentariile nu sunt pe seama articolului, sunt pe seama idioatei. Cine dracu si este persoana asta și ce experiente o recomanda pentru a fi prefectului unui județ? si nu orice judet ci unul care se mișcă inspre civilizatie in ultimii 10 ani, care aduce plus valoare țării. Cand incepem sa iesim în strada atunci cand niște personaje dubioase pun in functii publice, foarte importante, alte personaje dubioase si nepregatite pentru acele posturi?
Raspunde

feminista

Acum 4 ani

Sibiene, de ce jignesti o persoana pe care nici n-o cunosti? Ce si cat stii despre inteligenta persoanei? Din felul in care te exprimi rezulta ca nici tu nu esti mai inteligent. De ce sunteti cu toii ofticati? Lasati-o sa arate ce poate si apoi sho pe ea! Nu stiti ca fiecare pasare pe limba ei piere?
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Analugojana, comentariile nu sunt pe seama articolului, sunt pe seama idioatei. Cine dracu este persoana asta și ce experiente o recomanda pentru a fi prefectul unui județ? si nu oricare judet ci unul care se mișcă inspre civilizatie in ultimii 10 ani, care aduce plus valoare țării. Cand incepem sa iesim în strada atunci cand niște personaje dubioase pun in functii publice, foarte importante, alte personaje dubioase si nepregatite pentru acele posturi?
Raspunde

un sas

Acum 4 ani

Dragi rumanasi....Ma intreb cum poti traii cu 850 lei pe luna si sa ai un asemenea FIZIC ,,,iar pentru credite la Banca trebuie sa depui GARANTII...dar ma gandesc ca pe vremea aceia primar in Medias era Neamtu care a pus o vorba buna....nu ca ar fi avut vreun interes ...mult succes...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un om de bine

Acum 4 ani

Sasule, dar tu cum traiai in Germania din ajutorul social?
Raspunde

Un oarecare

Acum 4 ani

Fosta, actuala...secretare peste un judet intr-o institutie (ce ar trebui sa fie) de frunte. Acesta, dragi cititori si cetateni, este un mic preview despre ce ne asteapta, sau am fi fost, daca eram total pe mana si dependenti bucurestiului!
Raspunde

S

Acum 4 ani

@Sibian In ultimii 10 ani? Nu, în ultimii 900 de ani.
Raspunde

A

Acum 4 ani

Amuzant cum astia de la ts si cititorii habar nu au cum se intampla lucrurile astea si de ce. Daca un funcționar public nu are voie sa detina alte funcții in domeniul privat dar are o slujba stabila si probabil familie care poate face bani pentru a gira, ce ziceti, pe numele cui ar face împrumuturi? Jur ca romanii parca sunt incapabili sa inteleaga finanțele personale si se plang toti ca sunt saraci (unii cu salarii imense).
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Valorile PSD! E evident ca duamna secretoanta trieste din venituri nedeclarate, ceea ce e un pic ilegal (cine se mai agita la o ilegalitate PSD) A emulat și ea moda de la centru, probabil că potaia duamnei este deținătoarea unei averi considerabile delapidate de la administrația comunei Loamneș.
Raspunde

un sas

Acum 4 ani

@pentru un om de bine...Dupa 45 de ani munciti nu am nevoie de ajutor social cum zici TU...mult succes...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus