X
playform (1)

Bugetare participativă 2018 – primul proiect realizat

Primul proiect din prima ediție a programului de bugetare participativă Sibiu a fost implementat. Un număr de 12 unități de învățământ au fost dotate cu jocuri Playform, un tip de joc pentru exterior educativ și distractiv, conceput pentru a stimula imaginația și creativitatea copiilor.

“Sper ca astfel curtea școlii și joaca alături de colegi să devină puțin mai atractivă decât telefonul mobil. Cred că dacă le dăm pretextul, copiii noștri vor redescoperi cu bucurie jocurile mai clasice, dar atât de distractive. Este un proiect foarte inspirat și binevenit și îi felicit pe sibianul care l-a propus”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Jocurile Playform au fost aplicate pe asfaltul din curțile următoarelor școli:

 1. 1. Colegiul Naţional “Octavian Goga” Sibiu – Str. Mitropoliei, nr. 34
 2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu – Str. Gheorghe Lazăr, nr.1
 3. Liceul Teoretic  “Onisifor Ghibu” Sibiu – Str. Bihorului, nr.3
 4. Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu – Str. Zaharia Boiu, nr.1
 5. Şcoala Gimnazială  nr.2 – Str. Avram Iancu, nr.13
 6. Şcoala Gimnazială  nr.12 – Str. Piaţa Cluj, nr.1
 7. Şcoala Gimnazială  nr.13 – Str. Lungă, nr.74
 8. Şcoala Gimnazială  nr.4 – Str. Spartacus, nr.4-6
 9. Şcoala  Gimnazială  nr.18 – Str. Lungă, nr.65
 10. Grădiniţa nr.29   – Str. Negoveanu, nr.29
 11. Grădiniţa nr.33   – Str. Aleea  Artileriştilor, nr.4
 12. Grădiniţa nr.22   – Str. Calea Poplăcii, nr.11

Aceste jocuri au teme lingvistice, matematice, geografice, logice, etc. Valoarea contractului încheiat de Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ pentru amenajarea acestora a fost de 158.574,41 lei.

playform (2) playform (3) playform (4) playform (5)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PuieMSD

  13000 de lei per scoala pentru desenele alea pe asfalt?! wow un proiect vital pentru Sibiu..cred ca nu se mai puteau dezvolta copiii daca nu aveau desenele alea pe asfalt desi cladirile scolilor stau sa cada de degradate ce sunt..cine naiba a putut vota o asemenea mizerie?! a luat-o lumea razna..

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  IOO

  Stiti zgomotul ala facut de scurgerea de la chiuveta cand curge apa prin ea? Asa se aude si din bugetul primariei cand se fac “proiectele” astea. Se duc pe apa sambetei…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ficus Plopeanu

  158.574 lei??? Bai fratilor, la Sibiu se sifoneaza bani cat in orase cu primari PSD!!! Numai ca la noi hotii au nume nemtesti si de dreapta, de-aia aplaudam ca focile cand ne fura astia ca-n codru!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alv

  Eu nu înțeleg oamenii care comentează pe acest articol. Asta este bugetarea participativă. O serie de proiecte, cu buget redus, care să se ocupe de lucruri mărunte care sunt propuse și votate de populație. Proiectul ăsta a fost votat de sibieni în cadrul acțiunii de anul trecut. Acum nu este bine ce am decis noi singuri. Dacă nu vă convin proiectele de ce nu depuneți voi unul și îl supuneți la vot?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    alv

    Sunt de fapt niște forme puse pe un cauciuc special ca să nu se rănească copiii. De aia costă mai mult. Materialul. Și repet: Dacă dumneavoastră considerați că există proiecte mai importante pe care să fie cheltuiți banii de ce nu le propuneți dumneavostră și le supuneți la vot. Proiectul a fost cerut DE SIBIENI. Primăria doar a implementat ceea ce NOI am cerut. Dacă nu face cineva ce vrem e rău, dacă face ce vrem iar e rău. Chiar suntem culmea.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     IOO

     Poti sa imi zici ca sunt batute in pietre scumpe si ca o sa reziste la un atac nuclear. Pur si simplu e o risipa uriasa de bani. DAR avand in vedere ca primaria nu mai stie pe ce sa cheltuie mormanele de bani o fi si asta o solutie. Sa ii dea pe desene pe asfalt…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  USR e fain!

  Da, desenele pe asfalt in Sibiu costa mult pentru ca se folosesc culori rare, iar asfaltul sibian este unul mult peste cel al autostrazilor din Germania! Cui nu ii convine sa mearga la ei in sud, ca nu ne spun ei noua cati bani sa cheltuim pentru nimicuri! Avem!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anca Balaiu

  Un proiect deosebit de vital pentru comunitatea sibiana este maturarea frunzelor de pe strazi la un unghi de 62 de grade, din directia NV-SE, oblic- longitudinal. E un vibe bun asa si ne putem servi cafeaua cu numele nostru mai cool.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Piticu

  O idee foarte bună, (nu știam de ea ) cei care cred că sunt doar niște desene pe asfalt probabil au avut o copilărie foarte nefericită ,iar cei care spun ca s-au cheltuit bani mulți ,le spon că aceste ,,desene” nu sunt făcute din vopsea lavabilă .Sunt materiale speciale iar printre altele au și o mare rezistență în timp.Poate voi ăștia cărcotașii ar trebuii să fiți decenți și să-i lăsați pe copii să aprecieze sau nu aceste lucrări.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   PuieMSD

   Ati intrat in ultima perioada in scolile sibiene? eu am intrat de curand in majoritatea si va asigur ca acei 13000 de lei per scoala puteau fi folositi pentru renovarea claselor, dotarea spatilor sanitare, sala de sport etc, scolile sibiene arata jalnic pereti degradati, holuri ca la spital, mobilier deteriorat, sali de sport care stau sa cada..nu contest ca nu sunt interesante si utile jocurile acestea care solicita inteligenta copiilor si combina si cateva elemente din sport dar banii cheltuiti vs utilitatea acestora nu justifica investitia..sunt curios unde s-a votat acest proiect ca eu n-am auzit..nu ati facut suficienta reclama..

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact