Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Prima etapă a concursului ”Cea mai frumoasă terasă din Sibiu” s-a încheiat. Urmează jurizarea

Prima etapă a concursului ”Cea mai frumoasă terasă din Sibiu” s-a încheiat. Urmează jurizarea

Aproape 5000 de voturi a strâns pe site-ul www.turnulsfatului.ro concursul ”Cea mai frumoasă terasă din Sibiu”, iar competiția intră într-o nouă etapă, cea a jurizării.

În urma voturilor de pe site, la competiția teraselor de pe domeniul public cele mai multe voturi le-a strâns ”Pardon” - 26%, 577 voturi. A fost urmată de ”Atrium” (11%, 255 Voturi) și ”La Arhive” (11%, 244 Voturi).

La categoria teraselor amplasate pe domeniul privat, cele mai multe voturi le-a strâns terasa de la ”Teatro” (19%, 506 Voturi), urmată de cele ale restaurantelor ”Grădina” (17%, 468 Voturi); ”Cafe Wien” (14%, 388 Voturi) și ”Carul cu Flori” (14%, 378 Voturi).

Un juriu format din reprezentați ai Ordinului Arhitecților din Romania, filiala Sibiu-Vâlcea, și ai societății civile vor efectua propriul clasament, iar media rezultată de aici, la care se adaugă rezultatul unui sondaj făcut pe baza unor chestionare va da rezultatul final.

Cele mai frumoase terase din Sibiu, de pe domeniul public și de pe cel privat, vor fi anunțate și premiate în 31 august.

Un concept pentru Consiliul Local

Scopul proiectului este acela de a încuraja modernizarea și amenajarea teraselor din municipiu în concordanță cu specificul și arhitectura orașului Sibiu. După finalizarea concursului și având o proiecție asupra felului în  care ar trebui să arate terasele, specialiști în urbanism vor realiza un concept general în care vor intra exemple din țară și străinătate, integrate cu elemente locale de arhitectură.

Acest document va fi prezentat mass-mediei locale, consilierilor locali și conducerii Primăriei Sibiu ca punct de pornire pentru   actualizarea Regulamentului de organizare și funcționare al teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Prie Sorin

Acum 4 ani

Cum de a dispărut minunatul articol " 400 de morti în Sibiu ..." și, bineînțeles , și comentariul meu ??? Ați sărit , cumva ....calul ?
Raspunde

Cristian

Acum 4 ani

Chestia asta cu „Cea mai frumoasă terasă din Sibiu” ar fi fost mai interesantă dacă s -ar fi ținut cont și de calitatea produselor și serviciilor oferite pe terasă. Părerea mea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus