Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

De ce să ții cont la alegerea mobilei pentru living

Living-ul sau sufrageria, cum obișnuim să îi spunem noi, românii, este camera în care ne petrecem mare parte din timp. Este locul unde ne relaxăm, ne uităm la televizor, ne primim oaspeții și multe altele.

De aceea este cu atât mai important ca mobila din această cameră să reflecte stilul și personalitatea noastră și să corespundă nevoilor noastre. Pentru a mobila living-ul putem apela la un designer de interior care va selecta mobilierul în funcție de aceste nevoi și caracteristici, dar de obicei aceștia sunt destul de costisitori și mulți dintre noi nu avem fie bugetul, fie timpul pentru a angaja o persoană care să se ocupe de aceste aspecte. Dacă doriți să vă achiziționați singuri mobila linving-ului, vă oferim câteva sfaturi pe care să le luați în considerare pentru a alege mobila ideală pentru sufragerie:

1. Stilul

Poate cel mai important aspect este stilul mobilei pe care o alegem. Dacă schimbăm doar câteva piese de mobilier, precum canapeaua sau suportul pentru televizor, trebuie să ținem cont de stilul celorlalte piese de mobilier pe care le avem în living. Fiți atenți dacă mobila living-ului este modernă, minimalistă sau clasică și încercați să potriviți piesele noi celor vechi. Chiar dacă alegeți să schimbați doar unul sau două obiecte de mobilier, alese corect, acestea pot schimba complet atmosfera living-ului, făcându-l să pară complet nou. Dacă, în schimb, optați pentru a mobila living-ul complet, aici lucrurile devin mult mai ușoare. Există tot felul de seturi de mobilă de living, practic obiecte de mobilier ce vin la pachet, ceea ce vă ușurează munca considerabil. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți stilul și culoarea.

2. Culoarea

Pentru că tocmai vorbeam despre culoare, aceasta reprezintă un alt aspect important de luat în considerare. Nu schimbăm mobila living foarte des deci ar fi ideal să optăm pentru culori ce nu se demodează precum nuanțe de maro, bej, crem, gri sau negru. Putem opta și pentru alb, dar trebuie să ținem cont de faptul că acesta se întreține greu și trebuie curățat des. Dacă sunteți genul de persoană care preferă o pată de culoare, puteți opta pentru obiecte de decor în culoarea preferată sau puteți chiar vărui pereții într-o culoare ce vă place. Încercați să nu combinați mai mult de trei culori și să țineți cont de proporția de 60/30/10 a culorilor, ceea ce înseamă selectarea unei culori dominante, a unei culori secundare și a unei a treia culori pe care să o utilizați ca și culoare de accent, în special pentru detalii. De asemenea, fiți atenți dacă optați pentru seturi de culori complementare. A treia culoare pe care o alegeți trebuie să fie în proporție de 10% și să aducă un echilibru încăperii.

3. Spațiul disponibil

Contează foarte mult ce suprafață are sufrageria pe care urmează să o mobilăm și ar trebui să fim foarte atenți la acest aspect. Poate părea la mintea cocoșului, dar a mobila living-ul după mărimea acestuia este de fapt destul de dificil. Măsurați bine suprafața pe care o aveți la dispoziție și încercați să faceți un plan la sol, gândindu-vă cam ce suprafață sunteți dispuși să cedați mobilierului. Dacă aveți puțin spațiu la dispoziție, optați pentru un mobilier îngust, modular pe care să îl poziționați pe lângă pereți și care să vă ofere mai mult spațiu de mișcare. În cazul în care nu aveți un living foarte înalt, puteți opta pentru soldați sau mobilier fabricat pe înalt în culori deschise și puteți vărui tavanul alb ceea ce va conferi senzația de aerisit și spațios. Dacă aveți totuși un living generos, încercați totuși să nu îl ticsiți cu mobilier. Orientați-vă după lucruri ce vă plac, pe care le puteți combina armonios și pe care le puteți așeza în așa fel încât să vă creați spațiul ideal pentru dumneavoastră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus