X
tir sofer dn 1

VIDEO-Depășire demnă de filmele de groază, realizată de un șofer de TIR

Un șofer de TIR a fost filmat pe un drum din județul Sibiu făcând o depășire incalificabilă, care pune în pericol toți ceilalți participanți la trafic.

Imaginile au fost surprinse de un alt șofer, pe DN 1 Brașov – Sibiu, în zona localității Arpașu de Jos. În clipul video se poate vedea cum șoferul TIR-ului depășește celalte mașini încălcând toate marcajele și regulile rutiere, ocolind chiar ”insula” de calmare de trafcului de la marginea localității.

Imaginile nu sunt unele de calitate, astfel că numărul de înmatriculare nu este vizibil. Chiar și dacă ar fi fost clar, polițiștii oricum nu i-ar fi putut face nimic șoferului de TIR, întrucât legea îl protejează.

Potrivit polițiștilor sibieni, șoferul nu poate fi sancționat pentru că abaterea nu a fost filmată cu mijloace omologate, respectiv cele ale autorităților. Codul rutier prevede așadar că nu pot fi luate măsuri pe baza imaginilor surprinse în trafic de alte persoane.

Răspunderea contravenţională

Art. 109

(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră.

(2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Sursa video: Info Trafic Sibiu

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lori Bunea

  Bineanteies ca nu trebuie folosite aceste filmari ale unor terchea berchea care are mai putini km cu fata decat avem uni din noi cu spatele

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alt Cetatean

  În Canada este acceptată dovada camerei de filmat a șoferului chiar daca nu este omologată.De ce nu se poate accepta si la noi asa ceva , pentru că suntem mai deștepți decât canadienii?
  Sau să se stabilească un tip de camere cu omologare pe care daca vrei si iti permiți să le poti cumpara si monta pe masina.
  Ca la cati derbedei sunt pe șosele si la cat de indiferenta e politia ar cam fi nevoie de asa ceva.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  Mai rumanasilor …Daca sar lua in seama filmarile Amatorilor video va dati seama ce de lucru ar avea MILITIA CIRCULATIE …si ce sa constate ca cei filmati sunt SEFII lor sau neamuri le lor sau chiar OAMENI pusi SUS care ori cum nu respecta LEGILE …si mai au poate si probleme cu AVANSARILE …mulr succes..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact