Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

3,2,1 START! Au început lucrările de modernizare pe DJ 141 Mediaș - Bârghiș

3,2,1 START! Au început lucrările de modernizare pe DJ 141 Mediaș - Bârghiș

Lucrările sunt executate de SC Drumserv SA din Târgu-Mureș, iar durata de finalizare a lucrărilor pe cei 25,8 km este de 2 ani și jumătate

Consiliul Județean Sibiu dă vești bune sibienilor: au început lucrările de modernizare a drumului județean 141 Mediaș – Bârghiș, investiție care se realizează cu fonduri europene atrase de administrația județeană.

Marți, 27 august 2019, a avut loc predarea amplasamentului către antreprenor, după care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

incepe drum medias barghis 5

La evenimentul organizat la sediul Primăriei Moșna au participat din partea Consiliului Județean Sibiu reprezentanți ai Direcției Strategii, Proiecte (Cristian Căpriorean și Călin Bondulescu) și ai Direcției Tehnice (Horia Brad), reprezentanți ai constructorului - SC Drumserv SA din Târgu-Mureș, și reprezentanți ai avizatorilor (furnizorii de gaz, energie electrică, telefonie, etc).

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au făcut și o vizită în teren, constatând o bună organizare de șantier.

incepe drum medias barghis 2

”Ne bucurăm că s-au demarat lucrările de modernizare pe DJ Mediaș-Bârghiș, acesta fiind primul mare proiect de infrastructură rutieră, alături de modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 106 B Ocna -Țapu, care se realizează din fondurile europene atrase de Consiliul Județean Sibiu în perioada de programare 2014 - 2020. Ne bazăm pe buna reputație a constructorului și pe colaborarea avută anterior și ne așteptăm la o lucrare de bună calitate, realizată în termenele asumate în contract”, a precizat președinta Daniela Cîmpean.

Drumul județean 141 pornește din Mediaș și unește comuna Moșna și satul Pelișor cu comuna Bârghis, unde se întâlnește cu alt drum modernizat de Consiliul Județean Sibiu cu fonduri europene: DJ 106 Sibiu - Agnita.

incepe drum medias barghis 3

Valoarea totală a proiectului este de 84.612.237,97 lei, inclusiv TVA, din care: valoarea cheltuielilor eligibile – 83.819.488,59 lei, iar valoarea cheltuielilor neeligibile – 792.749,38 lei. Pe lângă cheltuielile neeligibile, Consiliul Județean Sibiu trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 1.676.389,78 lei.

Valoarea contractului de proiectare și execuție încheiat cu asocierea SC Drumserv SA – SC Betacops SRL,este de 44.897.182,42 lei fără TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor de execuție este de 30 de luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

IXI

Acum 4 ani

Felicitari Consiliul Judetean Sibiu! Fiecare imbunatatiere adusa judetului este o mare realizare, cu atat mai mult cu cat investitiile se desfasoara pe fonduri europene. Ne bucuram ca aveti oameni capabili sa implementeze proiecte de o asemenea anvergura. Succes in continuare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus