X
bucatari deschidere regiune gastronomica (22)

Daniela Cîmpean: ”Oamenii sunt foarte mulțumiți de Programul Sibiu Regiune Gastronomică”

Președinta Consiliului Județean Sibiu se arată foarte mulțumită de Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, acum când mai este mai puțin de jumătate de an până la finalizarea lui. ”Văd că oamenii sunt foarte mulțumiți. De câte ori merg în teren am grijă să-i întreb pe cei cu care interacționez și merg destul de des și sunt foarte OK cu ce se întâmplă cu Regiunea Gastronomică”, a declarat Cîmpean în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Pe cei care contestă programul, Cîmpean îi trimite să citească ce și-a asumat Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică 2019. ”Aș avea pretenția de la cei care vorbesc despre Regiunea Gastronomică să analizeze puțin documentele inițiale. Să ia feed-back de la cei care derulează aceste programe și în alte părți din Europa, pentru că spre exemplu Diane Dodd, care este președinta IGECAT a aplaudat fiecare inițiativă pe care am avut-o și unele lucruri chiar vrea să le preia. Spre exemplu, noi am introdus producători… Ce vedem noi în regiunea Gastronomică, nu vedem numai evenimente gastronomice. Nu e ca Sibiu Capitală Culturală, unde despre asta discutăm, evenimente culturale. Din afară, așa pare, pentru că nu se aprofundează subiectul, pentru că vrem să vedem din afară, nici nu vreau să aprofundez subiectul… Noi vedem un program prin care vrem să creștem producătorii locali, să-i punem în legătură cu restaurantele. Asta îmi doresc eu de la Regiune Gastronomică”, a declarat Daniela Cîmpean.

Întrebată în timpul emisiunii dacă există la nivelul Consorțiului o listă cu toți producătorii din Sibiu, care să fie la dispoziția proprietarilor de restaurante, de exemplu, Daniela Cîmpean a explicat că această listă este în curs de realizare.

Cotizații de 345.000 lei în 2019

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este finanțate de trei din cele șapte instituții care formează consorțiul cu același nume. În acest an, Consiliul Județean Sibiu a achitat până acum 105.000 lei către Agenția Județeană de Turism Sibiu. Anul trecut, Primăria Mediaș a virat 180.000 de lei, iar în anul 2019 – 135.000 de lei.  Primăria Sibiu a anunțat că în calitate de membru în Consorțiul care gestionează Programul Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019, plătește o cotizație lunară către Asociația Județeană de Turism Sibiu în cuantum de 15.000 de lei pe lună, pentru activitățile desfășurate în scopul Programului Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019. ”La aceste sume se adaugă cele alocate de Primăria Sibiu pentru evenimente culturale cofinanțate prin Agenda Culturală și prin Agenda Comunității 2019: aproximativ 1,6 milioane lei în 25 de proiecte gastronomice și alte 1,8 milioane lei în 31 de proiecte care au o componentă gastronomică. Trebuie precizat și faptul că în 2018, o avanpremieră a anului 2019 dedicat culturii gastronomice, Primăria Sibiu a alocat peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte gastronomice menite să ridice interesul publicului pentru cultura gastronomică locală în perspectiva titlului de Regiune Gastronomică Europeană. Încă aproape de 1 milion de lei au fost investiți în 2018 în proiecte care aveau o componentă gastronomică”, se arată într-o informare primită de la Primăria Sibiu.

În consecință, banii virați în conturile AJTS, în acest an, pentru acest program, de la cele trei instituții este de 345.000 lei.

Ceilalți membrii ai Consorțiului sunt Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga, gl.bg. Ghiță Bârsan, comandantul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

22 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ion Ionescu

    Femeia asta e din ce in ce mai sinistra. Dupa Fodor, Veorica de Sibiu, ea e Abramburica de Sibiu. Umbla doar cu vrajeli si nu se vede absolut nimic dupa ea. Gastronomic vorbind Sibiul este o catastrofă, asta stie oricine a mancat macar de 2 ori un oras.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Un cetatean

    1. Lista cu producătorii tb sa fie pe masa lor in 5 Ianuarie 2019 nu in sept
    2. Punerea in legătura cu restaurantele , a producătorilor locali .. o vrăjeala ft ieftină . De curiozitate Întrebați-i câți din ei dau marfaa in restaurante .
    3. Madam e atât de narcisista încât nu se uita decât in propria oglinda, habar nu are care este realitatea înconjurătoare. Tot o da cu producătorii locali , a vb cu ei cineva? Le a cerut opinia, concluziile?
    4. SRg acțiune doar Ptr imaginea și buzunarele unora!!!
    5. Păcat ca ne conduc incompetenții !

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Gurmand

    Care regiune? Care gastronomie? La toate festivalurile neo bagat pe gat asta cu gastronomie regiune sibiu. Nu am simtit ca suntem regiune gastronomica. Trebuiau mai multe activitati extra despre gastronomie sa le poti evidentia.

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Zigma

    Pana in ’89 era un “slogan”: “nicio masa fara peste”. Sa inteleg ca cei de la TS au tema de vacanta (evident, vacanta dnei DC) “nicio zi fara maretele realizari”?

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    IOO

    :)) Tulai… in afara de circul cu berbecii si viteii la gratar plus Rafa de la Pardon cu cele 10 sobe duduind ce puteti raporta in realitate? 8 milioane de euro facute fum pe gratar…

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Konig

    Imbecilitatea asta de program asa zis culturalo-gastronomic se reduce la clasicii mititei, clasica ceafa cu cartofi si la clasicul ciolan cu fasole. Milioane de lei de la buget aruncati pentru micii pe care ii putem manca la Obor, la locul celebru. A, si extrem de scumpe, ca doar preturi de Sibiu, de neam prost si fudul. Abia astept mizeria aia de Cibinfest sa mananc 2 sarmale cu 50 lei si o bere gretoasa cu 10. Vreti cultura si gastronomie adevarate? Mergeti la brunch-urile organizate in satele sasesti, unguresti si chiar romanesti, cu produse adevarate si pitoresti.

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Tinerica ....Pa Pa

      Este penibil, mai bine sa-si vada de “Dotcocos”, ca este tot pe la altele. Atat a putut si poate saracuta, cei drept parca de la o vreme arata tot mai bine. Bravo …se poate.

  10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    onemedia

    duduie, care sunt oamenii aia? Sunt cumva diversi beneficiari ai sifonarilor bugetare?? Ca doar aia ar putea fi multumiti.
    Cat despre tine, am mai spus: cei care te-au votat merita un astfel de presedinte al CJ!

  11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Sa fim cinstiti.......

    Bani aruncati pe fereastra………Vede oameni multumiti….Unde? Care? poate cei care beneficieaza de fonduri si avantaje si bineinteles slugoii din CJ si Primarie care daca indraznesc sa aiba vreo opinie contradictorie au incurcat-o.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      ///l

      Bine punctat! Clientele lor politica este multumita. Pe tersele si restaurantele din Sibiu nu gasesti niciun fel de mancare mai de Doamne-ajuta!

  12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Opini

    Stimata doamna, dvs sunteti multumita pentru ca avand o functie importanta sunteti invitata la toate chermezele oficiale si neoficiale. Si daca tot mancati pe gratis de la unii si ceilalti, ce puteti spune – ca nu e ok? Sibianul cinstit si platitor de taxe nu e multumit – nici de calitatea evenimentelor, nici de preturile afisate, nici de program in sine, creativitate, profesionalism, diversitate etc. Cu extrem de mici exceptii, ceea ce am vazut anii trecuti vedem si anul asta, in mod repetat. Diferenta e numai pretul. Gasca de “oficiali” care vin sa infulece e cam aceeasi. Apropos – sugestie pentru echipa dvs – mai multe postari cu eventualele realizari si mai putine poze de pitziponceala. Sau numai atata poate echipa dvs?

  13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    daniel

    Da, e aceeasi mancare pe care o gasesti la toate evenimentele, proasta si scumpa.
    D-na daniela a ratat inca odata ocazia de a tacea … dar pe undeva e bine ca se face de kko pentru ca numai asa poate disparea din politica.

  17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    mug

    Doamna…nu cred ca ati luat vreun feedback dumneavoastra de la cei care deruleaza astfel de programe in alte parti din Europa. Altfel ati sti ca nu se vand doar burgeri la pret de 27-35 lei la un festival de gastronomie. Nici macar un stand cu mancare romaneasca nu exista nicaieri sau asiatic (real, nu “indian” facut din prafuri din supermarket), sau italian, sau, sau sau. NIMIC DOAMNA, in afara de burgeri sau… Burgeri! Despre ce vorbiti???????????
    Si nu aveti habar ca in afara conceptul de “street food” este despre mancare MULTA (adica portii mari, doamna), de CALITATE si la preturi mai mult decat accesibile. Ia ghiciti: sa mananci pe saturate la asa zis-ul eveniment de “street food” inseamna sa platesti mai mult ca la RESTAURANT!!!! si cu o singura optiune: BURGERI! cum e posibil, doamna???? Iar la vegetarieni si alergeni (gluten, nuci, oua, etc) v-ati gandit, doamna vreodata???????? ( Dar ce intreb eu aici, sigur ca nu!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact